NOLE POREDI TENISKI TRON SA MONT EVERESTOM! Mlađi će čekati deceniju dok im Rafa, Rodžer i ja ustupimo mesto

Novosti online

03. 02. 2021. u 18:47 >> 18:50

KRENUĆE Novak Đoković u ponedeljak napad na 18. grend slem trofej.

НОЛЕ ПОРЕДИ ТЕНИСКИ ТРОН СА МОНТ ЕВЕРЕСТОМ! Млађи ће чекати деценију док им Рафа, Роџер и ја уступимо место

Foto: AP

Zanimljivo je da je Dominik tim osvajanjem Ju-Es opena prekinuo dominaciju "velike trojke", upravo je o tome govorio Novak Đoković.

"Sjajno je za sport što imamo nove grend slem šampione. Imamo nove uspešne, mlade igrače koji pokazuju hrabrost i smelost, dolaze na najveće sportske stadione, spremni su da preuzmu najveći izazov u ​​suočavanju posebno sa mnom, Rafom i Rodžerom, boreći se za najveću titulu", rekao je Đoković.

Srpski teniser posebno je pohvalio Stefanosa Cicipasa, Aleksandera Zvereva, Denisa Šapovalova i Matea Beretinija kao igrače za velika dela. 

"Oni imaju ogroman potencijal. Očigledno je da je pred njima još puno vremena. Mislim da je budućnost tenisa bez sumnje u dobrim rukama", ističe Đoković.

Novaku je primarni cilj da odbrani titulu na Australijan openu. 

"Znam kakav je osećaj probijati se u muškom teniskom svetu, pokušavajući da osvojite prvu grend slem titulu. To je kao da se penjete na Mont Everest. Kada to uradite, kada postignete tako veliko dostignuće, onda vam ogromna vrsta tereta pada sa leđa. Posle toga počinje nova faza karijere".

Novak ipak još uvek nije spreman da se odrekne krune i mlađima prepusti tron.

"Rafa, Rodžer i ja ćemo se pobrinuti da se to ne dogodi još najmanje 10 godina", zaključio je sa osmehom Đoković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)