SRBIJA SPREMNA ZA ŠKOTSKU: Ako vredimo pobedićemo

Nedeljko Iljukić

15. 10. 2020. u 22:17

SRBIJA bez pobede korača kroz drugu sezonu Lige nacija.

СРБИЈА СПРЕМНА ЗА ШКОТСКУ: Ако вредимо победићемо

FOTO: AP

Za razliku od prošlog ciklusa ovog takmičenja iz 2018, kada su skoro svaki detalj i utisak bili važani, sada su porazi od Rusije (1:3) i Mađarske (0:1) i dva remija sa Turskom (0:0. 2:2) manje bitni od onoga što selektora Ljubišu Tumbakovića i njegov tim čeka za manje od mesec dana u Beogradu.

U meč generacije, u duel koji ova zemlja i navijači čekaju više od 20 godina, Srbija u finalu baraža za EP dočekuje Škotsku (12. novembar), staće sva istina o trenutnom kvalitetu i snazi naše selekcije. I dobićemo odgovor na pitanje: jesu li "orlovi" onakav tim koji je držao mali čas fudbala Norveškoj u Oslu, ili su ekipa koja se muči sa Rusima, Mađarima, Turcima?

U poslednjih mesec dana počele su da se jasno naziru konture ekipe koju selektor Ljubiša Tumbaković brusi za naredni period. Dvojica junaka iz oktobra 2020. će verovatno na duže staze da ulivaju strah u kosti tuđim odbranama. Sergej Milinković-Savić (25) i Aleksandar Mitrović (26) postaju tandem budućnosti Srbije. Na sve to, nadovezao se i Filip Đuričić bez koga ofanzivna linija postaje nezamisliva.

- Šteta je što smo iz Istanbula doneli samo bod. Vidi se da ova reprezentacija ima kvalitet za mnogo veća dela. Ostaje nam da se što bolje spremimo za utakmicu sa Škotskom - rekao je juče Milinković-Savić, strelac prvog gola u remiju sa Turskom (2:2) i čovek koji je izborio penal.

MITAR: HVALA KOLAROVU ZA PENAL

MITROVIĆ je u Istanbulu u 49. minutu sa bele tačke doveo Srbiju u vođstvo od 2:0 i tako postigao 36. gol za Srbiju. Približio se popularni Mitar na korak do Miloševića, Galića i Marjanovića (37 golova) i dva koraka do rekordera Bobeka (38) na večnoj listi strelaca za reprezntaciju.

- Hvala kapitenu Kolarovu koji mi je dopustio da šutiram penal - otkrio je Mitrović detalj, koji nismo mogli da čujemo i vidimo na terenu "Turk telekom arene".

Škotska. Tumbaković i njegovi pomoćnici počeli su već juče skauting i pripremu taktike za rivala, koji je lider grupe B Lige nacija, u konkurenciji Češke, Izraela i Slovačke i sigurno gazi ka rangu više. Međutim, pred finale baraža postoji mnogo značajniji detalj: Škoti nam dolaze u goste sa motivom, možda i većim od našeg. Naime, poslednji put su na EP igrali u Engleskoj 1996. I povrh svega, bore se da posle 25 godina odu na EP u kojem će u Glazgovu da budu domaćini grupe, u kojoj su već Engleska, Hrvatska i Češka.

- Prošli smo Oslo i svu pažnju usmeravamo ka Škotima - rekao je Mitrović.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna