MEĐUSOBNE OPTUŽBE SUPROTSTAVLJENIH STRANA! Čeferin: Odgovaraće, Perez: Neobrazovan

Đ. SAMOILOVIĆ

23. 04. 2021. u 07:00

UEFA je dobila bitku sa Superligom, ali rat još nije gotov, sudeći po izjavama predsednika obe institucije, Aleksandra Čeferina i Florentina Pereza, koji je pride i prvi čovek Reala.

МЕЂУСОБНЕ ОПТУЖБЕ СУПРОТСТАВЉЕНИХ СТРАНА! Чеферин: Одговараће, Перез: Необразован

Foto: N. Paraušić

Dvojica generala sukobljenih strana u borbi za prevlast u evropskom fudbalu nisu birala reči kada su pričali jedan o drugom, a nisu ni promenili stavove kada je u pitanje formiranje takmičenja, koje bi igrali samo najbogatiji na Starom kontinentu.

- Oni koji su osvajali Ligu šampiona u poslednjih 20 godina moraju da budu tu. Oni koji imaju najviše navijača na društvenim mrežama moraju da budu tu. Kažu da smo isti. A imate i utakmice koje niko ne gleda. I meni je teško, a moram još da platim. Za šta? Za Elče - Valjadolid? - pravdao se Perez nakon što je zasad i zvanično stopirana Superliga.

Za ovakvu situaciju u evropskom fudbalu krivi najpre krovnu organizaciju, ali i ljude koji rukovode njome.

OVAKO NIŠTA OD POJAČANjA

PREDSEDNIK Reala je istakao da bez planirane finansijske injekcije od strane Superlige, neće biti ni skupocenih pojačanja poput Mbapea, Halanda.

- Neće toga biti bez Superlige. Ni za Real ni za bilo koga drugoga. Biće nemoguće dovoditi skupa pojačanja ako nema protoka novca. To ćemo videti već od sledeće sezone. Ako skroman klub ne proda igrača, biće u ozbiljnom problemu jer će pasti i prihodi od TV prava - istakao je Perez.

- Svi imamo obavezu da razgovaramo, a predsednik UEFA to nije radio na pravi način. Mi prenosimo sliku fudbala. Ja sam ovde 20 godina i nikog nisam vređao. Želim da imamo obrazovanog predsednika, koji ne vređa, samo toliko. A oni samo čuvaju privilegije - jasno je Perez aludirao na Čeferina.

Međutim, ako je neko mislio da će Slovenac ostati dužan, grdno se prevario.

- On ne želi predsednika poput mene? To je još veći podsticaj da ostanem. Perez želi poslušnika koji radi kako on hoće. A ja pokušavam da radim ono što mislim da je dobro za fudbal - riternirao je Čeferin u stilu Novaka Đokovića.

Naglasio je Čeferin da se gotovo čitav kontinent ujedinio protiv ozloglašenog plana 12 odmetnika.

- Dobio sam poruke podrške od maltene svih klubova Evrope. Imao sam 3.800 propuštenih poziva. I zato se nadam da su sada shvatili koliko su pogrešili i da će snositi posledice - objasnio je Slovenac.

Odbacio je predsednik UEFA priče o četiri milijarde evra koje su ispod žita ponuđene Ostrvljanima da izdaju ostatak Superligaša.

- Nemam gde da nađem milijarde koje bih ponudio engleskim klubovima. Takođe, da sam im dao milijarde, ne bi se oni izvinjavali. Znaju oni dobro da su pogrešili - završio je Čeferin.

BARSELONA NAJMANjE RAZOČARALA

ČEFERIN je istakao i da od svih, najviše razume razloge Đoana Laporte i Barselone za pridruživanje Superligi.

- Do neke mere su me svi razočarali, ali Barsa možda i najmanje. Nedavno su izabrali Đoana Laportu za predsednika, razgovarali smo dva ili tri puta. Bio je pod velikim pritiskom zbog finansijske situacije. Nasledio ju je, nije on kriv za nju. Ako preplaćuješ igrače, a nemaš rezultat - to znači minus u kasi - iskren je Čeferin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FEDERER I NADAL NE VERUJU: Evo šta je Novak Đoković upravo uradio