POBEDA ZA KRAJ: Zvezda poslednji putnik u četvrtfinale Kupa Srbije, odličan Rad poražen na Banjici (VIDEO).

A. Ilić

18. 12. 2020. u 14:53 >> 15:20

FUDBALERI Crvene zvezde preokrenuli su na Banjici i na kraju slavili (2:1) u odloženom meču osmine finala Kupa Srbije.

ПОБЕДА ЗА КРАЈ: Звезда последњи путник у четвртфинале Купа Србије, одличан Рад поражен на Бањици (ВИДЕО).

FOTO: AP

Loše je počelo po Crvenu zvezdu. Već u četvrtom minutu domaći tim došao je do vođstva. 

Previše prostora dobio je Pavle Radunović. Njegov udarac sa preko 20 metara završio pod prečku Zorana Popovića. 

Svega 13 minuta trajalo je vođstvo ekipe domaćina. Izjednačenje Crvenoj zvezdi doneo je Srđan Spiridonović preciznim udarcem sa distance. Marković je bio nemoćan. 

Do pobede je došla Crvena zvezda golom u 59. minutu. Tada su na scenu stupili mladi igrači koji bi trebalo da u budućnosti budu nosioci igre Crvene zvezde. 

Primio je Dubinsku loptu Andrija Radulović, pobegao svojim čuvarima. Uposlio je na petercu Nikolu Krstovića koji je lako savladao Markovića za konačnih 1:2. 

RAD – CRVENA ZVEZDA 1:2

(Radunović 4 - Spiridonović 17, Krstović 59.)

Stadion: Kralj Petar prvi

Sudija: Jovan Šegrt

RAD:  Marković –Tučević (Tanović od 80), Ciger, Stojsavljević, Miličković (od 57. Đorić) – Riznić (od 69. Damjanović), Busnić -Ilić (Radivojević od 80.), Gazivoda, Jovanović – Radunović

CRVENA ZVEZDA: Popović – Gobeljić, Eraković, Degenek (od 46. Pankov) - Spiridonović (Vukanović od 84.) , Sanogo, Radulović, Nikolić (od 64. Ivanić), Simić (od 64. Gajić) – Boaći, Pavkov (od 46. Krstović).

Tok meča pratite uživo na našem sajtu. 

KRAJ MEČA Rad - Crvena zvezda 1:2. 

93. MINUT - Poslednja prilika za Rad iz Kornera, krenuo je napred i Marković, odbranila se Zvezda, ali novi korner za Rad. 

90. MINUT - Produžio je Šegrt samo tri minuta, domaći negoduju zbog toga.

88. MINUT - Ozbiljan pritisak Rada, dobro se brani Zvezda, igrači Rada imali su tri prilike nakon kornera. Ipak, nisu uspeli da savladaju Popovića. 

85. MINUT - Ciger je probio kod mladog Radulovića sa desne strane, ubacio je loptu do Jovanovića koji je petom pokušao da savlada Popovića ali je dobro reagovao Popović. 

78 MINUT - Iz jedne obećavajuće situacije šutirao je Spiridonović, šut je završio kraj gola, korner za crveno bele. Boaći je pokušao glavom, ali je bio neprecizan. 

77. MINUT - Domaćin svom silom želi do gola, pokušavaju izabranici Milana Milanovića da probiju Zvezdin bedem, lopta veći deo vremena kod igrača sa Banjice. 

71. MINUT - Mogao je Rad sada do izjednačenja. Lazar Stoisavljević je bio brži od Zorana Popovića, ali je prečka bila saveznik Zvezde. 

61. Ciger je probio sa dense strane, pokušao je da pronađe saigrača, ali greškom do odbrane Zvezde dolazi lopta. 

59. MINUT - Dobro se branio Rad, ali nije mogao da odoli naletu mladog Andrije Radulovića koji je pobedao odbrani, potom idealnu loptu poslao Krstoviću. Odlična saradnja Zvezdine mladosti. 

 

52. MINUT - Velika greška Pankova, dopusteo domaćim igračima da mu oduzmu loptu, oprobao se Tučević, ali pored gola završava njegov udarac. 

49. MINUT - Spiridonović pokušava bio je izblokiran. Od starta pritiskaju igrači crveno-belih. 

KRAJ PRVOG POLUVREMENA: Rad - Crvena zvezda 1:1. 

45. MINUT -Greška cigera sa druge strane, ali dobro reaguje Marković. 

44. MINUT - Velika greška Degeneka, lopta do Radunovića, a on je šalje Gazivodi, fudbaler Rada je šutirao, reaguje Degenek, korner za nebesko plave. 

39. MINUT - Boaći je bio najviši u skoku, šutirao je glavom, lopta prolazi uz stativu Markovića. 

34. MINUT - Zvezda je imala dve dobre prilike, kasnio je Boaći, a potom iRadulović. Nakon toga je Spiridonović šutirao ponovo iz prekida, tik iznad gola Markovića. 

23. MINUT - Eraković je probao iz kornera, dobra reakcija odbrane. Jak ritam, Crvena zvezda sada ima punu kontrolu igre. 

22. MINUT - Šutirao je iz prekida Spiridonović, odlična intervencija Dušana Markovića. 

20. MINUT - Dobro je reagovao Dušan Marković. Pavkov je pobegao odbrani i izašao pred golmana domaćina, a u tom duelu Marković je izašao kao pobednik. 

17. MINUT - Stojisavljević je loše reagovao, postiže dobar gol Srđan Spiridonović za izjednačenje. 

 

8. MINUT - Otvorena igra, oba tima pokušavaju da dođu do gola rivala, a domaćin nakon postignutog pogotka ne odstupa od igre kojom su počeli meč. Sa druge strane pokušali su do gola Radulović i Eraković, nije bilo opasnosti po Markovića. 

4. MINUT - Nakon lepe akcije Rada dolazi domaćin do vođstva. Šutirao je Radunović sa distance, prelep pogodak! 

 

2. MINUT - Dobar početak Crvene zvezde. Pripretili su crveno beli po levoj strani, lopta dolazi do Simića koji je bio izblokiran. Čini se da su igrači i jednog i drugog tima željni dokazivanja s obzirom da su na terenu u oba tima igrači sa manjom minutažom. Visok ritam od prve sekunde. 

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)