SKANDALI NA DERBIJU: Večite čekaju žestoke kazne, prijave zbog lažnih fotoreportera i neadekvatnog ponašanja u vreme korone

Novosti online

19. 10. 2020. u 22:38

JOŠ jedna večiti derbi je završen. Meč je okončan bez pobednika (1:1), a kako saznaju "Sport klub" kazne čekaju oba kluba.

СКАНДАЛИ НА ДЕРБИЈУ: Вечите чекају жестоке казне, пријаве због лажних фоторепортера и неадекватног понашања у време короне

FOTO: N. Paraušić

Disciplinskoj komisiji FSS će biti prijavljeni i Partizan i Crvena zvezda, zbog nepoštovanja pravila i uputstava o organizaciji utakmica u doba virusa korona.

Crno-beli će biti sankcionisani na osnovu nekoliko stavki. Službena lica evidentirala su mnogo više od dozvoljenog broja ljudi na tribinama.

- Pre početka meča ubeležen je još jedan skandal. Na jarbolu je bila istaknuta Zvezdina zastava, sa dve zvezdice na grbu. Gosti su tražili da se skine sporna zastava i – postavi zvanična, sa važeće tri zvezdice. Od toga, međutim, nije bilo ništa, pa je skinuta i Partizanova zastava. Nedeljni derbi, verovatno, jedini u modernoj istoriji odigran je bez klupskih obeležja - piše u tekstu "Sport kluba".

Utakmicu su mogli da prete isključivo predstavnici klubova i mediji, a delegat je evidentirao mnogo spornih lica na atletskoj stazi. Iza gola koji je čuvao Milan Borjan su stajali pojedinci pokriveni fotoreporterskim markerima.

- I, ništa ne bi bilo strašno da jedan od njih, sredinom drugog poluvremena, nije loptom pogodio Milana Borjana. Golman Crvene zvezde našao se na udaru lažnih fotoreportera, uoči izjednačujućeg gola Aleksandra Kataija, s bele tačke.Verbalni duel nastavljen je i posle “napada” na Borjana. Kako se utakmica bližila kraju, strasti su se smirivale, pa je po izlasku sa terena “palo” i pomirenje. Kapiten crveno-belih pozdravio se sa trojicom navijača Partizana, u drugom poluvremenu, stacioniranim iza gola Crvene zvezde - stoji u tekstu "Sport kluba".

Zvezdi će biti prijavljena disciplinskom organu zbog neadekvatne primene obaveznog ponašanja u doba virusa korona.

Pre meča je zabeležen još jedan skandal.

Naime, na jarbolu je bila istaknuta Zvezdina zastava, sa dve zvezdice na grbu. Gosti su tražili da se skine sporna zastava i postavi zvanična sa važeće tri zvezdice. Od toga međutim nije bilo ništa, pa je skinuta i Partizanova zastava. Nedeljni derbi, verovatno jedini u modernoj istoriji odigran je bez klupskih obeležja.

Izgleda da nijedan večiti derbi ne može da prođe bez saopštenja i kazni.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Sport klub)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)