VATROMET SJAJNOG FUDBALA: Spartak hrabro pao na "Marakani", Zvezda trijumfalno na Evropu (VIDEO)

Novosti online/Z. Ćorović

14. 08. 2020. u 18:30 >> 21:00

PET golola, dva penala, raspoloženi rivali - sve je prštalo od napadačkog fudbala u odličnom derbiju koji je na kraju pripao šampionu.

ВАТРОМЕТ СЈАЈНОГ ФУДБАЛА: Спартак храбро пао на Маракани, Звезда тријумфално на Европу (ВИДЕО)

Foto: M. Vukadnović

Crvena zvezda je u drugom poluvremenu uspela da primiri i savlada poletne igrače Spartaka i dođe do maksimalne, četvrte pobede u novom prvenstvu: 3:2 (1:1). Napadač domaćih Ben se iskupio za promašeni penal tako što se posle toga dva puta upisao u strelce, pa je i sam skrivio jedaneesterac za goste.

Najveća je šteta što su samo prazne tribine „uživale“ u ovom raskošnom, otvorenom dvoboju dve prvoplasirane ekipe. Prvo poluvreme vrhunsko, na evropskom nivou po uzbuđenjima, prilikama i borbenošću. Sa obe strane.

Subotički „golubovi“ razletetli su su od samog starta na našem najvećem stadionu i malo im je falilo da ekspresno matiraju Milana Borjana. Već u prvom miunutu Tufegdžić je zamalo lobom kaznio kiks Pankova, lopta je otipla pored stative. Sigurno je i crveno-bele zbunila totalna ofanziva gostiju i brojne pretnje. Već u petom minutu Nikolić je glavom gađao pod prečku, pa se Borjan izvio koliko je dugačak kako bi izbacio loptu u korner. Odmah zatim je i Tekijaški sa peterca mogao da

SPEC.

GLAVNOM arbitru na utakmici Novaku Simoviću jedan od pomoćnika bio je njegov rođeni brat Nikola

U prvih 20 minuta bilo je čak 3:3 u odličnim prilikama, jer je Zvezda prihvatila bačenu rukavicu i brzo počela da uzvraća. U 10. minutu šut Kataija je zadrmao prečku, pa je Ben zamalo bio kratak da ćušne loptu u praznu mrežu. U 25. minut je napadač sa Komora slabo izveo penal koji je iznudio Rodić, ali se kasnije iskupio. U 32. je domaćinu doneo vođstvo tako što je u gol pretvorio brzu i tečnu akciju Nikolića i asistenta Rodića.

Neustrašivi Spartak nije pokleknuo, nastavio je da pritiska i nagrada je došla posle lepe akcije i završnice Tufegdžića za 1:1.

U drugom poluvremenu su izabranici Dejana Stankovića dodali još jači gas. Za pet minuta pala su dva pogotka, prvo je Ben nvvoim golom u 65. povisio na 2:1, a ubrzo se i Tomaneu posrećilo da zatrese mrežu.

Ni kod 3:1 domaćin nije mogao da se opusti. Ben je svuda bio na terenu, pa je neoprezno i skrivio penal za goste. Nikolić je precizan i Spartak je krenuo po izjednačenje. Pretio je ali nije uspeo da napravi veliko iznenađenje.

Na kraju, domaćinu je pripao važan trijumf pred meč sa Evropom u kvalifikacijama za Ligu šampiona u utorak , gostima sve čestitke za sjajnu, otvorenu igru.

C. ZVEZDA – SPARTAK 3:2 (1:1)

STRELCI: Ben u 32. i 65. minutu, Tomane u 70, a Tufegdžić u 34. i Nikolić u 72. (iz jedanaesterca) za Spartak. Stadion: „Rajko Mitić. Bez navijača. Sudija: N. Simović 7.

C. ZVEZDA: Borjan 7 – Gajić 6,5 (od 46. Gobeljić 7), Pankov 6,5, Degenek 7, Rodić 7,5 – Petrović 6,5 (od 67. Tomane 7), Nikolić 7 (od 88. Jovičić -), Vulić 7 – Gavrić 6,5 (od 46. Spiridonović 7), Katai 7 (od 81. Kanga 7), Ben 7,5.

SPARTAK: Dujmović 7,5 , Dunđerski 7, Tekijaški 7, Ivančević 7, Milošević 7, Marčić 7, Šimura 7, Srećković 7 (od 50. Savković 7) , Tufegdžić 7, Bijelović 7, Nikolić 7.

IGRAČ UTAKMICE: Ben (C. zvezda)

Foto: M. Vukadinović

PRVO POLUVREME

1. MINUT - Utakmica na stadionu "Rajko Mitić" počela je minutom ćutanja u znak sećanja na nedavno preminulog fudbalera i trenera Crvene zvezde Vladicu Popovića. Sa centra su krenuli crveno-beli, koji će u prvom poluvremenu napadati ka golu ispod južne tribine.

2. MINUT - Velika šansa za Subotičane. Pankov je odigrao nešto slabiju povratnu loptu ka Borjanu, koji je morao da ukliza ispred Nemanje Nikolića. Lopta je na dvadesetak metara od gola došla do Tufegčića, koji je šutirao iz prve, ali je lopta otišla pored praznog gola.

5. MINUT - Prvi korner na meču izveli su gosti, ali bez veće opasnosti po Borjana. U istom minutu nova prilika za goste. Posle centaršuta sa leve strane, Nikolić je šutirao glavom, ali je Borjan uspeo da odbrani, kao i nekoliko sekundi kasnije, posle šuta Tekijaškog.

10. MINUT - PREČKA Sreća je bila uz goste, koji su umalo kažnjeni za propuštenu sjajnu priliku iz kontranapada nekoliko trenutaka ranije. Zvezdin ofanzivac je primio loptu u kaznenom prostoru Spartaka okrenut leđima golu, odlično se okrenuo i sa 15-ak metara snažno šutirao. Lopta je dobila parabolu pošto je pogodila Šimuru, Dujmović je bio savladan, ali je lopta pogodila prečku.

13. MINUT - Ponovo je zapretio Katai. Šutirao je malo iskosa sa desne strane, ali je Dujmović bio dobro postavljen i lako je intervenisao.

18. MINUT - Sjajna prilika za Zvezdu. Gajić je prošao po desnoj strani, ušao je u kazneni prostor i potom proigrao usamljenog Bena na drugoj stativi. Ipak, lopta je bila prejaka, pa napadač crveno-belih nije uspeo da je iskontroliše kako je želeo, već je šutirao pored gola.

25. MINUT - BEN PROMAŠIO PENAL

Veliku priliku propustili su crveno-beli. Dunđerski je prethodno loptu, koja je išla u gol aut, na liniji pokušao da je zadrži u igri, nije uspeo da prevari Rodića, kojeg je potom povukao za dres i Novak Simović je pokazao na belu tačku. Ben je namestio loptu, šutirao je po zemlji u levi ugao Dujmovićevog gola. Golman Spartaka ga je pročitao i uz pomoć stative sačuvao svoju mrežu.

32 MINUT - GOOOL, ZVEZDA VODI

Crveno-beli su "slomili" Spartak, a Ben se iskupio za promašen penal. Veljko Nikolić je uputio odlično dodavanje ka Rodiću, koji je centrirao po zemlji, a napadač Zvezde je usamljen sa sedam metara rutinski zatresao mrežu gostiju.

34. MINUT - GOOOL, ESKSPRESNO IZJEDNAČENjE

Tek što su pošli s centra, fudbaleri Spartaka su izjednačili. Posle centaršuta sa desne strane, Nikolić je glavom spustio loptu na nogu Tufegčiću, kojem sa pet metara nije bilo teško da zatrese mrežu Zvezde.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Posle dva minuta nadoknade vremena arbitar Novak Simović je odsvirao kraj prvog poluvremena.

DRUGO POLUVREME

46. MINUT - Dejan Stanković je na poluvremenu napravio dvostruku izmenu. Gobeljić i Spiridonović su zamenili Gajića i Gavrića.

50. MINUT - Prva izmena kod gostiju. Savković je zamenio Srećkovića.

52. MINUT - Prva prilika za Zvezdu u nastavku meča. Nikolić je uputio odličan centaršut sa leve strane, Katai je odlično utrčao u prostor iza leđa defanzivaca Spartaka, bio je sam na desetak metara, ali je lopta posle njegovog šuta glavom otišla pored stative.

63. MINUT - Napadaju crveno-beli, "stežu obruč" oko gola Spartaka, ali pokušaji sa distance, pre svih Vulića i Spiridonovića, nisu završavali tamo gde bi domaćin hteo.

65. MINUT - GOOOL, ZVEZDA PONOVO VODI

Dugo je trajao napad Zvezde, kružili su crveno-beli oko gola Spartaka i tražili pukotinu u odbrani gostiju. Lopta je potom došla do Njegoša Petrovića koji je šutirao snažno sa preko 20 metara. Tufegčić je bio dobro postavljen, ali je lopta nezgodno odskočila ispred njega, odbila mu se o grudi, tačno na nogu Benu, koji je drugi put na meču zatresao mrežu Subotičana.

67. MINUT - Obojica trenera prave izmene. U Zvezdi je Tomane zamenio Petrovića, dok su gosti napravili dve promene - Vidaković je ušao umesto Marčić, a Jočić umesto Bijelovića.

70. MINUT - GOOOL, ZVEZDA IDE NA PLUS DVA

Crveno-beli su na pragu novog trijumfa, posle gola Tomanea. Katai je izveo korner sa leve strane, Pankov je na prvoj stativi glavom prebacio loptu u peterac gostiju, gde se najbolje snašao portugalski napadač, kojem nije bilo teško da postigne gol.

73. MINUT - GOOOL,  SPARTAK SE VRAĆA U IGRU

Napadač Partizana na pozajmici u Spartaku Nemanja Nikolić postiže gol iz penala i vraća goste u igru. Prethodno je Ben, posle centaršuta sa dense strane, u petercu oborio Vidakovića, a potom je Nikolić pogodio gornji desni ugao Borjanovog gola.

81. MINUT - Gelor Kanga ponovo na terenu u crveno-belom dresu. Igru je napustio Aleksandar Katai.

88. MINUT - Branko Jovčić igra, možda, poslednji meč u Zvezdinom dresu. Ušao je umesto Veljka Nikolića. U istom minutu žuti karton dobija Pankov.

89. MINUT - Jedna od poslednjih prilika za goste. Tufegdžić se izborio za slobodan udarac sa 18 metara po sredini gola, Savković je šutirao snažno, ali direktno u živi zid.

90. MINUT - Igraće se tri minuta nadoknade vremena.

SASTAVI

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Pankov, Degenek, Rodić, Petrović, Gavrić, Nikolić, Vulić, Katai, Ben.

Spartak ŽK: Dujmović, Dunđerski, Tekijaški, Ivančević, Milošević, Marčić, Šimura, Srećković, Tufegdžić, Bijelović, Nikolić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna