"UČESTVOVAO BIH SA NAVIJAČIMA U PROTESTIMA PROTIV SUPERLIGE": Fudbaler Atalante se žestoko protivi novom takmičenju

Novosti online

20. 04. 2021. u 17:30

MNOGI klubovi su nezadovoljni odlukom da "velike" ekipe osnuju novo takmičenje - Superligu. Dosta se govori o tome, a jedan od onih koji je ljut zbog svega je fudbaler Atalante Robin Gosens.

УЧЕСТВОВАО БИХ СА НАВИЈАЧИМА У ПРОТЕСТИМА ПРОТИВ СУПЕРЛИГЕ: Фудбалер Аталанте се жестоко противи новом такмичењу

Foto: EPA-EFE/Jon Super/POOL

Nemački igrač je istakao da je fudbalu oduzet temelj na kome počiva 150 godina.

- To što autsajder može da pobedi je uvek bila osnova fudbala. Ako se osnuje Superliga u kojoj će Arsenal ili Totenhem biti zauvek, bez ikakvih sportskih zasluga, onda će fudbalu biti oduzet temelj. Svi moraju da budu svesni da će se fudbal menjati zauvek i da nikada više neće biti takav kakav je trenutno - rekao je Gosens.

Tu se nije zaustavio fudbaler tima iz Bergama, već je poručio da bi učestvovao u navijačkim protestima ispred stadiona - ukoliko bi došlo do njih.

- Ljudi i dalje umiru širom sveta, i dalje nedostaje novca. Ovih 12 klubova osniva svoju ligu i dobijaju 100 ili 150 miliona dodatno zato što će završiti na poslednje mestu. To morate etički da dovedete u pitanje. Tužna je stvar, na kraju dana, ne radi se samo o novcu, novcu, novcu...Rez bi bio toliko veliki da se nadam da će se navijači usprotiviti. Učestvovao bih u takvim protestima - naveo je Gosens.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili