LIGA ŠAMPIONA: Čelsi i Sevilja slavili u nadoknadi vremena i obezbedili osminu finala (VIDEO)

Č. V.

24. 11. 2020. u 21:07

FUDBALERI Čelsija pobedili su Ren u gostima sa 2:1 u 4. kolu Lige šampiona, a heroj "plavaca" je bio rezervista Olivije Žiru.

ЛИГА ШАМПИОНА: Челси и Севиља славили у надокнади времена и обезбедили осмину финала (ВИДЕО)

Foto: EPA-EFE/Eddy Lemaistre

Engleski klub je potvrdio da se nalazi u odličnoj formi. Ovo mu je bila peta vezana pobeda, koja mu je omogućila da se plasira u osminu finala elitnog takmičenja dva kola pre kraja grupne faze.

Treba reći da je ovaj meč obeležio i neverovatan promašaj Tima Vernera na startu utakmice. Nemac je iz neposredne blizine poslao loptu iznad prečke.

Počelo je dobro po izabranike Frenka Lamparda. Igrao se 22. minut kada je Kalum Hadson-Odoi posle asistencije Mejsona Maunta doveo Čelsi do prednosti.

Svesni su bili domaći igrači da će morati da napadnu ukoliko žele da dođu do izjednačenja. To su i uspeli da urade u 85. minutu kada je Šeru Žirasi matirao Eduarda Mendija, upravo bivšeg golmana Rena.

"Plavci" nisu želeli da se zadovolje ovakvim ishodom, pa su u prvom minutu nadoknade došli do važne pobede. Strelac je bio Olivije Žiru.

U drugom meču ove grupe između Krasnodara i Sevilje viđen je takođe lud finiš. Slavili su Andalužani sa 2:1.

Već u 4. minutu Ivan Rakitić je bio taj koji je timu Đulena Lopetegija doneo prednost. Pokušavala je Sevilja da je duplira, ali nije uspela. Umesto toga sastav iz Rusije je poravnao rezultat.

To se desilo u 56. minutu kada je Masijel Vanderson savladao Vaclika. Kada je delovalo da pobednika neće pojavio se Munir El Hadadi koji je u petom minutu nadoknade doneo pobedu svom timu, a ujedno i prolaz u osminu finala.

Sevilja i Čelsi imaju po 10 bodova, s tim da se ova dva rivala sastaju u narednom meču u Londonu, dok po jedan bod imaju Krasnodar i Ren koji će se boriti za treće mesto koje vodi u Ligu Evrope.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati