PARTIZANOVO BUĐENJE ČETVORKOM: Stranci "vozili valjak" protiv Javora (VIDEO)

M. Blažić

09. 08. 2020. u 15:46 >> 23:11

TURBULENCIJE nastale porazom u Novom Pazaru Partizan je četiri dana kasnije primirio sa četiri laka komada protiv Javora na svom stadionu.

ПАРТИЗАНОВО БУЂЕЊЕ ЧЕТВОРКОМ: Странци возили ваљак против Јавора (ВИДЕО)

Foto: FK Partizan

Sa tri precizna hica već u prvih 25 minuta Ivanjičani su ostavljeni bez grama nade, a buđenje srpskog vicešampiona pred mnogo veće izazove koji slede je potvrdio Takuma Asano golom za konačnih 4:0 (3:0).

Izmenio je očekivano Savo Milošević poslednju liniju sa blamaže u Novom Pazaru i od četvorice tadašnjih startera šansu ukazao samo Urošu Vitasu, dok je priliku za debi u crno-belom dresu dobio Frenk Maki Banjak. Ipak, posle 180 minuta fudbala tokom kojeg su defanzivci bili u žiži zbivanja, sinoć se pitala isključivo ofanziva Partizana. Put ka laganoj i ubedljivoj pobedi najavio je Umar Sadik već u 13. minutu kada je na pas Sejdube Sume sa svega nekoliko metara matirao Lazovića, a isti igrač je pet minuta kasnije "štiklom" otklonio svaku neizvesnost po pitanju pobednika.

Kada je Suma u drugom uzastopnom meču, a igrao se 25.minut, zatresao mrežu rivala glavom bilo je sve kristalno jasno i ostavljeno volji jednih i drugih da daju još samo "kozmetički doprinos" konačnom rezultatu. To je u periodu kada se igra odvijala između dva šesnaesterca učinio Japanac Takuma Asano pogodivši mrežu posle loše procene i istrčavanja Lazovića u 76. minutu.

Ono što je u finišu meča svakako bilo zanimljivije od nadmudrivanja dva tima na terenu je ulazak u igru poslednje akvizicije crno-belih ovog leta, mladog, 18-godišnjeg veziste Denisa Stojkovića. Perspektivni fudbaler je u 78. minutu ušao u igru umesto Sejdube Sume, ali nije imao dovoljno vremena da značajnije doprinese igri svog tima.

PARTIZAN - JAVOR 4:0 (3:0)

STRELCI: Sadik u 13. i 18, Suma u 25. i Asano u 76.minutu. Stadion Partizana. Igrano bez prisustva publike. Sudija: Zoran Široki (Smederevo) 7.
PARTIZAN: Popović - - Lutovac 7, Vitas 7, Banjak 7, Brežančić 7 - Zdjelar 7, Šćekić 7 (od 78. Smiljanić -) - Stevanović 7 (od 65. Ivanović -), Suma 7,5 (od 78. D. Stojković -), Asano 7 (od 85. Čolić -) - Sadik 7,5(od 84. Matić -).
JAVOR: Lazović 5, Jevremović 5,5, Piščević 5, Radivojević 5,5 (od 46. Šćepanović 5,5), Tanko 6 (od 67. Rušević -), Pavišić 5,5, Otašević 5,5, Zvekanov 5, Luković 5,5 (od 85. Sević -), Maričić 5,5, Mladenović 5 (od 46 Nikolić).
Igrač utakmice: Umar Sadik (Partizan).

PRVO POLUVREME

1. MINUT - Utakmica je počela napadom Javora, koji će u prvom poluvremenu napadati ka golu ispod južne tribine.

3. MINUT - Partizan je izveo prvi korner na meču, ali nije bilo opasnosti po gol gostiju.

9. MINUT - Prva prilika za crno-bele. Šćekić je "izbacio" u prazan prostor Asana po desnoj strani, Japanac je sa gol aut linije uspeo da "zavrne" loptu na peterac, gde se našao Sadik. Visoki napadač je probao atraktivno iz prve, ali je lopta otišla pored stative.

GOOOL - SADIK ZATRESAO MREŽU JAVORA

Partizan je na vreme "otvorio" goste. Već u 12. minutu crno-beli dolaze do prednosti, golom visokog napadača, koji se najbolje snašao u kaznenom prostoru Javora. Stevanović i Suma su kombinovali po levoj strani na desetak metara od gola Lazovića. Vezista crno-belih se malo spetljao, ali je lopta došla do Sadika, koji je sa šest metara zatresao mrežu Javora.

GOOOL - BLICKRIG SADIKA

Partizan u 18. minutu postiže i drugi gol. Posle centaršta Brežančića sa leve strane, golman Javora je nespretno reagovao, izašao je na penal, uhvatio loptu, ali je ispustio tačno na nogu napadaču crno-belih, koji je petom ubacio u praznu mrežu.

22. MINUT - Prvi put na meču zapretili su gosti. Maričić je izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara, malo iskosa sa leve strane, prebacio je živi zid, gađao bliži ugao, ali je lopta otišla pored stative.

23. MINUT - Nova, još bolja prilika za goste. Posle centaršuta sa leve strane jedan fudbaler gostiju je pobegao Banjaku, šutirao je glavom sa pet metara, ali je Popović bio dobro postavljen i relativno lako je uspeo da interveniše.

GOOOL - SUMA DAJE GOL GLAVOM

Partizan na polovini prvog poluvremena ima velikih 3:0. U 24. minutu gol je postigao Suma. Stevanoviće uputio sjajan centaršut sa leve strane, a omaleni Gvinejac je glavom, sa šest metara, poslao loptu u mrežu Javora.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Tek što je istekao 45. minut sudija Široki je odsvirao kraj poluvremena. Posle gola Sume crno-beli su malo smanjili gas, imali su nekoliko obećavajućih napada, ali su pogrešnim reakcijama prokockali prilike.

DRUGO POLUVREME

46. MINUT - Dve izmene u ekipi Javora na početku drugog poluvremena. Nikolić i Šćepanović su zamenili Mladenovića i Radivojevića.

47. MINUT - Odmah na startu dobra prilika za crno-bele. Stevanović je ušao po levoj strani u kazneni prostor gostiju, centrirao je, ali je Sadik zakasnio za pola koraka i nije uspeo da zatrese mrežu gostiju iz izgledne situacije.

55. MINUT - Odlična prilika za Javor. Jevremović je izveo slobodan udarac sa 17 metara, šutirao je veoma snažno preko živog zida pod prečku, ali po sredini gola, gde se nalazio Popović, koji je loptu samo prebacio u korner.

58. MINUT - Prvi žuti karton na meču dobio je Lutovac.

GOOOL - ASANO POVEĆAVA PREDNOST PARTIZANA

U 76. minutu crno-beli četvrti put tresu mrežu Javora. Zdjelar je odlično, sa svoje polovine, uputio pas u prazan prostor prema Asanu. Golman Lazović je istrčao na ivicu kaznenog prostora, pokušao je uklizavanjem da izbije loptu, ali mu se ona "izmigoljila" preko nogu, pa Japancu nije bilo teško da je pošalje u praznu mrežu.

77. MINUT - Dvostruka izmena u Partizanu. Debi u crno-belom dresu upisaće mladi Denis Stojković, kojem je mesto na terenu ustupio Suma. Milan Smiljanić će u nastavku duela igrati umesto Šćekića.

85. MINUT - Nova dvostruka izmena Miloševića. Asana i Sadika zamenili su Čolić i Matić.

KRAJ - Pobeda Partizana 4-0.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja