"OTELI" SMO PANČEVA I SAVIĆEVIĆA PARTIZANU: Cvetković se prisetio kako je stvoren šampionski tim Crvene zvezde (VIDEO)

Novosti online

15. 02. 2021. u 16:37

NEKADAŠNjI sportski direktor Crvene zvezde Vladimir Cvetković prisetio se kako je stvarana generacija Crvene zvezde koja je kasnije postala prvak Evrope u fudbalu.

ОТЕЛИ СМО ПАНЧЕВА И САВИЋЕВИЋА ПАРТИЗАНУ: Цветковић се присетио како је створен шампионски тим Црвене звезде (ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Kao da je juče bilo seća se popularni "Cvele" dolaska pojedinih igrača, kao i rata koji su vodili Zvezda i Partizan. 

"Bez obzira na to što je Zvezda bila veliki magnet, velike peripetije su kada se dovodi veliki igrač. Jer si u to vreme imao jedan veliki Partizan, kao i druge velike klubove Dinamo, Hajduk, Vardar, Olimpiju, Osijek, koji su svi hteli dobre igrače. Kada se pojavi neko vanserijski kao Piksi mi smo imali veliku bitku, jer je u svakoj upravi bilo pitanje ko će prevagnuti – Zvezdaši ili Partizanovci. Jer u svakoj upravi pored tog kluba navijaju za Zvezdu ili Partizan. Skoro godinu dana smo se borili, da bi na kraju doveli Dragana Stojkovića Piksija", istakao je Cvetković u razgovoru za  TV "Arenasport" 

Objasnio je potom kako su u klub stigli Darko Pančev i Dejo Savićević koji su imali dogovor sa Partizanom, ali je na kraju trijumfovala Crvena zvezda u ratu za njihov potpis. 

Njih dvojica su u jednom trenutku imala dogovor sa Partizanom, ali je uprava Zvezde ipak uspela da ih dovede!

"To su dva slučaja koja su netipična. U to vreme predsednik upravnog odbora Zvezde bio je Miša Slepčević, direktor robnih kuća. On je uspeo svojim vezama i autoritetom, da Pančeva i Dejana Savićevića, koji su već bili potpisali za Partizan, preobrati na Zvezdu. To je bilo čudo da dva igrača takve klase, takve vrednosti sa već potpisanim ugovorima pređu u najvećeg rivala" objasnio je Cvetković. 


Pratite Novosti sport na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)