EMOTIVNI TADIĆ: Dođe mi da zaplačem

Novosti online

09. 04. 2021. u 20:08

IZGLEDA da je srpskim fudbalerima ove sezone najveća noćna mora postalo izvođenje penala.

ЕМОТИВНИ ТАДИЋ: Дође ми да заплачем

Foto: AP

Aleksandar Mitrović je jedan promašio u baražu za Evropsko prvenstvo protiv Škotske, dok je u četvrtak kapiten Ajaksa i naše reprezentacije, Dušan Tadić takođe bio neprecizan u porazu "kopljanika" od Rome u prvom četvrtfinalnom duelu Lige Evrope (1:2).

Međutim, kao i u Mitrovićevom slučaju, i ovog puta je neprecizan sa bele tačke bio čovek koji za tako nešto ima najviše pravo. Dušan "Silni" i ove sezone maestralnim partijama autoritativno vodi svoj klub, kao što je golgeter Fulama to činio sa našim nacionalnim timom. Između ostalog, upravo Tadić se i našao u ulozi asistenta kod pogotka kojim je njegov tim poveo, da bi umesto dupliranja rezultata, posle promašene najstrože kazne, "vučica" preokrenula rezultat i tako revanš za sedam dana u Rimu dočekala sa lepom prednošću.

- Ovo boli toliko da bih mogao da zaplačem. Fudbal je emocija. Trebalo je da bude 2:0. Nisam očekivao da promašim. Ali i posle toga smo imali dovoljno šansi da postignemo gol. Zaslužili smo bolji rezultat, ali ovo je dobra lekcija. Moramo da pobedimo u revanšu - istakao je Tadić posle meča, kome je ovo bio prvi promašeni penal posle dve godine i 14 realizovanih u nizu.

LOPEZ: PROUČAVAO SAM DUŠANA

GOLMAN Rome, Španac Pau Lopez (26) istakao je da je proučavao Tadićev način izvođenja jedanaesteraca.

- Znao sam da Tadić često šutira po sredini gola. Analizirao sam penale zajedno sa mojim stručnim štabom, u pripremi meča. Ostao sam na mestu i imao sreće - rekao je Lopez, koji je u Rimu od 2019, a pre toga je branio u Betisu i Espanjolu.

U karijeri je Lopez odbranio pet udaraca sa bele tačke od 35 koliko mu je upućeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere