NEMA SREĆE ZA SITI I GVARDIOLU: "Građani" surovo kažnjeni za nestvaran promašaj Sterlinga, Lion je u polufinalu Lige šampiona

Novosti online

15. 08. 2020. u 20:30 >> 23:07

LION je sanjao i dosanjao novo čudo.

НЕМА СРЕЋЕ ЗА СИТИ И ГВАРДИОЛУ: Грађани сурово кажњени за нестваран промашај Стерлинга, Лион је у полуфиналу Лиге шампиона

Foto: AP

Fudbaleri francuskog kluba plasirali su se u polufinale Lige šampiona, pošto su večeras u četvrtfinalu u Lisabonu savladali Mančester Siti 3:1 (1:0).

Strelci za francuski tim bili su Maksvel Korne u 24. i "rezervista" Musa Dembele u 79. i 87. minutu, dok je pogodak za Siti postigao Kevin De Brujne u 69. minutu.

Lion je majstorski kažnjavao greške Sitija, posebno promašaj Rahima Sterlinga, koji je u 86. minutu sa pet metara promašio prazan gol.

Lion, sedmoplasirana ekipa francuske lige, u polufinalu će igrati protiv Bajerna.

Drugi polufinalni par takođe će činiti francuski i nemački tim - Pari Sen Žermen protiv Lajpciga.

PRVO POLUVREME

1. MINUT - Počeo je meč u Lisabonu.

5. MINUT - Umalo je Voker postigao autogol. Posle centaršuta fudbalera Liona sa desne strane, defanzivac Sitija je bio usamljen na drugoj stativi. Kako je lopta letela nisko, odlučio je da je sa pet metara grudima vrati ka Edersonu, koji je imao problema da je uhvati i spreči je da završi u mreži.

12. MINUT - Prvi žuti karton na meču dobio je Dubua.

20. MINUT - Fudbaleri Mančester sitija još nisu uputili šut ka golu Liona, koji je u dosadašnjem toku meča nešto konkretniji rival, iako "građani" imaju veći posed lopte.

24. MINUT - GOOOL, LION VODI

Korne postiže prvi gol na meču. Dubinska lopta sa polovine Liona je pošla ka kaznenom prostoru "građana", Voker je "zaspao" zbog čega Ekambi nije bio u ofsajd. Ipak, Garsija je uspeo da ga stigne i klizećim startom mu izbije loptu iz nogu. Nažalost fudbalera Sitija, ona je došla do Kornea, koji je iskoristio to što je Ederson istrčao i pored njega je poslao u mrežu. Posle provere VAR, sudija Dezmond je pokazao na centar.

31. MINUT - Prilika za Siti, iako ponovo nije bilo šuta ka golu. Sve zahvaljujući sjajnom golmanu Lopezu, koji je iz dva puta otklonio opasnost ispred svoje mreže.

39. MINUT - Zapretio je De Brujne iz slobodnog udarca. Iako se činilo da je lopta suviše iskosa sa leve strane i delovalo je da će uputiti centaršut, Belgijanac se odlučio za direktan udarac na gol, ali je Lopez bio oprezan i boksovanjem otklonio opasnost.

43. MINUT - Najbolja prilika za Siti u dosadašnjem toku meča. Žezus je sjajno prošao po desnoj strani, ušao u kazneni prostor i sa gol aut linije "zavrnuo" loptu na penal, gde se našao usamljeni Rodri, koji je veoma loše šutirao iz odlične pozicije, pa je Lopez relativno lako intervenisao.

45. MINUT - Nova sjajna prilika za Siti. De Brujne je majstorski, spoljnim delom stopala dijagonalom proigrao Sterlinga, koji je primio loptu, ali nije uspeo na vreme da uputi šut, pa ga je Korne perfektnim uklizavanjem izblokirao.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

DRUGO POLUVREME

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme. Nema promena u sastavima u odnosu na početak meča.

53. MINUT - Napada Siti, pokušavaju "građani" na sve načine da što pre stignu do izjednačenja. Imali su dva uzastopna kornera, ali nisu uspeli da ugroze Lopeza.

56. MINUT - Gvardiola pravi prvu promenu na meču. Umesto Fernandinja u igri je Marez.

58. MINUT - Žuti karton dobija Rodri.

60. MINUT - Dobra prilika za Siti. De Brujne je izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara, malo iskosa sa leve strane. Dobro je šutirao, prebacio je živi zid, ali je Lopez ponovo bio na mestu.

65. MINUT - Još bolja prilika iz slobodnog udarca za De Brujnea. Sa 18 metara, ponovo iskosa sa leve strane, gađao je drugi ugao gola Liona, ali je lopta otišla preko prečke.

69. MINUT - GOOOL, SITI IZJEDNAČIO

Treća je bila sreća za Kevina de Brujnea u drugom poluvremenu. Sterling je dobio loptu u prostor po levoj strani, ušao je u kazneni prostor i na gol aut liniji se oslobodio jednog defanzivca Liona i uputio sjajno povratno dodavanje ka Belgijancu koji je natrčavao i iz prve, iskosa sa leve strane, sa ivice kaznenog prostora, poslao loptu u suprotan donji ugao Lionovog gola.

72. MINUT - Prva izmena u Lionu. Mendeš je zamenio Gimaraeša.

77. MINUT - Velika prilika za Siti. Sterling je dugo tražio rešenje na levoj strani kaznenog prostora Liona, sačekao je Žezusa na drugoj stativi, uputio mu loptu, ali je sjajni napadč loše uhvatio volej, pa je prilika za Sitija otišla u nepovrat.

79. MINUT - GOOOL, LION PONOVO VODI

Odmah je "građane" stigla kazna. Fudbaleri Sitija su izgubili loptu na sredini terena, usledila je brza kontra Liona, koju je u gol pretvorio Dembele, koji je sami nekoliko minuta ranije ušao u igru umesto Depaja. Francuski napadač je izašao sam pred istrčalog Edersona i proturio mu loptu kroz noge.

86 MINUT - NESTVARAN PROMAŠAJ STERLINGA

Neverovatno šta napadač Sitija nije pretvorio u gol. Žezus je prošao po desnoj strani, uputio je loptu po zemlji, kroz peterac Liona, do usamljenog Sterlinga, koji je sa četiri metra prebacio prazanu mrežu.

88. MINUT - GOOOL LION JE SA OBE NOGE U POLUFINALU

Surovo je kažnjen Siti, Dembele drugi put trese mrežu "građana". Jednu "ničiju" loptu osvojili su fudbalri Liona na 40-ak metara od gola Mančestera, ona je došla do Ouara, koji je sa ivice kaznenog prostora, iskosa sa leve strane, šutirao u suprotan ugao. Delovalo je da će Ederson lako intervenisati, ali je golman Sitija ispustio loptu tačno na nogu Dembeleu, kojem nije bilo teško da je pošalje u mrežu.

90. MINUT - Još pet minuta nade za Siti.

KRAJ MEČA, LION JE U POLUFINALU LIGE ŠAMPIONA

SASTAVI

Mančester siti: Ederson, Garsija, Kanselo, Voker, Laport, Fernandinjo, De Brujne, Gundogan, Rodri, Žezus, Sterling.

Lion: Lopez, Marsal, Marselo, Duboa, Ouar, Korne, Gimaraeš, Kakere, Denejer, Ekambi, Depaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere