TUMBAKOVIĆ PRED ŠKOTSKU: Administracija nam sastavlja tim

Novosti online

09. 11. 2020. u 15:31

VELIKI problem kada su u pitanju igrači iz Italije. Ovog momenta ne mogu da dan definitivan odgovor, jer ga ni ja ne znam, rekao je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković.

ТУМБАКОВИЋ ПРЕД ШКОТСКУ: Администрација нам саставља тим

Foto: M.Vukadinović

Vlasti u pojedinim delovima Italije uvele su rigorozne mere po pitanju napuštanja zemlje i sada su pod velikim znakim pitanja za utakmicu sa Škotskom, pre svih Nikola Milenković i Dušan Vlahović iz Fiorentine.

- Kapiten Aleksandar Kolarov i Sergej Milinković-Savić su tu, u Srbiji, u našem sportskom centru. Ostalu grupu igrača očekujemo u toku dana. Kompletna grupa ljudi iz Saveza koja se bavi organizacionim poslom pokušava da sve reši. To je pitanje sadašnjosti, ova korona koja je eskalirala u celoj Evropi. Pitanje je i fudbalske organizacije i administracije u regionu, mi imamo taj problem. I pred Norvešku smo imali taj problem, jer ta regija Bremen ima svoj zakon koji ne dozvoljava igraču da dođe. U Firenci je sličan problem. U stalnom smo kontaktu, a mi očekujemo do kraja dana da i Milenković i Vlahović budu sa ekipom", rekao je Tumbaković na onlajn konferenciji za medije.

Dodatni problem je i povreda kapitena Kolarova, kao i spremnost Filipa Kostića i Mihaila Ristića, nakon pauze koju su imali.

- On ima povredu zadnje lože, to su meka tkiva sa kojima nikada nisi načisto. Naš zdravstveni blok koji se bavi fizičkom pripremom će učiniti sve da Kolarova osposobe. On je u ovom momentu na nivou da može da odgovori zahtevima jednog treninga, i to ne puno, a mi ćemo sve učiniti da ga osposobimo za utakmicu. Kostić je u procesu rehabilitacije. Dobro je, bez obzira na minutažu, igrao za klub. Ali za koliko minuta je spreman, to niko ne zna, ali zahtevi utakmice i odgovornost pored selektora preuzimaju i igrači. U ova tri dana ćemo imati jasnu sliku kakve su mogućnosti i Kolarova, Kostića i Ristića, koji je imao sličan problem kao Kolarov. on je igrao za klub, ali ne puno", poručio je Tumbaković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DULJAJ PREKINUO SPEKULACIJE! Otkrio da li je namerno dobio žuti karton pred večiti derbi