OGLASIO SE ZVEZDAN TERZIĆ: Zvezda čeka odluku UEFA

Tanjug

19. 04. 2021. u 09:34

U kontaktu smo sa ljudima iz UEFA i Evropske klupske asocijacije, pratimo situaciju, izjavio je generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić povodom formiranja nove evropske Superlige.

ОГЛАСИО СЕ ЗВЕЗДАН ТЕРЗИЋ: Звезда чека одлуку УЕФА

FOTO: AP

"U kontaktu smo sa ljudima iz UEFA i Evropske klupske asocijacije, pratimo situaciju. Sacekaćemo da vidimo da li je ova odluka uopšte primenjiva sobzirom da su fudbalski savezi Engleske, Francuske, Nemačke, Španije i Italije protiv formiranja super lige. Tu se otvara mnogo pitanja sada. Sačekaćemo konačan stav UEFA po ovom pitanju, koja se takođe protivi formiranju Superlige", rekao je Terzić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Dvanaest najbogatijih klubova Evrope, među kojima su Arsenal, Čelsi, Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted i Totenhem, Milan, Inter i Juventus, Real Madrid, Barselona i Atletiko Madrid, dogovorili su formiranje nove evropske Superlige.

"Danas počinje kongres UEFA, videćemo kakve će odluke biti donesene po ovom pitanju i kakvo alternativno rešenje ima UEFA. Tek posle toga možemo kao klub da kažemo nešto konkretnije", rekao je Terzić.

"Ali generalno sam protiv osnivanja Superlige Evrope, i kao klub ćemo se boriti protiv formiranja, jer je ta liga zamišljena da bogati klubovi postanu još bogatiji, a svi ostali jos siromašniji. Produbljuje se ionako prevelik postojeći jaz među klubovima", rekao je Terzić i dodao:

" Sport gubi svoju suštinu, gubi fer plej. Crvena zvezda je bivši prvak Evrope i zbog postojećih finansijskih razlika već je platila veliki ceh u poslednjih 25 godina. Ovo će biti katastrofa za ceo evropski fudbal: sistem koji ne daje šansu svima, amerikanizacija sporta, narušava se evropski model sporta, narušava se fudbalska piramida, 12 klubova na jednoj strani protiv stotine hiljada drugih i nema mehanizma solidarnosti prema ostalim klubovima i ligama....", naveo je Terzić.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)