PARTIZAN SLAVIO U SURDULICI: Asano i Sadik slomili Radnik (VIDEO)

Z. Ćorović

15. 08. 2020. u 18:30 >> 21:42

REZERVISTI su pokrenuli "valjak" u drugom poluvremenu i uz egzekucije Asana i Sadika doneli mu tri boda u Surdulici.

ПАРТИЗАН СЛАВИО У СУРДУЛИЦИ: Асано и Садик сломили Радник (ВИДЕО)

Foto: FK Partizan

Posle bledog prvog poluvremena, Savo Milošević je pronašao adute sa klupe u Ivanoviću i Stojkoviću, a oni su uneli ideje i energiju: Radnik - Partizan 0:2 (0:0).

To "drugo" lice crno-belih izgledalo je mnogo bolje, jer je Radnik bio konkretniji u prvih 45 minuta.

Domaćin je odlično otvorio utakmicu, bio opasniji i otresitiji u uvodnim minutima. U 6. minutu Lukić se izborio za poziciju i uputio dobar udarac koji je namučio Popovića. Tri vezana kornera izveo je Radnik u tom periodu (pet u prvih 15 minuta) i svaki je doneo solidnu priliku. Trener crvno-belih morao je da podigne glas i dobro izgrdi svoje pulene, ali ni to nije delovalo na tim.

Sledeća nesigurnost u defanzivi gostiju, na njihovu veliku sreću, nije kažnjena u 14. minutu. Vitas je slabo reagovao pri ispucavanju, Makarić mu krade loptu i sam se zaleće na gol Partizana. Prilika kakva se samo poželeti može, napadač Surduličana se u mat poziciji namestio, šutirao, ali ga vrhunski zatvara i čita mladi Aleksandar Popović.

Snažan pljusak sručio se sredinom prvog poluvremena, dobro je došao da probudi crno-bele. Stali su na loptu, počeli da grade akcije i teraju rivala da se više povuče ka svom šesnaestercu. Međutim, nedostajalo je prave ideje, oštrine u ofanzivi, pa je samo jedna "žabica" Vitasa iz daljine u 36. minutu podsetila ko je favorit u ovom meču. U nekim momentima činilo se kao da goste mrzi što moraju da krenu u napad. Pred kraj prvog dela povredio se i poslovođa "valjka" Sejduba Suma, na startu drugog dela zamenio ga je Ivanović.

Sadikov prodor po desnoj strani u 50. minutu nagovestio je žešći Partizan u nastavku. Prvu pravu, stopostotnu šansu Partizan je kreirao u 57. minutu. Šćekić se odlično ubacio, ostao oči u oči sa golmanom domaćih Kostićem ali nije uspeo da ga nadmudri. Kostić se revanširao Popoviću odličnom intervencijom. Nešto kasnije, crno-beli su ga naterali na kapitulaciju.

Zablistali su Savini rezervisti, Ivanović je ukrao loptu na sredini terena krenuo u kontru, pa po levoj strani izbacio Stojkovića. Usledio je centaršut, Sadik je navukao dvojicu čuvara i golmana, ostao je prazan prostor za usamljenog Asana koji grudima ubacuje loptu u praznu mrežu.

Posle vođstva, Partizan se ramahao, razigrao. Počeo je da plete, stiska domaćina sa svih strana. U 65. minutu mogao je da dotuče rivala, prvo Sadik glavom muči Kostića, na odbitak natrčava Šćekić i od čitavog gola pogađa blok.

Izabranici Sime Krunića našli su se u nokdaunu, brojni udarci crno-belih nastavili su da ih pogađaju u stomak i pleksus. Pravo je čudo kako gosti nisu u 76. minutu duplirali vođstvo. U zicer poziciji se prvo našao Asano, zatim i Sadik. Golman Kostić opet izlazi kao pobednik. Ipak, u samom finišu Sadik je uspeo da ga savlada i stavi tačku na meč.

RADNIK – PARTIZAN 0:2

STRELCI: Asano u 57. i Sadik u 90. minutu. Gradski stadion u Surdulici. Igra se bez prisustva publike. Sudija: Lazar Lukić

RADNIK: Kostić 7 - Đorđević 6, Kričak 6, Stevanović 6, Stojanović 6 - Jović 6, Mitošević 6 - Bogdanovski 6, Lukić 6,5 (od 72. Danoski -), Spasić 6 - Makarić 6 (od 82. Pavlov -).

PARTIZAN: Popović 7 - Lutovac 6,5, Vitas 6, Banjak 6,5, Brežančić 7 - Zdjelar 6,5, Šćekić 7 - Stevanović 6(od 58. Stojković 7), Suma 6(od 46. Ivanović 7), Asano 7 - Sadik 7,5.

IGRAČ UTAKMICE: Sadik (Partizan).

PRVO POLUVREME

1. MINUT - Utakmica je počela napadom Radnika.

4. MINUT - Prva prilika za Partizan. Sadik je vukao loptu od centra terena, kada je došao do ivice kaznenog prostora šutirao je po zemlji, a Kostić je vrhovima prstiju uspeo da izbije loptu u korner, posle kojeg nije bilo opasnosti po gol domaćina.

5. MINUT - Odmah uzvraća Radnik. Lukiće je primio loptu na desnoj strani, napravio korak ka sredini i sa ivice kaznenog prostora gađao suprotan ugao gola Partizana. Popović nije bio najsigurniji, ali je uspeo da sačuva svoju mrežu tako što je uz pomoć jednog defanzivca crno-belih izbio loptu u korner.

11. MINUT - Zapretio je Partizan preko Filipa Stevanovića. Mladi ofanzivac je primio loptu po levoj strani, ušao je u kazneni prostor iskosa i šutirao u kontra ugao, ali je lopta otišla preko gola.

14. MINUT - Najbolju priliku u dosadašnjem toku meča imali su domaći. Vitas je pogrešio pred svojim kaznenim prostorom, njegov pokušaj dodavanja Makarić je presekao i krenuo sam ka Popoviću. U visini penala sustigao ga je Banjak, zasmetao mu dovoljno da istrčali golman crno-belih skrati ugao i odbrani pokušaj napadača Radnika.

35. MINUT - Surdulicu je zahvatilo veliko nevreme, toliko da je signal TV Arene desetak minuta bio u prekidu. Jak pljusak stvara gotovo nemoguće uslove za igru u ovom trenutku.

36. MINUT - Preti Partizan preko Vitasa. Štoper crno-belih je šutirao sa preko 20 metara, pokušao je da iskoristi klizav i brz teren, lopta je odskočila pred golmanom Radnika, koji je uspeo nekako da je izbije u korner, koji ponovo nije doneo ništa izbranicima Sava Miloševića.

45. MINUT - Igraće se dva minuta nadoknade vremena.

Kraj prvog poluvremena.

DRUGO POLUVREME

46. MINUT - Sejduba Suma, ipak, nije mogao da nastavi meč. Vezista Partizana povređen je u finišu prvog poluvremena u duelu sa Vukom Mitoševićem, pokušao je da nastavi susret, ali je Milošević u poluvremenu doneo odluku da ga ostavi u svlačionici i na teren pošalje Đorđa Ivanovića.

52. MINUT - Izveli su fudbaleri Radnika dva uzastopna kornera, ali bez veće opasnosti za gol Partizana.

57. MINUT - Najbolja prilika za Partizan u dosadašnjem toku meča. Jedna dubinska lopta sa skoro polovine terena prošla je kroz "šumu" nogu fudbalera oba tima, Šćekić se sjajno pojavio iz drugog plana i izašao usamljen pred golmana Radnika, koji je skratio ugao i rukom, u padu, uspeo da odbrani i pošalje loptu u korner, posle kojeg je Šćekić ponovo zapretio, ovoga puta glavom, ali je šutirao pored gola.

58. MINUT - Druga izmena u Partizanu. Denis Stojković je zamenio Filipa Stevanovića.

61. MINUT - GOOOL, PARTIZAN VODI

Tek što je ušao u igru, Denis Stojković je asistirao Asanu za vođstvo crno-belih u Surdulici. Đorđe Ivanović je povukao kotrnu crno-belih, pred kaznenim prostorom poslao je loptu na levu stranu ka mladom Stojkoviću koji je dobro centrirao. Na prvoj stativi je Sadik promašio loptu glavom, ali je ona prošla kroz peterac do Japanca, koji se na drugoj stativi samo poklonio i grudima poslao loptu u praznu mrežu.

63. MINUT - Saša Zdjelar dobija žuti karton.

65. MINUT - Nova sjajna prilika za Partizan. Ponovo je Denis Stojković bio u ulozi asistenta, ponovo je gađao Sadika, koji je ovoga puta uspeo glavom da zahvati loptu, koju je vrhovima prstiju, pošto se prethodno odbila od zemlje, dohvatio Kostić. Posle intervencije golmana Radnika, lopta je pala na nogu usamljenom Šćekiću, koji je sa šet metara pokušao da je plasira uz stativu, ali je na ,nesreću crno-belih, pogodio u nogu jednog defanziva domaćih.

68. MINUT - Žuti karton dobija i Dušan Stevanović.

71. MINUT - Dvostruka izmena kod domaćina. Danoski je zamenio Lukića, dok je Dimirtić ušao umesto Bogdanovskog.

75. MINUT - Nastalja Partizan da promašuje sjajne prilike da prelomi meč u svoju korist. Ovoga puta su Sadik i Asano po dva puta, u istom napadu, sa pet-šest metara, pokušavali da ubace loptu u gol, ali je Kostić maestralno dva puta (druga dva šuta izblokirana) intervenisao i sačuvao svoju mrežu.

82. MINUT - Simo Krunić je napravio još dve promene. Stamenković je zamenio Spasića, dok je Pavlov ušao u igru umesto Makarića.

87. MINUT - Žuti karton dobija i Lutovac.

88. MINUT - Popović je zbog odugovlačenja dobio žuti karton.

90. MINUT - GOOOL, SADIK REŠAVA MEČ

Partizan je konačno prelomio Radnik, strelac pobedonosnog gola je Umar Sadik. Đorđe Ivanović je u padu odlično izbacio u prostor visokog napadača Partizana, koji se odlično snašao između dva defanzivca domaćih. Nije ga zbunio ni istrčali Kostić, koji je padom u noge pokušao da omete Sadika, ali je mladi centarfor u maniru iskusnog strelca samo "bocnuo" loptu za overu trijumfa u Surdrulici. Igraće se četiri minuta nadokande vremena.

90+1 MINUT - Asana menja Milan Smiljanić.

90+3 MINUT - Bojan Matić je zamenio Umara Sadika.

KRAJ MEČA U SURDULICI

SASTAVI:

RADNIK: Kostić, Đorđević, Kričak, Stevanović, Stojanović, Jović, Mitošević, Bogdanovski, Lukić, Spasić, Makarić.

PARTIZAN: Popović, Lutovac, Vitas, Banjak, Brežančić, Zdjelar, Šćekić, Stevanović, Suma, Asano, Sadik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SJAJNA VEST ZA SRBIJU: Aleksandar Mitrović ide na Evropsko prvenstvo!