FUDBALSKA PRIČA KOJA SE ČITA U DAHU: Zabio dva gola u "El klasiku" i tražio izmenu – "Treneru, avion mi poleće za sat vremena" (VIDEO)

Novosti online

07. 11. 2020. u 09:23

LEGENDARNI Holanđanin Johan Krojf predvodio je sa klupe ekipu Barselone od 1988. do 1996. godine.

ФУДБАЛСКА ПРИЧА КОЈА СЕ ЧИТА У ДАХУ: Забио два гола у Ел  класику и тражио измену – Тренеру, авион ми полеће за сат времена (ВИДЕО)

Foto: EPA

Sa katalonskim velikanom je u tom periodu osvojio 11 trofeja, sarađivao je sa nekim zaista spektakularnim fudbalerima, a jedan od njih je bio čuveni Brazilac Romario.

Nekada sjajni napadač je dres katalonskog velikana nosio u periodu od 1993. do 1995. godine i postigao je 39 golova u 65 utakmica.

Mnogi tvrde da je mogao i bolje, a pokojni Krojf je godinama kasnije ispričao veoma zanimljivu anegdotu vezanu za ovog čuvenog napadača.

- Romario je jednom pitao da li može da propusti jedan trening kako bi otišao na karneval u Brazil. Rekao sam mu: Ako zabiješ dva gola na sutrašnjem meču možeš ići. Zabio je dva gola protiv Real Madrida, tražio je izmenu sa rečima: Treneru, avion mi poleće za sat vremena", govorio je nekada Krojf o Romariju.

Brazilac je kao i većina velikih zvezda u tom vremenu voleo provode. To ga je možda i koštalo brojnih nagrada i još veće karijere, ali bez ikakve dileme on je jedan od najboljih napadača koji se pojavio.

Njemu niko nije smeo reći 'ne': Veliki Ronaldo mu je bio sluga, a ćerkina drugarica ljubavnica

Romario je međutim uek izazivao pažnju van terena. Radio je šta je hteo, bio je apsolutni gazda gde god bi se pojavio, a koliko je autoritet bio dovoljno govore i reči legendarnog napadača Ronalda.

Na Svetskom prvenstvu 1994. godine tada talentovani 17-godišnjak je doslovno bio sluga Romariju, ali nije mu smeo reći 'ne'.

- Romario je bio žestok prema meni. Svaka dva ili tri sata je tražio da mu donesem kafu, a nakon utakmice bi mi dao kopačke da ih očistim. Naravno, radio je to pred svima", rekao je Ronaldo.

Naravno, autoritet u svlačionici se morao poštovati. Romario je bio šef, a pre nekoliko godina čuveni fudbaler se ponovo našao u centru pažnje.

Razlog je bila veza sa ćerkinom drugaricom. Nekoliko meseci je Romario uživao pored mlade ljubavnice, ali je i ona ubrzo otišla u zaborav.

Okrenuo se potom politici. Ušao je u brazilski parlament, izazvao je brojne skandale, optužen je za korupciju i nepotizam i karijera mu je završila neslavno.

Ipak, on i dalje uživa u bogatstvu koje je stekao. Utvrđeno je da nema nezakonito stečene imovine, ali je izgubio ugled kod mnogih ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna