NA KORAK DO ŠESTE KRUNE: Junajted se ispromašivao, Sevilja u borbi za trofej

Novosti online

16. 08. 2020. u 20:21 >> 23:04

FUDBALERI Sevilje su prvi finalisti Lige Evrope, pošto su savladali Mančester junajted sa 2:1.

НА КОРАК ДО ШЕСТЕ КРУНЕ:  Јунајтед се испромашивао, Севиља у борби за трофеј

FOTO: AP

Bio je engleski klub bolji rival na utakmici, imao je izglednije prilike, ali na kraju se piše rezultat, a on je na strani Andalužana, koji će imati prikiku da šesti put osvoje ovo takmičenje.

Heroj pobede špnaskog tima bio je rezervista Luk de Jong. Ispratio je centrašut Hesusa Navasa, iskoristio nepažnju odbrane "crvenih đavola" i neometan sa nekoliko metara savladao De Heu u 78. minutu.

FOTO: AP

Gol Bruna Fernandeša nije bio dovoljan Junajtedu da se domogne finala

Odličnih pola sata fudbala gledali smo u Kelnu. Junajtedu je bilo dovoljno devet minuta da povede. Uradio je to Fernandeš koji je realizovao penal. U 26. minutu je Sevilja izjednačila preko Susa.

Šteta što nije bilo publike na ovoj utakmici. Prvo poluvreme je bilo dosta sadržajno. Viđeno je još nekoliko izglednih šansi, ali promene rezultata nije bilo.

Izabrnaici Olea Gunara Solskjera su imali uraganskih 10 minuta u drugom delu utakmice. Imali su veliki broj prilika u tom periodu, ali golman Sevilje Bono je sve odbranio.

Kada se ne iskoriste takve šanse kazna obično stigne. To se desilo i na ovom meču i Sevilja je pokazala da je apsolutini kralj Lige Evrope.

Izabranici Đulena Lopetegija će se u meču za trofej sastati sa pobednikom sutrašnjeg duela Inter - Šahtjor.

Finale je zakazano za petak.

Junajted - Sevilja 2:1 (1:1).

Stadion: "Rajn Enerdži". Bez publike: Strelci: Fernendeš u 9. iz penala - Suso u 28. i De Jong 78. Sudija: Feliks Brih (Nemačka).

SEVILjA: Bono - Navas, Dijego Karlos, Kounde, Reguilon - Banega, Fernando, Džordan (od 87. Gudelj) - Suso (od 75. Vaskez), Okampos (od 56. El Hadadi), En Nesiri (od 56. De Jong).

JUNAJTED: De Hea - Van-Bisaka (od 88. Fosu-Mensa), Lidelof, Megvajer, Vilijams (od 87. Džejms) - Fred, Pogba - Grinvud (od 93. Igalo), Fernandeš, Rašford (od 87. Mata) - Marsijal.

Prvo poluvreme:

1. MINUT - Počeo je prvo polufinali duel Lige Evrope koji se igra u Kelnu.

5. MINUT - Nije bilo uzbuđenja na startu utakmice. Jedino vredno pomena je to kada se Grinvud našao u kaznenom prostoru Sevilje, ali je mladi Englez oklevao i propuštena je šansa da "crveni đavoli" možda i povedu.

9. MINUT - JUNAJTED VODI! Poveo je engleski klub golom Bruna Fernandeša sa bele tačke. Fauliran je Rašford, a Portugalac je nastavio da pogađa penale. 

14. MINUT - Veliku priliku propustio je Fred da duplira vođstvo Junajteda. Izgubio je Džordan loptu na sredini terena, kontru je povukao Fernandeš, ali Brazilac je loše šutirao iz izgledne pozicije.

16. MINUT - Prva opasost pred golom De Hee. Lepo su kombinovali fudbaleri Sevilje, da bi potom Okampos šutirao iskosa sa desne strane, no Španac je odbranio taj udarac, pa su Andalužani dobili samo korner.

26. MINUT - IZJEDNAČENjE SEVILjE. Sjajna akcija Andalužana koju je pogotkom završio Suso. Krunisala je Sevilja terensku inicijativu pogotkom. Sada krećemo sve ispočetka.

33. MINUT - Dobra prilika za Junajted. Pogba je ostavio odličnu loptu Marsijalu, ovaj je šutirao sa nekih 15 metara. Ipak, nije bio precizan pošto je njegov pokušaj završio preko gola.

39. MINUT - Odlično je tukao Rašford iz slobodnog udarca sa nekih 30 metara. Na mukama je bio Bono, ali je golman Sevilje uspeo da odbije loptu, pa je rezultat ostao nepromenjen.

44. MINUT - Prva sumnjiva odluka na utakmici. Fernandeš se našao na desnoj strani u šesnaestercu rivala. Ušao je sa njim u duel Reguilon. Deluje da je Španac uradio malo jače nego što je dozvoljeno. Ipak, sudija Feliks Brih je samo odmaknuo rukom.

45. MINUT - Mogao je Junajted sa prednošću da ode na odmor. Šutirao je Fernandeš sa nekih 17 metara, ali je ponovo Bono bio na mestu. Mogao je Rašford potom mnogo bolje u kontri, no Englez se spetljao i to je bilo sve što se tiče prvog poluvremena.

Drugo poluvreme:

46. MINUT - Odmah na samom startu velika prilika za izabranike Olea Gunara Solskjera. Fenandeš je sjajno uposlio Grinvuda. Izašao je sam sa Bonom 18-godišnji fudbaler. Na kraju je golman Sevilje odlično reagovao i sprečio klub sa "Old Traforda" da po drugi put na utakmici povede.

50. MINUT - Neverovatan pritisak Junajteda. Ređale su se šansa jedna za drugom. Bono je odbranio udarac Marsijala, a onda su pokušaju Rašforda i Fernandeša bili izblokirani. "Crveni đavoli" su u drugom poluvremenu krenuli da kidišu ja golu rivala.

FOTO: AP

Rašford je imao nekoliko prilika da postigne gol

53. MINUT - U jednom minutu dve neverovatne prilike za Marsijala, ali Marokanac na golu Andalužana čini čuda i sve brani.

61. MINUT - Posle uraganskih 10 minuta u drugom poluvremenu Junajted je malo stao. Nisu igrači engleske ekipe uspeli da postignu gol, a imali su pregršt prilika.

73. MINUT - Imala je Sevilju dobru pozciju da ugrozi De Heu. Slobodan udarac je loše izveden, pa promene rezultat nije bilo.

78. MINUT - VODI SEVILjA! Hesus Navas je sjajno centrirao sa desne strane. Zaspala je odbrana Junajteda, iskoristio je to rezervista De Jong i doneo prednost Andalužanima, koji su uspeli da preokrenu rezultat.

92. MINUT - Nije bilo uzbuđenja od pogotka Sevilje. nemački arbitar je odlučio da se igra šest minuta u nadoknadi vremena.

96. MINUT - KRAJ UTAKMICE! SEVILjA JE U FINALU.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna