VOJVODINA SE NIJE OBRUKALA: Standard iskoristio evropsko neiskustvo Novosađana

A. Ilić

24. 09. 2020. u 19:33 >> 21:13

Fudbaleri Vojvodine poraženi su sa 2:1 na gostovanju Standardu u Liježu.

ВОЈВОДИНА СЕ НИЈЕ ОБРУКАЛА: Стандард искористио европско неискуство Новосађана

FOTO: FK Vojvodina (Jelena Grlić)

Nadali su se svi navijači Vojvodine da će "stara dama" iz Novog Sada uspeti da se neporažena vrati iz Liježa. 

U tome nisu uspeli izabranici Nenada Lalatovića. Iako je Vojvodina odigrala odlično prvo poluvreme slavili su Belgijanci sa 2:1. 

Do vođstva su došli golom Felipea Avenatija u 46. minutu meča. Vojvodina je nakon primljenog gola zaigrala bolje. 

Petar Bojić je doneo izjednačenje u 75. minutu. Centaršut sa desne strane našao ga je u  srcu šesnaesterca. Poslao je loptu u mrežu glavom. 

Igrali su dobro u završnici igrači Vojvodine, pokazali da žele pobedu, ali nisu uspeli u regularnom toku da iznenade Standard. 

U produžetku preslikana slika iz drugog poluvremena poluvremena. Selim Amalah je dobio previše prostora i vratio je prednost domaćinu. Ispostavilo se da je to bio i konačni rezultat, 2:1. 

STANDARD: Bodar – Faj, Vanhojzden, Laifis, Gavori – Karsela, Cimirot (Šamir), Bokadi, Raskin, Amalah (Čop 107) – Avenati (Buleka od 71)

VOJVODINA: Vukliš – Andrić, Bralić, Saničanin, Đorđević – Drinčič, Stojković - Čović, Bojić, Vukadinović (Gemović 87) - Mrkaić (Đuričin od 59).

1. MINUT - Utakmica je počela  

5. MINUT - Dva puta je bio na ispitu Vukliš, odlično je reagova. Nakon greške Aranđela Stojkovića, neko je sa distance šutirao, a gol gostiju sačuvao je sigurni Vukliš. Potom je u sledećem napadu ponovo domaćin pripretio, a golman Vojvodine bio je siguran. 

8. MINUT- Andrić je uabcio u peterac, tamo je bio Mrkajić, uspeo je da šutira, korner za Vojvodinu. Pokušao je Drinčić iz ugla, pogodio Mrkajića, lopta za domaćina. Nisu Novosađani iskoristili trenutak da ugroze gol Bodara. 

11. MINUT - Vojvodina za sada ima kontrolu poseta, igra se većinom na polovini Standarda, ali bez većih uzbuđenja pred golom domaćina. 

15. MINUT - Velika prilika za Vojvodinu, ubacio je Drinčić nakon prekida loptu u peterac domaćina. Bralića je lopta pogodila u telo, nije uspeo da je usmeri u gol domaćina. 

19. MINUT - Faj je umalo kaznio odbranu Vojvodine, poslao je oštru loptu iskosa, ali na sreću gostiju, završava u gol autu. 

34. MINUT - Laitis je pokušao iz daljine, ali je šutirao visoko preko gola gostiju.

38. MINUT - Nedostaje kreativnost  u završnici i jednima i drugima. Sve što smo do sada videli svodi se na pokušaje iz daljine. 

39. MINUT -  Vanhojzden je razbio monotoniju na terenu, uspeo je da se ušeta u šesnaesterac, šutirao je preko gola. 

40. MINUT - Vojvodina vuče kontru, Bojić ulazi u šesnaesterac, šutira, ali takođe nije bio precizan. FEHENVAR je rival pobednika ovog meča u plej-ofu. Mađarski tim je savladao Rems 4:1 nakon penala. 

45 - MINUT - KRAJ POLUVREMENA

DRUGO POLUVREME 

46. MINUT - VODI STANDARD! Karsela je ubacio loptu, na drugoj stativi utrčavao je Galori oborio ga je Andrić. Penal za Standard! Siguran izvođač najstrože kazne bio je Avenati. 

53. MINUT - Žuti karton dobio je Lalatović, nervozna igra na obe strane. Igrači domaćih često nakon bilo kakvih duela sa igračima Vojvodine završavaju na zemlji.

59. MINUT - Vojvodina ne uspeva da dođe do svoje igre, pokušao je Vukadinović sa ivice šesnaesteraca, lopta odlazi preko gola. 

61.MINUT - Odlična prilika za Amalu, golman Vojvodine odlično reaguje i šalje loptu u korner. 

64. MINUT - Domaćin je ipak odlučio da igra, te je Amala još jednom pripretio, a odlično još jednom reaguje Igor Vukliš. 

66. MINUT - Loše dodavanje Saničanina dovelo je do kontre domaćina, uspeli su domaći igrači da se odbrane u poslednjem trenutku. 

74. MINUT - Velika prilika za Vojvodinu, namestio se Vukadinović na udarac sa ivice šesnaesterca, lopta je završila tik iznad prečke. Vojvodina je krenula u totalnu ofanzivu!

75. VOJVODINA IZJEDNAČUJE! Pogrešio je Karsela, Drinčić je poslao sjajnu loptu do Petra Bojića koji je glavom poslao loptu u mrežu nemoćnog Bodara.  

77- MINUT - Pokušao je odmah Nikola Raskan da uhvati na spavanju odbranu, ali je golman gostiju dobro reagovao. 

79. MINUT - Šutiraju sa različitih pozicija, ali nijedna lopta nije bila blizu da ugrozi goste. Vojvodina vreba priliku iz kontre. 

83. MINUT - Džekson Muleka se našao u prilici, sa nekoliko metara udaljenosti pokušao je iskosa da pošalje loptu u mrežu Vojvodine, srećom po srpskog predstavnika nije bio precizan. 

85. MINUT - Sjajna odbrana Arno Bodara, imala je Vojvodina priliku da preokrene, nakon centaršuta po desnoj strani pokušao je Čović glavom, odlično je reagovao golman domaćina

87. MINUT - Mogao je Bojić da reši sve nedoumice, utrčao je u šesnaesterac domaćina. Pokušao je ponovo glavom, ali nije lepo zahvatio loptu. 

90. MINUT - Izvela je Vojvodina udarac iz ugla, nisu uspeli Novosađani da išta urade, te je meč ušao u produžetke. 

PRVI PRODUŽETAK 

91. minut, odlična prilika za Standard, Askan je nanizao nekoliko igrača Vojvodine, a Amalah poslao loptu u mrežu Vojvodine. Vojvodina je na početku drugog poluvrmena, ali i na početku prvog produžetka primila gol u nešto više od šezdeset sekundi.

97. MINUT - Uspeli su u potpunosti da umrtve igru Belgijanci. Vojvodina ne deluje kao ekipa iz završnice regularnog toka. Lalatović sa linije pokušava sve kako bi razbudio igrače. 

105. MINUT - Do kraja prvog produžetka nije bilo većih uzbuđenja,  Belgijanci vešto čuvaju stečenu prednost. 

DRUGI PRODUŽETAK 

108. MINUT - Pretili su još jednom domaći fudbaleri. Šut iz daljine odlično je ukrotio golman Vojvodine. 

112. MINUT - Čini se da je ponestalo snage i jednom i drugom timu, dosta prekida na obe strane, nedostaje uzbuđenja na obe strane. 

115. MINUT - Faul u zoni šuta, Čop je šutirao, Vukliš je uhvatio živu loptu.

116. Slobodan udarac za Vojvodinu, Amalah je oborio Đorđevića, Drinčić poslao loptu u šesnaesterac, gol aut za domaćina. 

118. MINUT - Izveo je Drinčić korner, fantastično ubacio loptu u peterac, neko od igrača Vojvodine tukao je glavom, direktno u golmana Standarda. Usledila je kontra, odlično je reagovao golman Vojvodine u situaciji jedan na jedan sa Amalahom.  

120. MINUT - KRAJ MEČA 

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili