NISU DOZVOLILI DA SUDIM DERBI JER SAM ZVEZDAŠ: DŽajić i Cvetković kažu može, Zečević i Bjeković - Ne može!

Novosti online

08. 11. 2020. u 13:34

DEJAN Nedić, najpoznatiji sudijski ekspert u Srbiji, objasnio da zbog ljubavi prema Crvenoj zvezdi nije mogao da sudi derbi

НИСУ ДОЗВОЛИЛИ ДА СУДИМ ДЕРБИ ЈЕР САМ ЗВЕЗДАШ: Џајић и Цветковић кажу може, Зечевић и Бјековић - Не може!

FOTO: Printskrin/Jutjub

Iako je bio međunarodni sudija, Nedić nikada nije sudio večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana! Razlog - veliki je navijač najtrofejnijeg srpskog kluba!

"Nikada nisam krio da navijam za Zvezdu. Nemoguće je da sudija ne navija ni za koga, ali to na terenu ne sme da se vidi. Najpre budeš dete i navijač nekog kluba, pa tek onda postaneš sudija. Ja sam sa mojom i našom Zvezdom prošao sve. Od 1979. godine i onog finala Kupa UEFA protiv Borusije iz Menhengladbaha, kada smo oštećeni od strane sudija, pa sve do Barija gde sam bio",  kazao je za Telegraf Negić.

"Kada sam postao sudija, naravno da nisam navijao za Zvezdu na utakmicama. Mi među nama sudijama znamo ko za koga navija. Ali to ne sme da se vidi na terenu. I zato što sam bio veliki zvezdaš, nikada nisam mogao da dobijem da sudim derbi. A ja nikada ne bih oštetio Partizan. Međutim, to mi je bio balast. Na kraju sam završio sa finalom Kupa, iako sam jedan od retkih sudija koji nije sudio derbi".

Otkio je Nedić i kako mu je derbi stalno izmicao.

"U to vreme, s jedne strane su bili poštovani Džajić i Cvetković, a sa druge poštovani Zečević i Bjeković. Red je uvek bio da se obavesti ko će suditi, a Džajić i Cvetković su uvek rekli "može" kada čuju "Dejan Nedić." Međutim, Bjeković i Zečević su uvek govorili da ne može. A da bi sudio derbi, moraju da se slože svi. Ipak, danas kad se vidim sa Zekom i Nenom oni mi kažu "E profesore, pogrešili smo." Da pogrešili su, jer ja nikada ne bih oštetio Partizan. Uvek sam ga poštovao, i danas ga poštujem. Pazite, kada sam bio direktor lige mlađih kategorija osam godina, Partizan je čak sedam puta bio prvak. Tako da moji prijatelji Grobari kažu da sam ja "najbolji Cigan na svetu."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati