MESI PRETI "KRALJU": Real i Barselona u 246. "klasiku"

ODAVNO Real i Barselona nisu imali važniji okršaj od ovog sutrašnjeg u srcu madridskog naselja Valedebas na pomoćnom terenu "Alfredo di Stefano" (21.00).

МЕСИ ПРЕТИ КРАЉУ: Реал и Барселона у 246. класику

Lionel Mesi Foto AP

Pre svega zato što pobednik 246. "klasika", računajući samo takmičarske utakmice, ostaje da se bori sa Atletikom za titulu, dok će poraženi zaostajati na više od tri boda za liderom, iako je u jednom trenutku delovalo da su i jedni i drugi bacili sezonu u vodu i oprostili se od šampionskih ambicija, ali valjda su zato i najveći.

- Rezultat ovog meča nije presudan, jer je ostalo još mnogo da se igra, ali slažem se da je trenutak jako važan i da bi trijumf pobedniku dao dodatni podsticaj u predstojećim okršajima - rekao je trener Katalonaca Ronald Kuman.

Međutim, ono što današnji "klasiko" čini dodatno specijalnim i daje mu draž je i to da bi mogao da bude poslednji za Lea Mesija, ako ostane dosledan u nameri da na leto napusti dečački klub. Inače, Mesi je rekorder jedne od najvećih utakmica svetskog fudbala sa 26 golova, ali ga poslednje tri godine prati tzv. Kristijanova kletva, pošto je od poslednjeg Ronaldovog "klasika" i odlaska iz Reala 2018. na "isposničkom" režimu bez asistencija i golova u sudarima španskih giganata.

- Neka ostane, dobro mu je tu - osvrnuo se menadžer Madriđana Zinedin Zidan na Leov status u redovima najvećeg rivala i dao svoje viđenje okršaja i poput kolege sa druge strane malo "umanjio" njegov značaj u konačnom poretku - Atletiko je prvi, a svi ćemo morati da igramo do kraja. Liga je takmičarski zahtevna, sve tri ekipe imaju podjednake šanse da je osvoje. Mnogo je bodova ostalo da se osvoji, ništa se neće znati do kraja.

Na devet kola pre kraja Atletiko (gostuje Betisu) ima 66 poena, Barsa 65, a branilac krune Real 63.

PROMENA SUDIJE DAN UOČI MEČA

U PONEDELjAK je odlučeno da Mateu Lahoz bude na centru današnjeg "klasika", ali se poznati španski sudija povredio na meču Bajerna i PSŽ, pa juče objavljeno da će ga menjati Hil Mansano. Njemu će to biti tek drugi put u karijeri da sudi Realu i Barsi, a na njegovom arbitarskom "debiju" u sezoni 2014/2015. je slavio "kraljevski" klub rezultatom 3:1.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)