MAĐARSKA PREOKRENULA PROTIV ISLANDA: Slavila i Slovačka

Novosti online

13. 11. 2020. u 00:10

Fudbalske reprezentacije Mađarske (2:1) i Slovačke (1:2)igraće na Evropskom prvenstvu.

МАЂАРСКА ПРЕОКРЕНУЛА ПРОТИВ ИСЛАНДА: Славила и Словачка

FOTO: EPA

Island je vodio u Budimpešti od 11. minuta. Tada je Gilfi Sigurdson izveo slobodan udarac, ne tako snažno i precizno, ali se lopta izmigoljila iz ruku golmana Gulačija i završila u mreži.

Sve do 88. minutu izgledalo je da će taj gol odvesti Island na EURO, onda je usledio preokret. 

Međutim, tada su gosti napravili prvu ozbiljnu grešku u odbrani, odbili loptu do Nega, a fudbaler Fehervara je smetio iza leđa Haldorsona. 

U drugom minutu sudijske nadoknade napadali su Ostrvljani, usledio je kontra napad, Soboslai je vukao loptu od centra, a kada je stigao na dvadeset metara od gola gostiju poslao je precizan udarac u sam levi donji ugao. 

Slovaci su posle 120 minuta igre slavili pobedu u Belfastu protiv Severne Irske 2:1 i kompletirali listu učesnika, posle Severne Makedonije, Mađarske i Škotske.   

Posle velike greške na sredini terena Kucka je stigao do lopte i stuštio se ka golu domaćina i zatresao mrežu Iraca u 17. minutu. Imali su domaći veliku šansu preko Mekgina posle desetak minuta, ali je Rodak dobro intervenisao. Mogao je da izjednači i Vašington na početku drugog poluvremena, ali je Rodak ponovo bio na visini zadatka.   

Izjednačenje je usledilo u trenutku kad ga je malo ko očekivao. U 88. minutu napad Severne Irske tekao je po desnoj strani, lopta je upućena u peterac, a Milan Škirnjar je u pokušaju da zaštiti svoj gol, ubacio loptu u mrežu. Usledili su produžeci, opet su Irci imali dobru šansu, pokušao je Laferti, međutim Rodak je opet bio fantastičan. Slovaci su taj promašaj kaznili u 110. minutu, rezervista Duris se odlučio za udarac sa distance i prevario golmana domaćih. Poslednju šansu da izbore bar penale Severni Irci su imali u poslednjem minutu produžetka, Džoni Evans je tukao glavom, ali je junak još jednom bio golman Marek Rodak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)