"ZVUK ŽENSKOG SRCA": Izložba fotografija Marine Pešić posvećena damama na bini od 8. marta u Galeriji RTS

M. Ć.

06. 03. 2021. u 11:09

SAMOSTALNA izložba koncertnih fotografija posvećenih damama na bini, "Zvuk ženskog srca", autorke Marine Pešić, u saradnji sa Radio Beogradom 202, biće otvorena, simbolično, u ponedeljak 8. marta (13.30) u Galeriji RTS kluba, u Beogradu.

ЗВУК ЖЕНСКОГ СРЦА: Изложба фотографија Марине Пешић посвећена дамама на бини од 8. марта у Галерији РТС

Marina Pešić / Foto A. Ignjatović

Posetioci će biti u prilici da do 20. marta vide više od 40 fotografija poznatih izvođačica sa domaće, svetske i regionalne scene, iz sveta roka, bluza i džeza, nastalih od 2016. do danas.

Kroz Marinin objektiv na poseban način su zablistale Bisera Veletanlić, Gabi Novak, Josipa Lisac, Zdenka Kovačiček, Tijana Sretković i Jelena Pudar ("Neverne bebe"), Maja Cvetković ("I-plej"), Romana Slačala ("Artan Lili"), ali i planetarne zvezde Džoan Baez, Bet Hart, Ana Popović, Kendi Dulfer, Karo Emerald... Rođena Užičanka, koja živi u Beogradu, na specifičan način je osetila i javnosti predstavila njihovu žensku energiju i emociju, i dragocene trenutke sačuvala od zaborava.

- Izložbom želim da damama iskažem zahvalnost za svaki ton i energiju koju šalju sa bine - emotivno će Pešićeva, dugogodišnji koncertni fotograf. - Nadam se da sam bar jednim delom uspela i drugima da prenesem tu magiju razmene energije i emocija, koju nam svaki koncert pruža. Dok željno iščekujemo nove događaje, moramo da čuvamo uspomene i trenutke sreće koje smo delili na koncertima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a