PARIZ SLAVI NAJLEPŠI PORAZ: Sveci već najavljuju "odbranu titule" sa triom Ronaldo-Nejmar-Mbape

G. ČVOROVIĆ

14. 04. 2021. u 18:48

LEPŠEG poraza u istoriji Pariza nije bilo!

ПАРИЗ СЛАВИ НАЈЛЕПШИ ПОРАЗ: Свеци већ најављују одбрану титуле са триом Роналдо-Нејмар-Мбапе

FOTO: EPA

- Krik iz srca - ispisao je "Ekip" preko čitave naslovne stranice posle eliminacije Bajerna.

- Ogromno! - pridužio se "Parizjen" u istom obimu.

Slavlje je svojom izjavom zaokružio predsednik kluba Naser al Helaifi.

- Veoma smo ponosni na ekipu i ceo stručni štab. Drugi put zaredom smo u polufinalu. Cilj nam je da idemo dalje. Moje ambicije su da odemo u finale i osvojimo Ligu šampiona. Bili smo fantastični - bio je jasan prvi čovek pariskog kluba.

U Gradu svetlosti hvale Geja, Navasa, Paredesa, Mbapea, Nejmara "koji je bio skoro perfektan". Nisu zaboravili ni "svog" Čupa Motinga. Ostaje žal za svim onim propuštenim šansama, pre svega Brazilca, ali plasmanu se u zube ne gleda. Tim pre, kada je iz stroja izbačen šampion Evrope. U zbiru dve utakmice, one u Minhenu, i preksinoćne u Parizu, slađa osveta za prošlogodišnje izgubljeno finale nije mogla da se zamisli.

Bajern je stavljen ad akta, izbačena je prethodno i Barselona, pa u Parizu veruju da je konačno došlo vreme da zlatna fudbalska armada katarskih finansijera prepuna zvučnih zvezda konačno zasedne na krov Evrope. Do toga su ostale još dve prepreke.

- Nismo favoriti. Sve ekipe imaju jednake šanse - nastojao je strateg Poketino da spusti loptu.

Iako se "sveci" trude da čvrsto stoje na zemlji, želja je prejaka, pa su već krenule računice u kom sastavu bi mogli da se pojave sledeće sezone u eventualnoj odbrani zamišljene titule! Nadaju se da je produžetak Mbapeovog ugovora uskoro završena stvar, da bi Nejmar, ipak, i pored insistiranja Katalonaca, mogao da ostane, a da bi ovom čarobnom dvojcu mogao iz Juventusa da se pridruži i slavni Ronaldo...

PRVI PUT POSLE POLA VEKA

U PARIZU podsećaju da je ovo prvi put da jedan francuski klub, posle čak 52 godine, eliminiše minhenski Bajern iz Evrope. Pre toga je to učinio Sent Etjen u sezoni 1969/1970, posle poraza u Minhenu od 2:0 i pobede kod kuće od 3:0.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024