"KRALJ" SA DEVET ŽIVOTA: Real postao ozbiljan kandidat za titulu

VRHUNSKI fudbal, majstorska "štiklica" Karima Benzeme, kontrovoverza oko penala, provala oblaka u Madridu...

КРАЉ СА ДЕВЕТ ЖИВОТА: Реал постао озбиљан кандидат за титулу

Karim Benzema postigao prvi gol za Real FOTO: AP

Sve su to odjeci sa subotnjeg "klasika" ali onaj glavni je da Real Zinedina Zidana nikada ne smete da otpišete. Čak i kada mislite da su poput grogiranog boksera u nokdaunu i da posle užasnog početka sezone mogu da se pozdrave sa svim trofejima, "kralj" se digne iz mrtvih i iskoristi jedan od onih devet mačjih života koje ima u rezervi, dobije Barsu (2:1) i "isprati" Atletiko na tabeli i postane možda i najozbiljniji favorit za titulu.

A malo je ko mislio da će tako nešto biti moguće tamo negde u decembru kada su aktuelnog šampiona Primere svi olako otpisali posle dvocifrenog zaostatka za gradskim rivalom, a španski mediji Zidana unapred smenili na leto. Međutim, korak po korak, greška za greškom Atletika i "kraljevski" klub je ponovo u igri da odbrani trofej osvojen prošlog leta, a pride je i na korak od polufinala Lige šampiona.

- Daleko je kraj sezone i zato ništa u pristupu i u igri nećemo menjati. Danas ćemo da uživamo, a onda ćemo da se okrenemo ka naredne dve utakmice. Igrači su umorni, potrebno je da ih malo odmorimo - zadovoljan je bio Zidan posle teško izvojevane pobede nad najvećim rivalom i misli već okrenuo Liverpulu s kojim igraju u sredu (prvu dobili 3:1).

Sa druge strane, iz Barse su očekivano grmeli na sudiju Hil Manzana, koji kontakt Ferlana Mendija i Martina Brajtvajta u šesnaestercu Reala nije okarakterisao kao penal.

- Za mene je situacija sa penalom vrlo jasna. Svako je video. Ne razumem linijskog sudiju koji je bio udaljen deset metara od mesta dešavanja. Način na koji je Martin pao, to je morao da bude faul. Sudija možda nije video situaciju, ali VAR imamo upravo zbog takvih situacija. Ne želim da kažem ništa više. Moramo da prihvatimo to i budemo mirni. Najbolje je da ništa više ne kažem o sudijama. Rekao sam sve što sam imao. Uvek branim svoj tim i klub, i ne želim više da govorim o pomenutoj situaciji - izričit je bio trener Barselone Ronald Kuman.

NEMA KRAJA KRISTIJANOVOJ "KLETVI"

OD odlaska Kristijana Ronalda iz Reala 2018. i njegovog poslednjeg "klasika", Leo Mesi nije postigao gol. Post koji se već otegao na sedam utakmica između Katalonaca i Madriđana, najduži je u Leovoj karijeri, a dovitljivi španski novinari su taj prazan hod nazvali "Kristijanova kletva" kojoj nije došao kraj ni tokom kišne subotnje večeri na stadionu "Alfredo di Stefano".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)