NEPOGREŠIVI PARTIZANOV PENALDŽIJA: Natho crno-bela talija sa bele tačke

M. Bl.

13. 02. 2021. u 21:11

NE staje Partizan, upisana je deveta uzastopna prvenstvena pobeda, a ne staje ni izraelski internacionalac Bibars Natho.

НЕПОГРЕШИВИ ПАРТИЗАНОВ ПЕНАЛЏИЈА: Натхо црно-бела талија са беле тачке

Bibars Natho na meču sa Novim Pazarom Foto M. Vukadinović BROJKA

Otpor Pazaraca slomljen je tek u drugom poluvremenu (4:1), a sve je praktično bilo jasno u momentu kada je na isteku sata igre arbitar Mitić pokazao na belu tačku posle starta gostujućeg defanzivca na Nathu.

Nepogrešivi Izraelac je osmi put u sezoni (šest u Superligi) izveo najstrožu kaznu i osmi put pogodio za u tom trenutku sigurnih 2:0. Iskusni vezista je ovim golom "savladao" i baksuzni broj 13 pošto je pogodak u drugom prolećnom kolu bio njegov 13 iz penala za Partizan, iz isto toliko pokušaja u poslednjih godinu i po dana. Natho sa kreča nije promašio tri i po godine, a neverovatno zvuči da je kroz seniorsku karijeru koja traje već punih 15 godina propustio da realizuje samo sedam penala od 52 izvedena.

- Mislim da je veoma važno za nas da smo i ovu utakmicu pobedili i uopšte pokazali koliko smo bolji na samom početku ove polusezone, jer nije lako nastaviti niz koji smo započeli. Veoma sam srećan zbog ove pobede, jer je teren bio veoma težak za igru, tvrd - sumira utiske sa druge prolećne pobede Natho.

Zaleđen teren i velika hladnoća u glavnom gradu Srbije u petak predstavljali su dodatnu opasnost za ekipu koja napada.

- Naučili smo kako se pobeđuje i kada su ovakvi dani i zato sam izuzetno srećan zbog toga. Bilo je toliko hladno da nije uopšte bilo dobro vreme za fudbal. Naravno, nismo srećni što smo primili gol na kraju, ali bolje kada je 3:0, nego kada je 0:0.

Natho je punim gasom odradio pripremni period iako je pre odlaska na pauzu kuburio sa povredama koje srećom po njega i Partizan nisu prerasle u bilo šta ozbiljnije.

- Pre pauze imao sam malih problema sa nogom i bilo mi je teško u nekoliko utakmica, nisam igrao kao kao što želim. Ali znam koliko je za tim važan ovoj sad period i šta bi značilo da sada napravim pauzu. U Turskoj smo radili baš dobro i video sam da mogu da se vratim 100 odsto u formu. Mnogo sam bolje, noga mi je svežija i mislim da ceo tim uključujući i mene izgledamo veoma dobro i nadam se da ćemo nastaviti tako - zaključio je čovek čija i sama pojava na terenu uliva sigurnost saigračima, ali i pristalicama crno-belih.

NATHOVI PENALI 2020/2021.

Partizan - RFS 1:0

Sfintul - Partizan 0:1

Napredak - Partizan 1:3

Partizan - Inđija 5:0

Zlatibor - Partizan 0:1

Partizan - Mačva 2:0

Partizan - Mladost 4:0

Partizan - Novi Pazar 4:1

STANOJEVIĆEVA "BANKA"

NIZ Partizanovih pobeda je "štikliranjem" duela sa Novim Pazarom produžen na deset, od čega je devet trijumfa upisano u Superligi (Mačva, Spartak, Proleter, TSC, Čukarički, Voždovac, Mladost, Napredak, Novi Pazar) i jedan u Kupu Srbije protiv Metalca u Gornjem Milanovcu.

Na taj način, ako se gledaju nizovi u oba domaća takmičenja, Stanojević se primakao za korak svom i klupskom najboljem rezultatu iz sezone 2011/2012. kada je tokom jeseni nanizao 16 pobeda pre nego što mu je uprava u zimskoj pauzi uručila otkaz i na njegovo mesto postavila Izraelca Avrama Granta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest