SRBIJA BOLJA OD BiH: Orlovi u baražu za Evropsko prvenstvo

Novosti online

14. 04. 2021. u 20:41

FUTSAL reprezentacija Srbije pobedila je Bosnu i Hercegovinu u Zenici rezultatom 3:1 i stavila tačku na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2022. godine, pa je kao drugoplasirani tim Grupe 4 izborila plasman u baraž za šampionat Starog kontinenta.

СРБИЈА БОЉА ОД БиХ: Орлови у баражу за Европско првенство

Foto ATA Images

Za manje od 180 sekundi postignuta su sva četiri gola, dok su srpski futsaleri uspeli da preokrenu vođstvo Bosanaca i pobedom se izbore za meč u doigravanju protiv Belorusije, koji je na programu u novembru.

Vodeći pogodak za domaćina u 12. minutu postigao je Marin, prethodno je tandem Sesara - Josip izveo sjajnu akciju, pa je strelcu ostalo samo da rutinski izvrši realizaciju.

Ovaj trenutak samo je naterao reprezentativce Srbije da krenu još jače, te je već u narednom minutu Rakić izjednačio na asistenciju Lazarevića i najavio furioznu seriju Ivančićevog tima. Fenomenalni Pršić je u 14. minutu dva puta zatresao mrežu rivala, najpre posle duplog pasa sa Simićem, dok je novi gol za obezbeđeno slavlje drugom asistencijom režirao Jovan Lazarević.

Ujedno, Srbija je prekinula fantastičan niz Bosne i Hercegovine od svih pet pobeda u dosadašnjem toku kvalifikacija, pa su već pre ovog meča obezbedili ulaznicu za Evropsko prvenstvo u Holandiji.

Orlovima je ostao još jedan korak do plasmana na Šampionat Evrope, ali pre tog novembarskog meča sa Belorusijom, srpske futsalere očekuje učešće na Svetskom prvenstvu u Litvaniji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)