ZVEZDA PALA NA STARTU LIGA EVROPE: Sporan gol, isključenje Stankovića i poraz koji šampion Srbije nije zaslužio

Novosti online

22. 10. 2020. u 20:10 >> 22:57

DOBRA Zvezda vraća se praznih ruku iz Nemačke. Zaslužila je po igri i prilikama mnogo više, uz utisak i da je oštećena kod prvog gola domaćina. U samom finišu, Hofenhajm je duplirao vođstvo za neuverljiv trijumf u prvom kolu Lige Evrope - 2:0 (0:0).

ЗВЕЗДА ПАЛА НА СТАРТУ ЛИГА ЕВРОПЕ: Споран гол, искључење Станковића и пораз који шампион Србије није заслужио

Foto: EPA

Crveno-beli će imati priliku za popravni već sledećeg četvrtka (19.00), na "Marakanu" dolazi češki Liberec koji je sinoć savladao Gent sa 1:0. Vremena za žaljenje nema mnogo iako ima za čim. Stankovićevi puleni bili su u najmanju ruku ravnopravan rival na terenu najvećeg gavorita Grupe L.

Prelomni trenutak desio se u 64. minutu. Defanzivac Hofenhajma Akpobuma agresivno je uklizao i odneo loptu ispred Nikolića, a u nastavku akcije Rudi je odlično pronašao Baugmartnera za 1:0. Dejan Stanković je eksplodirao od besa zbog nedosuđenog faula pre gola, pa mu je slabi španski sudija dao drugi žuti, odnosno crveni karton. Imali su Beograđani u 69. i 73. minutu dve odlične prilike za izjednačenje, oba puta je Sanogo za malo "mašio" glavom. Kazna je stigla od starog znanca Dabura u četvrtom minutu sudijske nadoknade. Vešto je Izraelac izbegao ofsajd zamku i zakucao loptu špicem pod prečku.

Trener Crvene zvezde pripremio je za evropsku premijeru specijalnu taktiku sa trojicom štopera, Milunovićem, mladim Erakovićem i Degenekom na levoj strani. Iznenađenje je bilo i to što je Spiridonović dobio priliku umesto Bena verovatno zbog boljih brzinskih sposobnosti u planiranim kontrama. Dvojica zadnjih veznih Sanogo i Nikolić bili su pokretljivi i sigurni u prvom delu, sem u dve situacije. Kada je Veljko pogrešio u dodavanju dobro se čulo kako ga Stanković opominje. Iz tog kiksa ništa se loše nije desilo, ali je bilo sreće kada je internacionalac iz Obale Slonovače izgubio loptu u 45. posle čega je Dabur pogodio stativu. To je bila jedina prava prilika domaćina u prvih 45 minuta jer je Zvezdina defanziva je delovala samouvereno i čvrsto.

Crveno-beli su opasno pripretili tri puta u zadnjih deset minuta prvog poluvremena. Sevnula je u 35. brza kontra preko Rodića po levoj strani i Flačineli je za malo ostao kratak. Posle toga je Italijan slabo reagovao kada ga je izbacio Katai, a onda je i Spiridonović izblokiran kada se činilo da će uspeti da je smesti u mrežu. Kada se sve sabere, Crvena zvezda je na ovom meču imala osam udaraca na gol protivnika i nijedan nije doneo gol.

HOFENHAJM - C. ZVEZDA 2:0 (0:0)

STRELCI: Baumgartner u 64. minutu i Dabur u 90+4. Stadion: "Prezero arena". Bez navijača. Sudija: Alehandro Hernandez (Španija) 5. Crveni karton: D. Stanković (trener Zvezde) u 65.

HOFENHAJM: Bauman 7 - Poš 6,5, Vogt 6,5, Akpoguma 6,5 - Rudi 7,5, Grilič 6 (od 46. Samaseku 7), Baumgartner 7,5, Gaćinović 6 (od 46. Gajger 6,5)- Sesenjon 6,5 (od 89. Skov -) - Dabur 7, Belfodil 6,5 (od 76. Bebu -)

C. ZVEZDA: Borjan 7 - Eraković 6, Milunović 7, Degenek 6,5 - Gajić 6,5, Sanogo 7 (od 75. Petrović -), Nikolić 7, Rodić 7 - Katai 6,5 (od 75. Vukanović -), Spiridonović 6 (od 75. Ben -) - Falčineli 6 (od 85. Pavkov -).

IGRAČ UTAKMICE: Kristof Baugmartner (Hofenhajm)

KRAJ

95. MINUT - Hofenhajm je savladao Zvezdu

93. MINUT - Hofenhajm vodi 2:0. Munas Dabur stavlja tačku na meč u Nemačkoj.

90. MINUT - Igraće se još pet minuta u Nemačkoj. Zvezda ostala bez snage.

83. MINUT - Bila je solidna šansa, Milunović tukao glavom nakon kornera Bena, malo je i sreća pogledala Baumana koji se nije proslavio intervencijom...

75. MINUT - Sanogo, druga velika šansa! Vezista iz Obale Slonovače je opet bio najviši u skoku, ali je zamalo bio neprecizan. Doduše, bio je povučen sa leđa, ali se sudija nije oglasio.

69. MINUT - Sjajna šansa za Sanoga koji je posle kornera probao glavom na centaršut Kataia, ali lopta ide daleko preko prečke. 

65. MINUT - Crveni karton za Stankovića. Protestvovao je kod glavnog sudije trener Crvene zvezde zbog ovog gola i zaradio isključenje...

64. MINUT - Hofenhajm vodi! Ljutiće se crveno-beli, na sredini terena dogodio se oštar start Akpogume na Velji Nikoliću, međutim arbitar nije ništa pokazao i Nemci su iz te akcije stigli do prednosti. Gajger za Rudija na bok, ovaj lepo u srce šesnaesterca, a tamo se našao Kristof Baumgartner i zakucao pod prečku Milana Borjana - 1:0.

53. MINUT - U drugom poluvremenu crveno-beli u potpunosti pariraju Hofu, ravnopravni su, čak i nešto više napadaju u poslednjih nekoliko minuta...

47.MINUT - Zvezdi poništen gol. Strahinja Eraković je zatresao mrežu domaćina, ali je bio u ofsajdu.

46. MINUT - I odmah dvostruka promena u domaćem sastavu. Nezadovoljan je Sebastijan Henes kako je izgledao njegov vezni red, pa je na tuširanje poslao Mijata Gaćinovića i Florijana Griliča, a na teren poslao Denisa Gajgera i Diadija Samasekua.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. MINUT - Stativa! Velika greška Sanoga koji je petljao s loptom dok nije mogao da pronađe slobodnog saigrača, stigla je lopta do Dabura koji iskosa pogađa stativu. Odmah je ubrzao ritam Izraelac, ali spasava se Zvezda, kraj poluvremena.

44. MINUT- Prvi karton! Žuti karton za Falćinelija, rukom je udario u lice igrača Hofenhajma.

41. MINUT - Ogroman promašaj Spiridonovića. Sada je Zvezda bila najbliža golu. Nestvarno kako je loše zahvatio loptu Spiridonovića u trenutku kada je imao prazan gol. Sve mu je lepo "spakovao" Rodić.

35. MINUT - Dve šanse za crveno-bele. Velika šansa za Crvenu zvezdu. Rodić je sve perfektno uradio. Presekao loptu, povukao napad i ubacio u srce šesnesterca. Malo je nedostajalo Falčineliju. Minut kasnije, strašan pass Kataijaza Falčinelija. Izbegao je ofsajd zamku Italijan, i pokušao da lobuje golmana Hofa... Otišla je lopta preko gola. Velika šteta.

Foto: EPA

 

24. MINUT - Traže domaći penal! Neoprezan je bio Sanogo, odneo je kukom Gaćinovića, ali srećom po Zvezdu sudija iz Španije pokazuje da se igra dalje.

22. MINUT – Šansa za Hofenhajm. Borjan brani. Grešku veznog reda Zvezde pokušao je da iskoristi Baumgartner, a Borjan mu odbranio udarac. Posle toga šutirao je i Seseonjon, ali je lopta otišla u korner

15. MINUT - Mirno u Hofenhejamu. Ima Crvena zvezda problema sa presingom Hofenhajma. Pokušavaju crveno-beli sa preskakanjem igre Bez većih šansi u Nemačkoj za sada. Hofenhajm je izveo prvi korner, ali je intervenisao Milunović. Hof ima više loptu u nogama... Na drugoj strani vrlo je aktivan Spiridonović.

10. MINUT - Opao je tempo igre nakon uvodnih jakih nekoliko minuta. Traje odmeravanje snaga na obe strane.

2. MINUT - Prvi udarac ka golu Crvene zvezde. Krenula je akcija od Sesenjona, Gaćinović je spustio loptu Rudiju. Šut sa 16 metara završio je preko gola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna