PRVA ZVEZDA REAL MADRIDA - KOSOVARE ASLANI: Dobila ime po Kosovu, ima tetovažu albanskog orla, a zovu je ženski Zlatan (FOTO)

Novosti online

11. 12. 2020. u 12:06

KOSOVARE Aslani je godinama jedna od najboljih u Evropi.

ПРВА ЗВЕЗДА РЕАЛ МАДРИДА - КОСОВАРЕ АСЛАНИ: Добила име по Косову, има тетоважу албанског орла, а зову је женски Златан (ФОТО)

Foto: Instagram

Igra za Švedsku i Real Madrid, ali vam je dovoljno da pročitate njeno ime i prezime kako biste saznali odakle je poreklom. Ona je Kosovare Aslani - trenutno jedna od najboljih fudbalerki Evrope!

Zbog igranja za nekoliko najboljih evropskih timova, balkanskih korena i pozicije napadača mnogi u Švedskoj je zovu i ''ženski Zlatan Ibrahimović''. Ali, Kosovare nije samo poznata po učinku na fudbalskom terenu...

Rođena je u švedskom gradiću Kristijanštadu 1989. godine, od roditelja koji su se odselili sa Kosova i Metohije. Otuda i ime Kosovare, da podseća na poreklo.

Sličnu posvetu ima i tetovaža iznad desnog članka, gde se nalazi orao sa albanske zastave, simbol koji je u bliskoj prošlosti bio način za provokaciju srpskih fudbalera na fudbalskim mečevima.

Foto: Instagram

 

Ipak, u evropskim okvirima se o ovoj devojci priča kao o jednoj od najboljih fudbalerki trenutno. Kada je Real Madrid odlučio da ''kupi'' drugoligaški klub, preimenuje ga i napravi giganta, ona je bila prvi potpis. Za sada deluje da se isplatilo.

Nakon igranja za Linkoping (u tri navrata), Čikago, Kristijanštad, PSŽ i Mančester siti, stigla je u Madrid. Bilo je to u leto 2019. godine, a u tekućoj sezoni pokazuje zašto je dovedena.

Foto: Instagram

 

Na samo deset odigranih mečeva u ovoj sezoni već je osam puta zatresla mrežu protivnica, što je rezultat kakav je zabeležio i kompletan muški tim. Karim Benzema je postigao četiri gola, Vinisijus Žunior dva, a Marijano Dijaz i Eden Azar po jedan, dok Luka Jović nije tresao mrežu. I to uz podsećanje da je muška ekipa Reala odigrala 11 prvenstvenih mečeva u ovoj sezoni.

Aslani je do sada 144 puta bila reprezentativka Švedske i na tim mečevima je postigla 37 golova. Igrala je na Mundijalima 2015. i 2019. godine, kao i na Olimpijskim igrama 2012. i 2016. godine. Na Evropskim prvenstvima je nastupila tri puta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kosovare Asllani (@asllani9)

(Mondo)

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati