ZVEZDA NASTAVILA SERIJU POBEDA: Ben i Katai srušili dobru ekipu Čukaričkog (VIDEO)

Novosti online

07. 03. 2021. u 18:53 >> 21:12

FUDBALERI Crvene zvezde uz dosta muke pobedili su Čukarički sa 2:0 na svom terenu u 26. kolu Superlige Srbije.

ЗВЕЗДА НАСТАВИЛА СЕРИЈУ ПОБЕДА: Бен и Катаи срушили добру екипу Чукаричког (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Odličan otpor pružili su "brđani" favorizovanom rivalu, ali to im nije bilo dovoljno da ostanu neporaženi na najvećem srpskom stadionu.

Crveno-belima je ovo bio 13. vezani prvenstveni trijumf koji im mnogo znači kada je u pitanju borba za titulu.

Mučila se Zvezda da otključa bravu protivnika. Za to joj je bilo potrebno čak 72 minuta. Pokušavali su izabranici Dejana Stankovića pre toga, imali nekoliko solidnih prilika, no Petrovićeva mreža ostajala je mirna.

Izmene trenera Zvezde su bile dobre i igrači sa klupe su dali dodatnu energiju timu. Ben je domaće doveo do prednosti.

Milunović je centrirao sa desne strane, lopta je pogodila jednog igrača gostiju, a napadač sa Komorskih Ostrva je bio priseban i iz neposredne blizine je obišao čuvara mreže Čuke i lako zatresao mrežu.

 

Konačan rezultat utakmice postavio je Katai. Petrović je srušio Bena u svom kaznenom prostoru. Predvideo je fudbaler domaćih nameru defanzivca Čukaričkog da će glavom vratiti loptu svom golmanu, pre njega je stigao do lopte, ovaj ga je oborio i Danilo Grujić je pokazao na belu tačku, a desetka Zvezde je bila precizna.

 

Crveno-beli su ostali na čelu tabele sa 71 bodom, šest više od Partizana, a imaju i utakmicu više. Čukarički je četvrti a osvojio je 51 bod.

DRUGO POLUVREME: Zvezda - Čukarički 2:0

90+1. MINUT - Kraj utakmice!

87. MINUT - Katai pogađa sa bele tačke. Sigurno je desetka crveno-belih izvela kazneni udarac. Golman je otišao u jednu, a lopta u drugu stranu.

86. MINUT - Penal za Zvezdu. Fauliran je Ben, oborio ga je golman je Čukaričkog Petrović.

85. MINUT - Ništa bitno se nije desilo na terenu od prilike za goste. Zvezda je zadovoljna rezultatom i pokušava da ga sačuva.

77. MINUT - Velika prilika ua "brđane". Mijailović je odlično centrirao, Kovač je glavom tukao, ali sjajna intervencija Borjana koji je spasao ekipu.

72. MINUT - Vodi Zvezda. Strelac je Ben! Centrirao je Milunović sa desne strane. Lopta je pogodila jednog igrača Čukaričkog, stigla do napada iz Komorskih Ostrva, a ovom nije bilo teško da savlada Petrovića i dovede crveno-bele do prednosti.

 

65. MINUT - Najbolja prilika za domaće. Rezervisti su kombinovali. Srnić je uposlio Nikolić je šutirao, a Petrović krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

62. MINUT - Nema mnogo uzbuđenja. Zvezda pokušava, ali "brđani" odlično stoje na terenu.

57. MINUT - Čukarički je zapretio. Jovanović je centrirao sa leve strane, rezervista Ćirković je šutirao glavom, no Borjan je zaustavio taj udarac.

50. MINUT - Sjajno je Katai probio, nanizao je nekoliko igrača gostiju, ali je njegov udarac završio pored gola. Crveno-beli stežu obruč.

49. MINUT - Pokušava Zvezda da postigne gol. Bila je poluprilika. Ben je loše šutirao i lopta je otišla visoko preko gola.

47. MINUT - Počelo je drugo poluvreme. Dejan Stanković je izvšrio dve izmene, teren su napustili Njegoš Petrović i Željko Garvić, a na u igri su Marko Gobeljić i Aleksandar Katai.

PRVO POLUVREME: Zvezda - Čukarički 0:0

45+1. MINUT - Nije bilo golova, ali i idealnih prilika. Imala je Zvezda nekoliko dobrih šansi, no mreže na najvećem stadionu u Srbiji miruju.

45. MINUT - Umalo da Jovanović pobegne Degeneku. Morao je Zvezdin defanzivac da pravi faul, dobio je žuti karton.

38. MINUT - Pokušali su crveno-beli iz prekida koje im je jako oružje da ugorze goste. Čukarički je spreman na to, pa promene rezultata i dalje nema na stadionu "Rajko Mitić".

31. MINUT - Opasan napada domaćih. Gavrić je lepo prošao, ostavio povratnu za Kangu, njegov udarac sa 16 metara je izblokirao Mijailović i Zvezda je dobila samo korner, posle kojeg nije bilo opasnosti za "brđane".

29. MINUT - Malo oštrije je Kanga startovao na Ergelaša. Ipak, na svu sreću fudbaler Čukaričkog će moći da nastavi utakmicu, to je bio samo jaču udarac, a Gabonac je zaradio žuti karton.

24. MINUT - Od pokušaja Ivanića nema ozbiljnijih situacija. Domaći napadaju, no još uvek ne mogu da postgnu gol.

FOTO: M. Vukadinović

18. MINUT - Još jedan dobar pokušaj Zvezde. Ivanić se stuštio ka golu Petrovića i nije bio precizan, lopta je otišla pored gola.

15. MINUT - Oslbodili su se gosti pritiska. Izveli dva kornere, iz njih se nije izrodila šansa, pa promene rezultata nije bilo. U istom minutu Ben je probio po desnoj strani, šutirao je iz teške pozicije slabijom desnom nogom, ali je lopta otišla preko gola.

8. MINUT - I gosti su pokušali da zaprete Milanu Borjanu. Centrirao je sa desne strane Čolović, lopta je pogodila Milunovića, ali opasnosti nije bilo za gol domaćih.

6. MINUT - Prvi pokušaj na utakmici Željka Gavrića. Krilni napadač Zvezde je šutirao sa desne strane, no to je bio mlak pokušaj i golman "brđana" je lako zaustavio taj udarac.

4. MINUT - Crveno-beli su krenuli da napadaju od starta meča. Opasnosti po golmane nema, ali se više na početku igra na polovini gostiju.

1. MINUT - Počela je utakmica na stadionu "Rajko Mitić".

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)