VELIKO IZNENAĐENJE U BEOGRADU: Kiks Zvezde, Javor osvojio bod na "Marakani"

Č. V.

25. 10. 2020. u 20:25 >> 22:57

FUDBALERI Crvene zvezde nisu uspeli da pobede Javor - 0:0 na svom stadionu u 12. kolu Superlige Srbije.

ВЕЛИКО ИЗНЕНАЂЕЊЕ У БЕОГРАДУ: Кикс Звезде, Јавор освојио бод на Маракани

FOTO: M. Vukadinović

Kiksao je šampion Srbije, prvi put nije pobedio na "Marakani". Crveno-beli su imali do sada sedam vezanih trijumfa na svom terenu.

Takođe, klub iz Beograda prvi put nije dao gol na svom stadionu. Javor se pokazao kao tvrd orah.

Crveno-beli su bili bolji rival, promašili su i penal (Lazović zaustavio udarac Ivanića), ali nisu uspeli da slome otpor odlične ekipe iz Ivanjice.

Dobro je tim Igora Bondžulića stajao na terenu i uspeo da osvoji veliki bod. Zvezda je propustila svoje šanse. Najviše ih je imao Ivanić, dva dobre Pavkov, ali je briljirao na golu Javora Đorđe Lazović.

Dejan Stanković je dobrano izmešao karte, tako je na poziciji levog beka igrao Andrija Radulović, a u napadu El Fardu Ben.

Probao je izmenama trener Zvezde da probudi svoje igrače. Igrao je domaćin bolje u drugom delu, ali do gola nije mogao.

Ovo je prilika za Partizan da smanji zaostatak za crveno-belima na šest bodova. Klub iz Humske sutra gostuje Radničkom u Nišu.

Zvezda je upisala drugi vezani remi u prvenstvu, a uz poraz od Hofenhajma ovo je treći vezani meč u kome klub iz Ljutice Bogdana nije upisao pobedu.

Sastavi timova:

Crvena zvezda: Popović - Gobeljić, Eraković, Pankov, Radulović - Petrović - Spiridonović, Nikolić, Ivanić, Gavrić - Ben.

Javor: Lezović - Jevtić, Pavišić, Otašević, Jevremović - Maričić, Piščević - Zvekanov, Šćepanović, Ilić - Luković.

KRAJ UTAKMICE: C. zvezda - Javor 0:0

90. MINUT - Kraj utakmice!

87. MINUT - Luka Luković je pokušao da savlada bezposlenog Zorana Popovića. Golman Zvezde je ipak dobro reagovao.

85. MINUT - Još jedna dobra prilika za Pavkova. Šutirao je Gobeljić, lopta je neočekivano došla do momka iz Begeča, ovaj je loše šutirao i lopta je otišla pored gola.

74. MINUT - Sjajna šansa za Milana Pavkova. Centrirao je Katai, a sa nekoliko metara je tukao visoki napadač. Ipak, fantastično je reagovao Lazović.

70. MINUT - Pokušao je Katai sa leve strane, ali opet se istakao Lazović. Posle kornera je dobro šutirao Eraković glavom, no pogodio je spoljni deo mreže.

62. MINUT - Još jedna sjajna šansa za Ivanića. Šutirao je levom nogom sa nekih šest metara, no to je jako loše uradio.

59. MINUT - Penal za Zvezdu! Crveno-beli nisu iskoristili najbolju šansu na utakmici. Odlično je Lazović pročitao Ivanića i sačuvao svoju mrežu.

54. MINUT - Odlična prilika za Bena. Šutirao je reprezentativac Komoriskih Ostrva iskosa sa desne strane, ipak nije bio precizan i crveno-beli su propustili priliku da slome otpor dobre ekipe Javora.

51. MINUT - Prvi pokušaj u drugom delu je imao Javor. Šćepanović je šutirao iz daljine, no lopta je otišla iznad prečke.

46. MINUT - Dejan Stanković je izvršio tri izmene. Katai, Rodić i Falćineli su ušli u igru, a teren su napustili Gavrić, Radulović i Spiridonovića.

PRVO POLUVREME: C. zvezda - Javor 0:0

45. MINUT - Završeno je prvo poluvreme.

44. MINUT - Zvekanovu je malo nedostajalo da savlada Popovića. Šutirao je igrač Javora glavom preko gola.

38. MINUT - Velika šansa za Zvezdu. Ivanić je sa svega nekoliko metara promašio gol. Odlično je odbranio Lazović, a potom je Gobeljić loše reagovao nakon odbijene lopte.

32. MINUT - Dobru priliku je propustio Veljko Nikolić. Šutirao je sa 16 metara nakon loše procene golmana gostiju, ali je lopta otišla visoko preko gola.

28. MINUT - Javor odlično stoji na terenu i nedozvoljava ekipi Dejana Stankovića da stvori pravu šansu.

19. MINUT - Tukao je Gavrić iz slobodnog udarca sa nekih 30 metara, ni sada nije bilo problema za Lazovića.

16. MINUT - Zapretio je domaćin. Centrirao je Radulović, Ben je propustio loptu kroz noge, do nje je potom stigao  Gavrić, no loše je šutirao, pa nije bilo problema za golmana Ivanjičana.

Andrija Radulović je počeo utakmicu kao levi bek/FOTO: AP

14. MINUT - Još uvek nema izglednih prilika. Zvezda je u kratkom periodu izvela dva kornera, ali iz njih nije bilo opasnosti po gol Đorđa Lazovića.

7. MINUT - Probao je Ilić glavom iz velike daljine, lopta je otišla pored gola koji čuva Zoran Popović.

2. MINUT - Počela je utakmica na "Marakani". U uvodnim minutima je Javor pokušao da zapreti, ali je Gobeljić odbio loptu u korner.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)