ATALANTU MINUTI DELILI OD IZNENAĐENJA: Neverovatan preokret Parižana, Čupo-Moting heroj

Novosti online

12. 08. 2020. u 20:30 >> 22:57

NEVEROVATAN meč u Lisabonu, sjajna završnica i prolazak favorita.

АТАЛАНТУ МИНУТИ ДЕЛИЛИ ОД ИЗНЕНАЂЕЊА: Невероватан преокрет Парижана, Чупо-Мотинг херој

Foto: Tanjug/David Ramos/Pool Photo via AP

U okršaju koji su mnogi opisali kao duel između novca i ljubavi prema fudbalu. Na kraju, Atalantu su minuti delili od velikog iznenađenja.

Međutim, u samoj završnici je PSŽ uspeo da napravi veliki preokret i da dođe do prolaza u polufinale Lige šampiona, prvog posle čak 25 godina - 2:1 (0:1).

Atalanta je povela u 27. minutu golom Marija Pašalića i čuvala je tu prednost sve do 90. minuta kada je prvak francuske stigao do preokreta za ukupno 149 sekundi.

Prvo je Markinjos izjednačio na 1:1 u 90. minutu na asistenciju Nejmara, da bi u trećem minutu sudijske nadoknade veliko slavlje PSŽ-u doneo Erik Čupo-Moting.

Francuski tim je tako opravdao ulogu favorita, na znatno teži način i sada čeka boljeg iz okršaja Atletiko Madrida i Lajpciga.

TOK MEČA

SASTAVI TIMOVA:

ATALANTA: Sportijelo - Toloj, Kaldara, Đimsiti - Hatebur, De Ron, Frojler, Gosens - Pašalić, Gomez - Zapata

PSŽ: Navas - Bernat, Kimpembe, Silva, Keher - Gaj, Markinjos, Erera - Nejmar, Ikardi, Sarabija

DRUGO POLUVREME

Utakmica je nastavljena. PSŽ je imao prvi napad, da bi ubrzo Atalanta uzvratila i izborila dva uzastopna kornera, bez prave opasnosti za Navasa.

Mbape je poslat na zagrevanje. Tuhel ne želi da čeka previše, poslao je jednog od najboljih igrača da se priprema za ulazak na teren. Na drugoj strani Gasperini je već spremio prvu promenu, daje poslednje instrukcije Malinovskom.

Nejmar je krenuo u prodor, zaustavljen je faulom, pa je de Ron dobio žuti karton. Nejmarov šut je zaustavio živi zid, posle kornera nije stvorena ozbiljna prilika.

Žuti karton je dobio i Zapata, da bi potom prvu javnu opomenu dobili i Parižani, Bernat je "požuteo". Papu Gomez je uputio prvi slabiji centaršut, De Ron je zatim pokušao sa oko 25 metara, snažno i neprecizno.

Atalanta se ponovo vratila na presing po celom terenu. Prave dosta problema parižanima koji se muče da iznesu loptu. Najbolja prilika u drugom delu. Gužva u petercu PSŽ-a, Đimsiti je bio u odličnoj poziciji, loše je šutirao.

Tri izmene. Kod Atalante Malinovski i Palomino su ušli umesto Gomeza i Đimsitija , dok je Mbape zamenio Sarabiju.

Nejmar i Mbape kombinuju, bez većeg uspeha. Atalanta je fokusirana na odbranu, samo je Zapata na polovini protivnika.

Atalanta se trudi što duže da drži loptu. Gasperini pravi još jednu izmenu. Pašalić, strelac gola, izlazi, ušao je Luis Mjurijel. Navas je u tom trenutku samo legao na teren i uhvatio se za desnu nogu.  Serhio Riko je odmah ustao, spreman da ga zameni, ali je Kejlor dao znak da može da nastavi. Erera i Gaj su izašli, ušli Paredes i Draklser. Nešto duža pauza je bila tokom izmena, zbog Navasa koji je ponovo dao znak klupi da može da ostane na golu.

Mbape je odlično istrčao, stvorio prvu pravu šansu za svoj tim, golman Sportijelo se odlično postavio. Nedugo zatim Nejmar uspeva da pronađe prostor za šut, ali je bilo preslabo, lako za Sportijela.

Navas ipak ne može da nastavi meč. Na teren je u 79. minutu ušao Serhio Riko, sa njim je ušao i Čupo-Moting umesto neprimetnog Ikardija.

Oprobao se Mbape, šutirao je odlično, Sportijelo odličan. Odmah zatim nova prilika za Mbapea, fantastična reakcija defanzivaca Atalante. Silva se oprobao iz daljine, daleko pored gola.

Gasperini pravi poslednje dve promene, Kastanj umesto Gosensa, Da Riva umesto Zapate u 82. minutu. Dobra prilika za Parižane posle prekida, lopta je završila preko prečke.

Taktičke zamisli dvojice trenera su jasne. Jedan želi da drži loptu kako bi vreme što pre isteklo, drugi baca sve karte na napad i traži neophodan gol. Na tribinama je i Anhel Di Marija koji se drži za glavu čekajući.

GOOOOOL - Minuti su delili Atalantu do iznenađenja, ali nisu uspeli. Čupo-Moting je ubacio loptu, Nejmar se snašao, poslao povratni pas, Markinjos je pogodio za veliko slavlje.

GOOOOOOL - Čupo-Moting postiže gol u trećem minutu nadoknade! Nejmar je poslao loptu u prostor za Mbapea koji je poslao idealnu loptu za Motinga koji je postao heroj Parižana.

PRVO POLUVREME

Utakmica je počela. Najviše pažnje privukao je Mbape koji je na klupi. Prvu šansu je imala Atalanta, Gomez je dobro šutirao, Navas je bio siguran.

Neverovatan promašaj Nejmara u 3. minutu. Nejmar je izašao sam pred golmana i užasno šutirao, pored gola. Svi su se uhvatili za glavu u redovima francuskog tima.

Sjajna šansa za Atalantu, Hatebur se ubacio iz drugog plana, Gomez je odlično centrirao, ali je maestralni Navas sprečio pogodak. Navas je ponovo bio u prvom planu. Kaldara je ostao usamljen posle kornera, golman PSŽ je bio na visini zadatka. Doduše, da je zatresao mrežu vrlo verovatno bi ga VAR poništio, jer je defanzivac Atalante bio u ofsajdu.

Ofanziva Atalante se nastavlja. Pašalić pokušava glavom, lak posao za Navasa u 20. minutu.

GOOOOL - Atalanta vodi! Posle odlične, duge, akcije, lopta je došla uz malo sreće do Pašalića koji je pogodio dalji ugao!

Majstorija Nejmara, neverovatnim potezima je predriblao nekoliko rivala, izborio se za šut, pored gola. U 35. minutu nova prilika za Nejmara. Dobro izveden slobodan udarac, preko živog zida, Sportijelo je lako uhvatio loptu.

Đimsiti je dobio žuti karton zbog faula na Ikardiju. Malo je falilo da Sportijelo napravi veliku grešku, čekao je da izbaci loptu predugo, Nejmar je stigao, ali je lopta otišla u aut.

Duga lopta za Sarabiju, uspeo je da je stigne, centrirao, Ikardi nije uspeo da je skrene u mrežu.

Nejmar se obrukao! Užasna povratna lopta za Hatebura, praktično je asistirao Nejmaru koji je izleteo sam pred gol, šutirao je pored gola...

PSŽ je u potpunosti preuzeo inicijativu. Drže loptu u svom posedu, prave prilike, ali ne uspevaju da zatresu mrežu.

Sudija Tejlor je produžio meč za 60 sekundi. Nije bilo uzbuđenja. Atalanta ima prednost na pauzi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina