SUPERLIGA EVROPE: Poraz Superlige, svi premijerligaši istupili! (FOTO) (VIDEO)

Novosti online

20. 04. 2021. u 20:37 >> 00:25

NASTAVLjA se rat Superlige Evrope i ostatka sveta

СУПЕРЛИГА ЕВРОПЕ: Пораз Суперлиге, сви премијерлигаши иступили! (ФОТО) (ВИДЕО)

Foto: EPA

Dešavanja koja se menjaju iz časa u čas pratite u blogu na sajtu Novosti.rs u nastavku teksta. 

Već smo pisali da će Čelsi i Mančester Siti najverovatnije istupiti iz evropske Superlige, a slična poruka dolazi iz Katalonije gde se na isti potez odlučuje i Barselona. 

00:05 - Svi engleski klubovi saopštili su da napuštaju Superligu, uz izvinjenje navijačima. Čitajte više u posebnom tekstu OVDE 

00:00 - Po navodima Bi-Bi-Si-ja engleskim klubovima UEFA je ponudila pozamašnu naknadu da napuste Superligu, navodno će sutra obavestiti javnost o svojoj odluci.  23:38 - U toku je sastanak Florentina Pereza sa saradnicima. Na njemu se odlučuje o budućnosti fudbala. 

23:34 - Rade Bogdanović nije imao ništa lepo da kaže o Florentinu Perezu. Pročitajte izjavu legendarnog fudbalera OVDE

23:29 - Bivši fudbaler Arsenala i Barselone, Sesk Fabregas, čestitao je navijačima. "Svaka čast fudbalski navijači. Ovaj divni sport je ništa bez vas", napisao je nekadašnji reprezentativac Španije na drušvenim mrežama.

23:22 - Oglasio se i FA. Asocijacija podržava odluku engleskih klubova da napuste Superligu Evrope.

23:19 - Bivši fudbaler Liverpula Džejmi Karager sahranio je Superligu Evrope. 

23:09 - Na Old Trafordu sazvan je hitan sastanak - tema istupanje iz Superlige. 

23:06 - Liverpul je ostao bez sponzora, kompanija Tribus objavila je saopštenje u kome navode da su raskinuli ugovor sa klubom zbog učestvovanja u Superligi Evrope. Kao razlog naveli su da ne podržavaju ovaj potez kluba jer fudbal pripada navijačima. 

22:59 - Oglasio se i defanzivac Sitija Emerik Laport. Francuz nije krio oduševljenje epilogom. 

- Ovo je bilo brzo, napisao je u jednom Tvitu. 

Slično je reagovao i Ajaks. 

22:54 - Francuski L'Ekip planirao je u sredu da objavi intervju sa Florentinom Perezom u kome je govorio i o stabilnosti lige. U njemu je na pitanje da li brine da bi klubovi mogli da napuste Superligu odgovorio prilično samouvereno. "Ne. Situacija je toliko ozbiljna da su se svi dogovorili da nastave projekat i pronađu rešenje. Niko nije pod pritiskom".

22:45 - Novinar Majk Kigen piše da bi vlasnici Mančester junajteda, familija Glejzer, mogli da se povuku iz kluba. Bio bi to žestok udarac za klub s Old Traforda

22:40 - Mančester siti zvanično je istupio iz Superlige, a odmah se tim povodom oglasio i Aleksandar Čeferin. O tome više čitajte OVDE 

Naime, Katalonci će samo u slučaju da izglasaju članovi kluba navijača, pristupiti Superligi. 

22:10 - Nekoliko fudbalera Liverpula večeras je poslalo identičnu poruku i na taj način izneli su svoj stav o osnivanju Superlige Evrope. Oglasio se i legendarni fudbaler Liverpula, ovo je njegova poruka... 

22:06 - Ed Vudvard se boji za svoj život i po pisanju brojnih medija pobegao je na tajnu lokaciju. U međuvremenu se oglasio i Luk Šo, fudbaler Junajteda. 

21:58 Fudbaleri Brajtona poslali su jasnu poruku fudbalerima Čelsija protiv kojih večeras igraju. Zaradite Ligu šampiona. 

 

21:56 - Konor Mekgregor se oglasio i oduševio navijače Mančester junajteda - pita se da li da kupi klub... 

 

21:50 - Veliki klubovi se masovno povlače iz Superlige Evrope. Od tog takmičenja očigledno neće biti ništa. Pritisak u Madridu je sve veći pa bi predsednik Reala Florentino Perez mogao da se povuče sa te funkcije.

21:42 - - Ovaj čovek dolazi iz malog grada u Belgiji sa snom da igra najviši nivo fudbala. Igrao je u Belgiji, Nemačkoj i Engleskoj. I ponosno reprezentovao svoju zemlju. Radio je i takmičio se protiv najboljih na svetu kako bi pobeđivao i osvajao titule. Najvažnija reč u svemu je – takmičiti se! Sa svim što se dešava poslednjih dana, možda je najbolji momenat da kažem kako se nadam da će se rešenje pronaći što pre. Svi znamo da je sve ovo biznis i ja sam deo istog, ali i dalje sam dečak koji voli fudbal svim srcem. Ovde se radi o fudbalu na globalnom nivou. Hajde da inspirišemo nadolazeće generacije fudbalera i nastavimo zajedno da sanjamo - napisao je De Brujne. 

21:41 - Gazeta piše da je hitan sastanak ljudi iz Juventusa, Milana, Intera, Reala, Barselone, Atletiko Madrida, Čelsija, Liverpula, Arsenala, Sitija, Totenhema i Junajteda zakazan za 23.30. 

21:35 - Legenda Mančester junajteda Geri Nevil oglasio se nakon što je objavljen otkaz Edu Vudvardu i sve izvesnijem krahu fudbalske Superlige. 

21:30 - Navijači polako kreću sa proslavom pobede protiv osnivanja Superlige. 

 

21:21 - Iako se prvobitno pojavila informacija de je i Atletiko Madrid odustao od učešća u Superligi pojedini mediji navode da to nije istina. 

21:20 - Po najnovijim informacijama od Superlige Evrope neće biti ništa. Klubovi se polako povlače iz novoosnovanog takmičenja, očekuje nas u ponoć novi sastanak na kome će se najverovatnije odlučivati o otkazivanju takmičenja. 

20:55 - Ed Vudvord podneo ostavku na mesto predsednika Mančester junajteda. Pre toga iz Superlige su istupili Čelsi i Mančester siti. 

20:50 - Trener Brajtona Graham Porter ističe da treba misliti na navijače. - Superliga je protiv svega fudbalskog. Bilo bi pogrešno kreirati nešto bez mogućnosti ispadanja, bez uzbućenja, a želiš evropsko takmičenje, ukoliko smo došli do zaustavljanja Superlige Evrope, to su odlične vesti. Pohvalio bih navijače koji su podigli glas. 

20:20 - Haos u Londonu, protest navijača, a Abramovič je shvatio – Čelsi neće u Superligu. 

20:15 - Fajnanšl Tajms prenosi da je ideja nove Superlige da emulira model postojanja koji gledamo u NFL i NBA ligi. Žele uvođenje salari kapa, kao i distribuciju 32.5 posto komercijalnog priloga klubovima kroz program poslovanja. 

19:58 - Sve je veći pritisak navijača, javnosti i fudbaslkog sveta, da se u startu zaustavi ambiciozan projekat 12 klubova koji hoće a igraju samo između sebe. Otpor prema tom razarajućem takmičenju je ogroman iz časa u čas, veliki je i među pristalicama klubova koji su među osnivačima Superlige. Pristalice Čelsija su imale sjajne parole tokom protesta ispred "Stamford Bridža", a ovo je jedna od njih.

19:46 - Važna vest stiže iz Madrida gde je Privredni sud objavio zabranu po kojoj se regulatornim telima poput FIFA, UEFA, te nacionalnim Savezima zabranjuje uvođenje kaznenih mera protiv klubova koji će igrati Superligu

19:05 - Prvi čovek Real Madrida Florentino Perez jedan je od glavnih zagovornika formiranja novog takmičenja i prvi predsedavajući ESL, zbog čega je trenutno među najomraženijim osobama na javnoj sceni na starom kontinentu. On je danas javno govorio o takmičenju koje je izazvalo tektonske potrese u svetu fudbala i deluje da sve ono što je izneo, ne odgovara stanju stvari na terenu, barem prema tvrdnjama nemačkih medija. 

Naime, magazin "Špigel" objavio je dokumente kojima tvrdi da dokazuje kako Florentino Perez nije govorio istinu i da su Pari Sen Žermen, Bajern i Borusija iz Dortmunda, ipak, pozvani u novoformiranu Superligu.

17:45 - - Roma se snažno protivi ovom "zatvorenom" sistemu, jer se on u osnovi suprotstavlja sa duhom igre koju svi volimo. Neke stvari su važnije od novca, a mi ostajemo čvrsto posvećeni italijanskom fudbalu na domaćem nivou i poštenim, otvorenim evropskim takmičenjima za sve. Radujemo se nastavku saradnje sa Serijom A, Italijanskom federacijom, ECA i UEFA, da raste i razvija fudbalsku igru u Italiji i širom sveta. Navijači i osnovni fudbal su srž našeg sporta i to se nikada ne sme zaboraviti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije