SAVIĆ TRAGIČAR: Lajpcig srušio Atletiko, prošao u polufinale LŠ i zakazao duel sa Parižanima

Novosti online

13. 08. 2020. u 20:30 >> 23:00

DUEL dve različite filozofije pripao je Nemcima.

САВИЋ ТРАГИЧАР: Лајпциг срушио Атлетико, прошао у полуфинале ЛШ и заказао дуел са Парижанима

Foto: Tanjug/Lluis Gene/Pool Photo via AP

Iznenađenje u Lisabonu!

Poznat je i prvi polufinalni par! Za plasman u finale Lige šampiona igraće Lajpcig i PSŽ.

Nemački tim je u drugom četvrtfinalnom okršaju savladao Atletiko Madrid - 2:1 (0:0).

Posle uspavanke u prvom poluvremenu u drugom su se stvari promenile. Već u 51. minutu je Olmo glavom matirao Oblaka i doneo prednost svim timu. Simeone je tada uveo Feliksa i upravo zahvaljujući njemu su u 71. stigli do izjednačenja. Iznudio je penal, a zatim ga sigurno izveo.

Izgledalo je da će meč otići u produžetak, ali je posle udarca Adamsa lopta pogodila Savića, promenila pravac i završila u golu Oblaka. Igralo se čak osam minuta u nadoknadi, ali je Lajpcig na kraju slavio i napravio istorijski uspeh.

Inače, interesantno je da će u polufinalu na klupama biti dvojica prijatelja Tuhel i Nagelsman, podatak koji dodatno dobija na značaju zbog činjenice da je strateg Lajpciga 2012. godine bio asistent Tomasu na klupi Majnca 2012.godine.

TOK MEČA

SASTAVI:

LAJPCIG: Gulaši - Halstenberg, Upamekano, Klosterman, Anhelinjo - Sbicer, Kampl, Lajmer - Nkuku, Poulsen, Olmo

ATLETIKO: Oblak - Lodi, Himenez, Savić, Tripije - Koke, Erera, Saul, Karasko - Ljorente, Kosta

DRUGO POLUVREME

Utakmica je nastavljena. Nema izmena.

GOOOOL - Sjajna i duga akcija Lajpciga, Sabicer je centrirao, Olmo šutirao glavom, gađao i pogodio dalji ugao Oblakovog gola.

Simeone se odmah posle primljenog gola okrenuo ka klupi i dao znak Feliksu da krene sa zagrevanjem. Upravo je Žoao prva izmena Madriđana. Ušao je umesto Erere.

Lodi je pao u kaznenom prostoru posle duela sa Upamekanom. Čuo se zvižduk sudije, svi su pomislili da je penal, ali je Marčinjak dao fudbaleru Atletika žuti karton za simuliranje, što je usporeni snimak i pokazao. Kontakta nije bilo.

Kosta pravi faul na sredini terena, Maričinjak ga opominje da će dobiti karton sledeći put. Još jedan majstorski potez Feliksa, kroz noge provlači loptu protivniku, Karasko je loše primio loptu, pa je napad propao.

Sjajan dupli pas Feliksa i Koste, nekoliko sjajnih poteza, ušao je u kazneni prostor, Klosterman ga je oborio. Dobio je žuti karton, dok su igrači Atletika tražili crveni.

GOOOOL - Feliks je namestio loptu "na kreč", Gulaši je "pročitao" stranu, bio je blizu, ali je udarac Feliksa bio dovoljno jak.

Dupla promena. Morata menja Kostu u Atletiku, na drugoj strani Adams ulazi umesto Lajmera. Oštriji start Himeneza, sudija mu je "progledao kroz prste".

Atletiko napada, ali ne uspeva da stvori ozbiljnu šansu. Nagelsman pravi dve promene, Olmo i Nkunku izlaze, Šik i Haidara ulaze.

GOOOOOL - Anhelinjo dodaje do Adamsa koji šutira, Oblak se bacio na pravu stranu, ali je lopta na putu do gola pogodila Savića, promenila pravac i završila u mreži.

Lekarske ekipe su ponovo na terenu, Sabicer je ostao na zemlji. Nagelsman ne rizikuje, vadi ga iz igre, uvodi Mukielea.

Igraće se samo još pet minuta, toliko vremena Atletiko ima da izbori produžetak. Atletiko je pokušao iz prekida, ogromna greška golmana Gulašija koji je promašio loptu, našao se daleko od gol linije, nije Atletiko to iskoristio.

Posle pokušaja Karaska usledio je korner, čak je i Oblak došao u kazneni prostor. Centaršut je išao baš na njega, bez šuta. Igra se samo ispred gola Lajpciga, Atletiko na sve načine traži gol. Anhelinjo je ostao da leži, žalio se na grčeve, Marčinjak nije imao nameru da čeka odugovlačenje, pozvao je lekarsku ekipu da uđe na teren, defanzivac Lajpciga je odmah ustao.

Himenez je konačno dobio žuti karton, ceo meč je protestovao kod Marčinjaka. Igra se 98. minut. Čarke na terenu, brzo se situacija smiruje. Morata ide na loptu, udara Gulašija. Faul za Lajpcig. Sudija svira kraj. Lajpcig je u polufinale.

PRVO POLUVREME

Utakmica je počela u Lisabonu. Lajpcig je bolji na startu. Prva šansa u četvrtom minutu, Halstenberg je "uhvatio" volej, poslao je loptu daleko preko gola.

Veliki broj prekida, dosta faulova na obe strane koji "seckaju" igru. Prvi šut je Atletiko imao u 10. minutu. Savić je bio najviši u skoku, Gulaši je, uz malo problema, smirio i uhvatio loptu.

Sjajna akcija Madriđana, Karasko je na kraju šutirao, Gulaši je odbranio. Posle toga velika gužva, Saul je pao u kaznenom prostoru, tražili su penal, sudija Marčinjak nije reagovao.

VAR je proveravao dugo tu situaciju, Gulaši jeste dokačio Saula, ali je on posle toga saopleo sebe, tako da su iz VAR sobe javili da nema elemenata za najstrožu kaznu.

Pokušava Atletiko iz prekida, odbrana Lajpciga uspešno interveniše. Karasko, za sada, pravi najviše problema nemačkoj ekipi.

Tražio je i Lajpcig penal zbog igranja rukom Savića, sudija je utvrdio da je napucana lopta, da nije bilo namere i da se meč nastavi. Španski tim sve češće protestuje kod Marčinjaka, ne želi da polemiše sa njima.

Koke posle skoro svakog starta protivnika prilazi Marčinjaku i traži žuti karton za rivala. Arbitar, za sada, ne obraća pažnju na prigovore. Dobro ubačena lopta Koste, Karasko je predugo čekao, dovoljno da ga defanzivci Lajpciga stignu.

Foto: Tanjug/Lluis Gene/Pool Photo via AP

Lekarske ekipe na terenu. Sudar glavama Savića i Halstenberga. Obojica su ostala da leže na zemlji, a sudija je odlučio da pusti da se akcija nastavi. Tek kad je lopta došla do Gulašija je igra zaustavljena. Vidi se i krv na glavi obojice igrača, lekari pokušavaju to da zaustave. Savić je dobio i "čalmu" na glavi, Halstenberg je bolje prošao. Korner za Atletiko u 40. minutu, bez uzbuđenja.

Igraće se još četiri minuta u prvom delu, najviše zbog prekida zbog sudara glavama Savića i Halstenberga.

Dobra šansa za Lajpcig u nadokknadi. Posle kornera je Upamekano bio najviši u skoku, ali je šutirao pravo u golmana Oblaka koji nije imao pretežak zadatak. Poslednju šansu u prvom delu imao je Savić koji je posle centaršuta poslao loptu daleko pored gola.

Poluvreme. Nema golova u Lisabonu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna