VELJKO GAĐA KAO PIŽON: Nadahnuta Zvezda ubedljivo savladala Radnički iz Niša (VIDEO)

Novosti online

05. 08. 2020. u 16:35 >> 21:29

PAZARNI i berićetan dan na „Marakani“. Nadahnuti šampion je ubitačnim akcijama i ubedljivom igrom stigao do trijumfa protiv Radničkog kojim je „kupio“ prednost od tri boda nad večitim rivalom Partizanom posle drugog kola – 3:0 (2:0).

ВЕЉКО ГАЂА КАО ПИЖОН: Надахнута Звезда убедљиво савладала Раднички из Ниша (ВИДЕО)

Foto: M. Vukadinović

Evro-gol mladog veziste  Veljka Nikolića ukrasio je osmu uzastopnu prvenstvenu pobedu nad Nišlijama u Beogradu, šestu bez netaknute mreže.    

Zvezdina žestoka ofanziva i brojni napadi nagrađeni su sa dva prelepa pogotka, za dva minuta u finišu prvog dela. U 43. je napaćena i razvučena odbrana gostiju stradala od super-projektila. Daroviti Nikolić je sa dvadesetak metara gađao i pogodio elegantno, mekom „kiflom“ pod prečku, kao što je to nekada radio Pižon Petrović.

Foto: M. Vukadinović

Ubrzo je na semaforu zacrvenelo 2:0. Ivanić je kao na malom fudbalu iskoristio višak posle kontre i lucidno proigrao Spiridonovića da se ponovo obraduje pogotku. I novajlija i mladi Nikolić su bili strelci i u prvom kolu protiv Novog Pazara. Imao je Spiridonović u 14. još jednu stopostotnu šansu koju mu je pripremio sve bolji Katai, ali tada nije zatresao mrežu.   

U nastavku je neubedljivog Tomanea zamenio Ben u samom špicu, što je bila zanimljiva ideja Dejana Stankovića.   A da Zvezdine tečne i brze akcije oštro kao luk „seckaju“ protivničke odbrane videlo se u 76. minutu. Red je bio da se i razigrani Katai nagradi egzekucijom, a Spiridonović drugom asistencijom.  

Radnički nije uspeo ni da u šestom uzastopnom dvoboju  postigne gol na našem najvećem stadionu, kod 3:0 Nišlije su tražile penal kada je lopta pogodila u ruku Pankova, ali  za sudiju Lukića to nije bilo dovoljno da pokaže na bečlu tačku.

C. ZVEZDA – RADNIČKI N. 3:0 (2:0)

STRELCI: Nikolić u 43, Spiridonović u 45, Katai u 76.  Stadion: „Rajko Mitić“. Bez publike. Sudija: Lazar Lukić.

C. ZVEZDA: Borjan - – Gobeljić 7, Pankov 7, Degenek 7, Rodić 7 (od 78. Gajić -) – Petrović 7 (od 71. Sanogo -), Nikolić 8, Ivanić 7,5 (od 71. Vulić), Spiridonović 7, 5, Katai 7,5(od 78. Krstović ) – Tomane 6,5 (od 46. Ben 7).

RADNIČKI: Ristić 6 – Bjeličić 5, Stevanović 5, Šljivić 5, Ćirković 5,5 – Subotić 5, Pejović  5– Živković 5 (od 46. Kojić 5,5), Pantelić 5, Mitrović 5,– Stojiljković 5 (od 85. Spasić -).

IGRAČ UTAKMICE: Veljko Nikolić (C. zvezda).

Foto: M. Vukadinović

PRVO POLUVREME

3. MINUT - Odmah na početku dobra prilika za Zvezdu. Lopta je sa leve strane ubačena u kazneni prostor gostiju po zemlji, Spiridonović je šutirao iz prve, iskosa sa desetak metara, ali je pogodio spoljni deo mreže.

13. MINUT - Prete i gosti. Stojiljković je primio loptu na centru terena, na polovini Radničkog, po levoj strani je pretrčao drugu polovinu terena i ušao u kazneni prostor Zvezde, a kako nije imao podršku saigrača, odlučio se za šut, ali je Borjan bio spreman.

14. MINUT - Katai je prošao po levoj strani, odlično je po zemlji "zavrnuo" loptu ka penalu, Spiridonović je ponovo iz prve šutirao, ali je Ćirković uspeo izblokira njegov pokušaj.

19. MINUT - Ponovo crveno-beli pogađaju spoljni deo mreže. Katai je izveo slobodan udarac sa leve strane tako što je loptu prebacio na suprotan deo terena do usamljenog Gobeljića. Zvezdin defanzivac je snažno šutirao sa 15-ak metara iskosa sa desne strane, ali Ristić nije morao da interveniše.

26. MINUT - U razmaku od dva minuta gosti su imali dva kornera, ali nije bilo nikakve opasnosti za Milana Borjana.

38. MINUT - Posle desetak minuta zatišja na terenu, ponovo crveno-beli daju gas. Najpre je posle centaršuta Kataija Ristić "zaplivao" u prazno, ali je Degenek otišao mnogo pod loptu, koja je posle njegovog udarca glavom otišla preko prečke. Potom je Katai dva puta zapretio gostima posle soloprodora, ali je oba puta Ristić bio dobro postavljen.

42. MINUT - Zvezda ponovo preti iz prekida. Ovoga puta je štoperski tandem šampiona bio u akciji. Pankov je odlično grudima spustio loptu na nogu Degeneku, ali je reprezentativac Australije iz peterca šutirao levom nogom snažno pored gola.

GOOL - ZVEZDA VODI OD 43. MINUTA

"Visio" je gol gostiju u poslednjih pet minuta, a mreža se zatresla iz najteže situacije po Zvezdu. Veljko Nikoliće dobio loptu sa desne strane, i potom sa dvadesetak metara maestralno pogodio suprotni gornju ugao nemoćnog Ristića.

GOOL - BLICKRIG ZVEZDE

Spiridonović je duplirao prednost u prvom minutu nadoknade vremena. Zvezdina kontra je pošla posle loše izvedenog slobodnog udarca gostiju, Spiridonović je dugo vukao loptu u situaciji jedan na jedan sa defanzivcem Nišlija. Kada je ušao u kazneni prostor odlučio se da proigra Ivanića, koji mu je odmah vratio loptu, ostavivši ga usamljenog ispred prazne mreže Nišlija.

Arbitar Lazar Lukić je odmah potom odsvirao kraj prvog poluvremena.

DRUGO POLUVREME

Počelo je drugo poluvreme. Obojica trenera napravili su određene promene. Kod Nišlija su na terenu Gavrić i Kojić, umesto Mitrovića i Živkovića, dok će kod crveno-belih Ben igrati umesto Tomanea.

50. MINUT - Krenuli su fudbaleri Radničkog nešto ofanzivnije ka golu Zvezde, izborili su se i za korner, posle kojeg, ipak, nije bilo opasnosti po Borjana.

52. MINUT - Zatresla se mreža Nišlija i treći put večeras, ali je gol Bena poništen zbog ofsajda.

54. MINUT - Sjajnu priliku je propustio Mirko Ivanić. Najveći deo posla su na centru terena uradili Katai i Ben, koji su razmenili dodavanja iz prve, posle čega je tamnoputi

 napdač odličnu u prostor "izbacio" Ivanića. Zvezdin vezista je krenuo usamljen ka golu Nišlija, ali je dao predugačak for, što je Ristić iskoristio i pravovremenim istrčavanjem osujetio pokušaj Ivanića.

71. MINUT Posle dobrih desetak minuta drugog poluvremena, ušlo se u nešto mirniju fazu utakmice, iako je na obe strane viđeno nekoliko poluprilika. Dejan Stanković napravio je dvostruku izmenu, Vulić je zamenio Ivanića, dok je Sanogo ušao umesto Petrovića.

GOOL - KATAI OVERIO TRIJUMF ZVEZDE

U 76. minutu crveno-beli potvrđuju trijumf golom Aleksandra Kataija. Sjajno je išla akcija crveno-belih, lopta je pošla sa desne aut linije, iz prve je išla od noge do noge Bena i Spiridonovića, koji je u pravom trenutku video utrčavanje Kataija, odlično ga uposlio, a iskusni ofanzivac je rutinski poslao u mrežu Nišlija.

78. MINUT - Nova dvostruka izmena Stankovića. Kataija i Rodića, zamenili su Krstović i Gajić.

90. MINUT - Igraće se još tri minuta nadoknade vremena.

Utakmica je završena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (13)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina