BORJAN PRESTIGAO PIŽONA: Sada juri novi rekord...

Novosti online

10. 12. 2020. u 20:38

Utakmica još nije počela, ali Milan Borjan je najavljen na golu Crvene zvezde, što znači da će kapiten proslaviti veliki jubilej na stadionu Slovana iz Libereca.

БОРЈАН ПРЕСТИГАО ПИЖОНА: Сада јури нови рекорд...

FOTO: EPA

Naime, reprezentativac Kanade će na stadionu kraj Nise 50. put braniti boje Crvene zvezde u evropskim takmičenjima. Na taj način zvanično će da izjednači rekord po broju utakmica na sceni Starog kontinenta, koji je do večeras bio u rukama četvrte Zvezdine zvezde ,Vladimira Petrovića Pižona.

Ako ne ode iz kluba tokom zimskog prelaznog roka, a to se vrlo verovatno neće desiti, Milan Borjan će u februaru biti upisan zlatnim slovima u istoriju Crvene zvezde. Postaće igrač sa najviše nastupa u Evropi od osnivanja kluba, dakle od 4. marta 1945. godine.

Veliko dostignuće, posebno ako se ima u vidu da je Borjan sjajnim odbranama bio jak sastojak u svim uspesima crveno-belih u poslednje četiri godine. Njegove odbrane su pomogle da dva puta igraju u Ligi šampiona i još toliko puta prezime u Evropi.

Borjan je došao u klub 2017. godine. Niko tada nije verovao da će stići do velikog rekorda i rušenja Pižona. Posebno, pošto je Crvenoj zvezdi pre Borjanovog dolaska trebalo 17 godina da odigra 50 utakmica u Evropi.

Debitavao je u Zvezdi baš na evropskom meču protiv Sparte iz Praga. Crveno-beli su slavili sa 2:0.

(MocartSport) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a