BILBAO OSVOJIO TROFEJ, MESI POCRVENEO: Baskijci u sjajnom finalu Superkupa Španije srušili Barsu (VIDEO)

Č. V.

18. 01. 2021. u 00:10

FUDBALERI Atletik Bilbaa osvojili su trofej Superkupa Španije, pošto su u finalu pobedili Barselonu sa 3:2 posle produžetaka.

БИЛБАО ОСВОЈИО ТРОФЕЈ, МЕСИ ПОЦРВЕНЕО: Баскијци у сјајном финалу Суперкупа Шпаније срушили Барсу (ВИДЕО)

Foto: EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Sjajna utakmica odigrana je u Sevilji. Bili su Katalonci favoriti pred ovaj duel, posebno što su istog rivala savladali u prvenstvu pre desetak dana identičnim rezultatom.

Ipak, izabranici trenera Marselinja su se radovali posle 120 minuta fudbala.

Do 40. minuta nije bilo velikih uzbuđenja, da bi tada Antoan Grizman golom krunisao sjajnu akciju tima Ronalda Kumana. Samo dva minuta kasnije Bilbao je stigao do izjednačenja, a u strelce se upisao Oskar de Markos.

Više dobrog fudbala viđeno je u nastavku susreta. Slutilo je da će ovo biti Grizmanovo veče. Ponovo je Francuz u 77. minutu umakao odbrani Baskijaca, iskoristio odličan prizemni centaršut Đordija Albe i po drugi put doneo Barseloni prednost.

Trofej je bio već viđen u rukama Lionela Mesija, ali da se to ne dogodi pobrinuo se Asijer Vilalibre koji je u 90. minutu matirao Ter Štegena i tako odveo meč u produžetak.

Odlično je počelo po Bilbao. U 93. minutu Injaki Vilijams je posle asistencije Ikera Muniaina prelepim pogotkom doneo vođstvo svom timu i približio ga trofeju, do koga je ovaj klub na kraju i stigao.

Jedino vredno pomena do kraja je crveni karton koji je u poslednjem minutu drugog produžetka dobio Lionel Mesi. Bio je to prvi crveni karton koga je najbolji fudbaler sveta dobio u dresu Barselone.

Na kraju Barselona nije uspela da osvoji prvi od četiri moguća trofeja ove sezone. Uz dužno poštovanje Bilbaa ovo im je možda bila i najbolja prilika, s obzirom na to kakvo je stanje u klubu španskog giganta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024