DMITROVIĆ ZA "NOVOSTI": Vežbam i slobodnjake, dogovor je da i ubuduće izvodim penale

N. Iljukić

22. 01. 2021. u 21:11

MARKO Dmitrović (28) čuva svoju, ali i pogađa tuđe mreže. Golman Eibara i reprezentacije Srbije postao je umalo jedan od glavnih junaka meča španske La Lige, u kojem je njegov Eibar dočekao lidera na tabeli, madridski Atletiko i nesrećno poražen (1:2).

ДМИТРОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Вежбам и слободњаке, договор је да и убудуће изводим пенале

Dmitrović postiže gol Foto EPA

Eibar je u 12. minutu poveo golom iz jedanaesterca, koji je izveo srpski golman, i taj detalj je prilično šokirao sve na terenu, osim saigrače i trenera Hozea Mendilibara.

- To je bio dogovor sa treninga pre meča i nama nije bilo ništa neobično. Treneru je izgleda "prekipelo" kada smo nedavno promašili penal protiv Granade i dao mi je dozvolu da ja ubuduće budem izvođač. Ni to nije slučajno, pošto posle svakog treninga obavezno ostajem na terenu i vežbam izvođenje slobodnih udaraca i penala - otkrio je juče, za "Novosti", Dmitrović.

Nije baš toliko neobično u svetu fudbala da se golmani pojavljuju u toj ulozi, ali Dmitrović je, prema izrazima lica, šokirao glavnog sudiju i kolegu, golmana Atletika Jana Oblaka.

ŠPANCI: EFIKASAN KAO AZAR

ŠPANSKI novinari nemaju "dlake na jeziku" kada trebaju slikovito da opišu tako očigledne stvari. Izvukli su vrlo jasno podatak da golman Marko Dmitrović ima identičan golgeterski učinak kao i sto miliona evra plaćeni belgijski napadač Real Madrida Edeb Azar koji je do sada u sezoni dao takođe jedan gol.

- Svi su na terenu bili pomalo iznenađeni. Oblak je najbolji golman na svetu, a posebno je zanimljivo bilo što se sve desilo u ranoj fazi, kod rezultata 0:0. U karijeri sam već jednom bio izvođač penala, u mađarskom Ujpeštu, i u penal seriji u četvrtfinalu Kupa sam bio uspešan. Sada mi je skor sto odsto, dao sam dva gola iz dva pokušaja - nasmejan je Dmitrović.

Sinoć je slavio Atletiko, pošto je Luis Suarez pogodio prvo u 40, pa u 89. minutu, i to sa penala, čuvenom, lukavom "panjenkom".

- Nažalost, izgubili smo, ali generalno sam zadovoljan u Eibaru, koji sjajno funkcioniše. Bez obzira na pisanje medija o brojnim ponudama, fokusiran sam samo na moj posao u timu, koji sam puno zavoleo - zaključuje Dmitrović.

SPEC. VN

PRE Dmitrovića, u Primeri je golman sa penala pogodio mrežu 3. marta 2002, a to je bio Naćo Gonzales iz Las Palmasa, takođe protiv Atletika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere