MITROVIĆ HEROJ SRBIJE: "Orlovi" pregrmeli Azerbejdžan i nastavili sjajan niz (VIDEO)

Novosti online

30. 03. 2021. u 17:10 >> 19:52

FUDBALSKA reprezentacija Srbije nastavila je sjajan niz, pošto je pobedila Azerbejdžan u gostima sa 2:1 u 3. kolu A grupe kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

МИТРОВИЋ ХЕРОЈ СРБИЈЕ: Орлови прегрмели Азербејџан и наставили сјајан низ (ВИДЕО)

FOTO: FSS

Zaslužena pobeda "orlova" koja je ostvarena posle velike muke, ali najvažnije je da su se upisala nova tri boda! Aleksndar Mitrović je najzaslužniji za trijumf i pokazao je da je pravo blago naše selekcije.

Pokazali su izabranici Dragana Stojkovića Piksija karakter i na kraju uspeli da slome otpor žilavog gomaćina.

Srbija je povela u 16. minutu kada je Mitrović sjajno uneo loptu u sredinu i pogodio dalji ugao gola rivala.

Nisu "orlovi" dobro počeli drugi deo susreta, ali ipak to ih na kraju nije koštalo. Filip Kostić je nesmotreno skrivio jedanaesterac koji je Mahmudov pretvorio u gol.

Onda je ponovo na scenu stupio "Mitrogol" i doneo važna tri boda. Fantastično je šutirao levom nogom iz kolena sa 16 metara i omogućio trijumf Srbiji.

HEROJ Aleksandar Mitrović postigao oba gola protiv Azerbejdžana/FOTO: FSS

Posle ove pobede "orlovi" imaju sedam bodova, dok je Azerbejdžan i dalje bez ijednog boda.

Azerbejdžan - Srbija 1:2 (0:1)

Stadion: "Baku Olimpik". Bez publike. Sudija: Roj Reinshrejber (Izrael). Strelci: Mahmudov u 59. iz penala (Azerbejdžan) - Mitrović u 14. i 81. (Srbija).

Azerbejdžan: Magomedalijev - Medvedev, Husejinov, Badalov, Krivotsjuk - A. Husejnov, Mahmudov, Ibrahimi, Salahli (od 72. Kalilzada) - Nurijev (od 69. Emreli, od 79. Jafargulijev), Gorbani (od 69. Šejdaev).

Srbija: Rajković - S. Mitrović, Pavlović, Spajić - Gudelj, Makismović (od 64. Grujić) - Radonjić (od 86. Ristić), Tadić (od 75. Jović), Kostić (od 64. Živković), Milinković-Savić, A. Mitović (od 86. Vlahović).

DRUGO POLUVREME: Azerbejdžan - Srbija 1:2

90+5. MINUT - Kraj utakmica! Važna pobeda Srbije!

89. MINUT - Znalački Srbija čuva rezultat i treba izdržati još malo i tri boda idu za Beograd!

81. MINUT - Mitrović ponovo za vođstvo! Sjajno igra ovaj momak! Šutirao je levom nogom sjajno sa nekih 16 metara i nakakvu šansu nije imao Magomedalijev!

80. MINUT - Šutirao je glavom Milinković-Savić. No, lopta je otišla preko gola i još jedna šansa ostaje u nepovrat.

78. MINUT - Probao je iz Emreli iz slobodnog udarca, pogodio je samo živi zid. Prilikom tog prekršaja Gudelj je zaradio žuti karton.

74. MINUT - Velika prilika za "orlove". Tadić je gurnuo loptu u prostor za Mitrovića, no opet se istakao golman Azerbejdžana!

71. MINUT - Pritiska Srbija sve više. Opasan napada naše selekcije. Dodao je Mitrović do Radonjića na desnu stranu, ovaj poslao oštro loptu po zemlji, ali je golman domaćih bio na visini zadatka.

64. MINUT - Prve izmene pravi Piksi. U igri su Andrija Živković i Marko Grujić, a van terena su otišli Filip Kostić i Nemanja Maksimović.

62. MINUT - Mora Srbija nešto da menja u pristupu igre, da pritisne rivala kako bi što pre vratila prednost na svoju stranu!

59. MINUT - Penal za Azerbejdžan! Loš je reagovao Kostić i skrivio jedanaesterac koji je gol pretvorio Mahmudov.

54. MINUT - Kostić je prvi put zapretio za Srbiju u drugom delu. Njegov pokušaj odbranio je Magomedalijev.

48. MINUT - Probao je Mitrović udarcem sa nekih 17 metara, na drugoj strani Nurijev je pogodio spoljni deo mreže i opet dosta sreće za "orlove".

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme u Bakuu!

PRVO POLUVREME: Azerbejdžan - Srbija 0:1

45+1. MINUT - Kraj prvog poluvremena!

45. MINUT - Izveo je Tadić korner, glavom je visoko preko gola šutirao Uroš Spajić.

37. MINUT - Protutnjao je Radonjić kao brzi voz, centrirao sa desne strane, Mitrović je jedva zakačio loptu. Šteta, moglo je ovo biti mnogo opasnije po Azerbejdžan.

Radonjić protrčava pored Krivotsjuka/FOTO: FSS

35. MINUT - Povukli si "orlovi" kontru. Kostić je ostavio za Tadića. Ipak, završnica kapitena Srbije nije bila dobra.

30. MINUT - Velika greška Pavlovića i sreća pa je Rajković bio na visini zadatka i odbio loptu u korner.

26. MINUT - Probao je Pavlović iz ne baš lake pozicije posle kornera. Na kraju je lako reagovao Magomedalijev i uhvatio loptu.

16. MINUT - Srbija vodi! Primio je loptu od Tadića na levoj strani, uneo je u sredinu i sjajnim udarcem sa 16 metara doveo "orlove" do zasluženog vođstva!

10. MINUT - Opasna šansa za Azerbejdžan. Gorbani je šutirao glavom, sreća pa to nije uradio dobro, te je lopta zašrila preko gola koji čuva Rajković.

7. MINUT - Dobra prilika za Srbiju. Šutirao je Milinković-Savić glavom posle centaršuta Tadića iz korner, ali se jedan igrač domaćih dobro postavio i izblokirao udarac.

4. MINUT - Mirno je na početku utakmice. Domaći uglavnom drže loptu na svojoj polovini i ne prelaze mnogo na polovinu "orlova".

1. MINUT - Počela ja utakmica u Bakuu!

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere