PARTIZAN SE KOCKAO I SLAVIO: Loše poluvreme crno-belih, pa buđenje, a onda drama

Novosti online

28. 09. 2020. u 17:30 >> 19:51

FUDBALERI Partizana pobedili su danas na svom terenu ekipu Bačke sa 2:1, u poslednjoj utakmici devetog kola Super lige Srbije.

ПАРТИЗАН СЕ КОЦКАО И СЛАВИО: Лоше полувреме црно-белих, па буђење, а онда драма

Foto: M.Vukadinović

Partizan je poveo u 50. minutu golom Umara Sadika, a posle centaršuta Sejdube Sume, a na 2:0 je autogolom povisio Dimitrije Tomović u 61. minutu.

Konačan rezultat postavio je Krsta Đorđević sjajnim golom u 78. minutu.

Tim iz Humske upisao je sedmu pobedu od početka domaćeg šampionata, a treću uzastopnu, i drugi je na tabeli sa 21 bodom.

Na drugoj strani, Bačka je posle petog poraza na 16. poziciji sa šest osvojenih bodova.

Crno-beli će u narednom kolu gostovati Metalcu, dok će Bačka dočekati Javor.

SASTAVI

Stadion Partizan. Sudija: Nenad Minaković

PARTIZAN: Popović – Miljković, Vitas, Banjak, Urošević – Zdjelar, Natho – Marković, Suma, D. Stojković – Sadik. Trener: Aleksandar Stanojević.

OFK BAČKA: Milojević – Veselinović, Klisura, Zdravković, Jovanović – Eskić, Škorić – Pantić, S. Stojanović, Njamculović – Ratković. Trener: Dejan Rađenović.

PRVO POLUVREME

1. MINUT Bačka počinje agresivno od samog starta. Vitas poklanja slobodan udarac gostima, ali ništa se nije ozbiljnije desilo posle prekida gostiju. Stojanović je centrirao, ali odbrana Partizana otklanja opasnost.

5. MINUT Prvi udarac domaćih, Lazar Marković je probao sa 17 metara, ali golman Milojević odlično brani.

7. MINUT Sporna situacija u Humskoj, crno-beli su čini se oštećeni za penal. Sadik je primio loptu u šesnaestercu, dvojicu igrača Bačke je držao na leđima, a jedan od njih je odigrao rukom. Čini se čist penal za Partizan.

10. MINUT Još jedna opasna situacija pred golom Bačke. Denis Stojković je promašio iz izgledne situacije, ali su sudije signalizirale opasnu igru. I da je bio gol ne bi bio priznat.

18. MINUT Ređaju se šanse Partizana. Suma, pa Marković, opet Suma, ali odbrana Bačke i dalje odoleva u Humskoj.

Foto: M.Vukadinović

 

28. MINUT Partizan uglavnom drži loptu u posedu, ali sada su gosti uspeli da se oslobode pritiska i uputili sjajan šut sa dvadesetak metara, što je nateralo Popovića da se pomuči, ali je uspeo da odbrani gol crno-belih.

35. MINUT Bačka se ne šali. Imali su gosti ponovo kontranapad, koji je išao po levom boku. Luka Ratković je izašao sam pred Aleksandra Popovića, pokušao da ga prebaci ali nije uspeo i Banjak je potom otklonio opasnost. Crno-beli deluju baš loše.

44. MINUT Posle dugo vremena konačno se nešto desilo u Humskoj. Slobodan udarac na 20 metara, idealna pozicija za Natha. Međutim, Izraelac šutira visoko preko gola.

45. MINUT Veliko ništa u Humskoj. Partizan je odigrao jedno od lošijih poluvremena u sezoni.

Foto: M.Vukadinović

 

DRUGO POLUVREME

50. MINUT GOOOOOL Konačno je Partizan postigao gol. Suma je odlično centrirao sa leve strane i pogodio Sadika, koji je rutinski u maniru velikog centarfora matirao golmana Bačke.

56. MINUT Odbrana Partizana greši, umalo izjednačenje. Slaviša Stojanović je umalo kaznio grešku Vitasa koji je promašio loptu. Šutirao je Stojanović snažno iz okreta, ali lopta odlazi visoko preko prečke.

57. MINUT Sadik je sada prokockao nešto što je teže promašiti. Suma je opet odlično asistirao Nigerijcu, koji je sam izašao ispred golmana Bačke, ali posle dugo oklevanja nije gurno loptu u mrežu.

61. MINUT GOOOOL Partizan duplirao prednost. Ovoga puta su igrači Bačke sami sebi poslali loptu u mrežu, tačnije Tomović posle centaršuta Markovića. Pomogao je ruku na srce i Suma defanzivcu gostiju da reši meč u Humskoj. Partizan može sada bezbrižnije da igra u nastavku.

64 MINUT Velika šansa za Bačku. Uroš Vitas je u poslednjem momentu uspeo da izblokira Stojanovića koji je snažno šutirao iz kaznenog prostora. Gol Partizan ostaje sačuvan.

70. MINUT Apsolutna dominacija Partizana, koji se potpuno opustio i strpljivo traži priliku da postigne još jedan pogodak.

77. MINUT GOOOOL! Prelep gol Krste Đorđevića. Uspeo je da zalomi defanzivca Partizana i da pošalje projektil iza leđa Popovića za 2:1.

80. MINUT Dve odlične šanse je propustio Umar Sadik u periodu kraćem od jednog minuta. Ali, Nigerijac muku muči sa realizacijom. Prvo je gađao preko gola, a već u sledećem napadu je odbranio Milojević.

87. MINUT Opet preti Bačka. Gosti su krenuli da napadaju sve češće, sada je njihov napad krenuo po desnom boku i odbrana crno-belih morala je da se dobro potrudi da otkloni opasnost. Šansa iz prekida za goste, ali faul u napadu.

90. MINUT Tri minuta nadoknade. Bačka čini sve da dođe do remija. Gužva u šesnaestercu domaćih, ali preživeo je Partizan.

KRAJ Teška pobeda crno-belih.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TAKO KLINCI RASKIDAJU VEZE: Predsednik Napretka opleo po bivšem treneru