PARTIZAN DO POBEDE U FINIŠU: Holender od tragičara do junaka (VIDEO)

Č. V.

21. 11. 2020. u 15:29 >> 17:58

FUDBALERI Partizana pobedili su Proleter sa 1:0 na svom terenu u 15. kolu Superlige Srbije, a junak je bio Filip Holender.

ПАРТИЗАН ДО ПОБЕДЕ У ФИНИШУ: Холендер од трагичара до јунака (ВИДЕО)

FOTO: M: Vukadinović

Mogao je vrlo lako reprezentativac Mađarske da bude tragičar, pošto je u 61. minutu promašio penal, tačnije golman gostiju Petrić mu je odbranio udarac.

Bili su crno-beli bolji rival, propustili nekoliko izglednih prilika i mogli su mnogo ranije da reše meč, a ne da stresiraju svoje navijače.

Sve je pokušao Aleksandar Stanojević, uveo je Sejdunu Sumu, koji se oporavio od povrede. Pokušavao je i on da promeni stanje stvari na terenu. Ipak, izabranici Branka Žigića su odlično stajali na terenu, ali su pali u samom finišu meča.

Igrao se 90. minut kada je Holender pogodio za pobedu domaćih. Dobro je šutirao skoro sa zemlje posle centaršuta sa leve strane mađarski reprezentativac i tako upisao prvenac u crno-belom dresu.

Posle ove pobede Partizan se nalazi na drugom mestu sa 32 boda, šest manje od vodeće Crvene zvezde, ali ima i utakmicu više od večitog rivala. Proleter je šesti na tabeli sa 23 boda.

Sastavi timova:

Partizan: Popović – Miljković, Marković, Vujačić, Obradović – Zdjelar, Šćekić – Jojić, Natho, Asano – Holender.

Proleter: Petrić – Milošević, Joković, Andrejević, Kovačević – Pejić, Ilić – Knežević, Babić, Živojinović - Mirosavljev.

KRAJ UTAKMICE: Partizan - Proleter 1:0

DRUGO POLUVREME: Partizan - Proleter 1:0

90+5. Kraj utakmice!

90. MINUT - Strelac je Holender! Dobro je šutirao skoro sa zemlje posle centaršuta sa leve strane mađarski reprezentativac i tako upisao prvenac u crno-belom dresu.

89. MINUT - Velika prilika za goste. Prečku je pogodio jedan igral Proletera, dosta sreće je u ovoj situaciji imao Partizan.

83. MINUT - Nema golova i dalje. Pokušava domaćin, no nikako da se mreža Petrića zatrese.

77. MINUT - Probao je Suma iz slobodnog udarca iskosa sa leve strane. To nije uradio baš najbolje. Ono što može da raduje navijaće crno-belih je taj da se Gvinejac vratio na teren posle povrede oka.

Filip Holender/FOTO: M. Vukadinović

72. MINUT - Maločas je u jednom duelu sa igračem Partizana član Proletera Kojić dobio udarac u glavu. Automatski mu je potekla krv iz usta, ali sve je uredu sa igračem gostujućeg tima.

67. MINUT - Traže način igrači Aleksandra Stanojevića da matiraju rivala. Novosađani za sada dobro stoje na terenu.

61. MINUT - Najbolju šansu je propustio domaćin. Filip Holender nije realizovao penal. Tačnije, šut mu je zaustavio golman Proletera.

53. MINUT - Pokušava Partizan da probije bedem gostiju. Šutirao je Zdjelar, ali je opet dobro intervenisao Petrić.

PRVO POLUVREME: Partizan - Proleter 0:0

45. MINUT - Završeno je prvo poluvreme u Humskoj. Crno-beli su bili bolji rival, ali golova nema.

39. MINUT - Zamalo 1:0 za domaće. Asano je probio po desnoj strani, pokušao je da uposli Holendera, no u poslednjem momentu je ispred mađarskog reprezentativca reagovao Andrejević i izbio loptu van terena.

36. MINUT - Najbolja prilika za Partizan. Šutirao je Holener iz prve nakon centaršuta Miljkovića, no lopta je završila u naručju golmana tima iz Novog Sada.

30. MINUT - Igrači Proletera do sada nisu stvorili pravu šansu. Golman domaćih Popović je do sada morao jedino da pokupi nekoliko centaršuteva, što je uradio veoma dobro.

24. MINUT - Šutirao je Asano sa nekih 20 metara levom nogom. Nije to izgledalo Bog zna kako, no Petrić je morao da interveniše i pošalje loptu u korner. Posle udarca iz ugla probao je Vujačić, ali ni on nije bio precizan.

16. MINUT - Moglo je da bude opasno po goste. Opet je Natho šutirao iskosa sa desne strane. Uradio je to loše, ali se požalio da mu je zasmetao reflektor da to ne uradi onako kako je zamislio.

Detalj sa utakmice Partizan - Proleter/FOTO: M: Vukadinović

14. MINUT - Šutirao je Natho iz slobodnog udarca sa nekuh 16 metara. Ipak, Izraelac nije bio precizan, pošto je lopta otišle preko gola.

11. MINUT - Nema opasnosti po golmane u uvodnom periodu utakmice. Za sada ekipe opipavaju puls jedna drugoj i još uvek nije bilo prilika.

1. MINUT - Utakmica u Humskoj je počela minutm ćutanja, čime je odata počast patrijarhu Irineju.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije