SPORTSKE IGRE MLADIH: Fudbaleri uživali na Igrama u Brzeću

Novosti online

20. 09. 2020. u 14:47

IZA nas je uspešno završena i druga smena Državnog finala Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije, održana u Brzeću na Kopaoniku.

СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ: Фудбалери уживали на Играма у Брзећу

FOTO: Sportske igre mladih

Dobili smo osvajače medalja u turniru u malom fudbalu Coca-Cola kup 2020. U završnici su igrale 24 ekipe dečaka i 12 ekipa devojčica iz cele Srbije. Prvi takmičarski dan bio je  petak, kada je usledio žreb a u subotu na terenima hotela Junior uporedo se igralo na čak pet terena. Nedelja je bila rezervisana za mečeve za treće i prvo mesto, kod dečaka i devojčica.

U konkurenciji devojčica na kraju zlato odlazi u Kragujevac, ekipa Radnički 1923 bila je iznad svih, savladavši u finalu odlične devojke iz Lazarevca, tim Kolubare. Ekipi devojčica ŽFK „Mačva“ iz Šapca, pripala je bronzana medalja. Medalje devojčicama dodelili su Vladan Milić, zamenik gradonačelnika Čačka, Željko Tanasković legenda odbojke i Jelena Trninić predstavnica kompanije Coca-Cola.

Kod dečaka bronzani su bili učenici OŠ „3. oktobar“ iz Bora, srebrni – tim „Silom skupljeni“ iz Novog Sada, a zlatni su dečaci okupljeni u timu „Evrovet“ iz Šapca.

Medalje dečacima uručili su Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj, Željko Tanasković, legendarni odbojkaš i Nina Elezović, menadžer. Pored medalja, na svečanosti su dodeljena i specijalna priznanja za najboljeg golmana, najboljeg igrača, najboljeg strelca i ekipu koja je najviše pokazala fer-plej na terenu i to u obe kategorije – muškoj i ženskoj. Nagrade su im ispred Sportskih igara mladih dodelili Ivana Jovanović i Tihomir Gudić.

– Još jedan uspešan vikend je iza nas. Ovaj turnir za dečake i devojčice, kao najmasovnije takmičenje u fudbalu za decu, doneo nam je, kao i uvek, mnogo lepih poteza, kvalitetnih ekipa i dobrih utakmica. Klinci su pokazali izuzetna znanja i veštine i opravdali su plasman na Državno finale. Nijanse i nešto sportske sreće su na kraju odlučili o plasmanu – istakla je Ivana Jovanović.

Ona se zahvalila partnerima, pokroviteljima  i sponzorima bez čije podrške Igre ne bi mogle da budu organziovane na ovakavom nivou: predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, Vladi Republike Srbije, Ministarstvu prosvete nauke i tehnološkog razvoja, sponzorima i medijima.

Poslednja smena Igara na redu je sledeći vikend na Kopaoniku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju