PARTIZAN PAO U NOVOM PAZARU: Crno-beli za pet minuta ostali bez pobede (VIDEO)

Novosti online/M. Blažić

05. 08. 2020. u 16:30 >> 18:59

FUDBALSKI "rolerkoster" u Novom Pazaru se zaustavio na "stanici domaćina".

ПАРТИЗАН ПАО У НОВОМ ПАЗАРУ: Црно-бели за пет минута остали без победе (ВИДЕО)

Foto: FK Partizan

Vodili su Pazarci, Partizan preokrenuo za samo 10 minuta, pa izvršio "samoubistvo" nizom grešaka koje su ga odvele u poraz. Borbeni domaćin je sigurno zaslužio bod zbog požrtvovanja i borbenosti, a na kraju je nagrađen sa sva tri - 3:2 (1:0).

Krenuo je Partizan u Novom Pazaru mnogo bolje nego što je to bio slučaj nekoliko dana ranije u Kruševcu, ali su izabranici Save Miloševića bili nespretni, spori ili neprecizni pred golom Drobnjaka. Pokušavao je Sadik u nekoliko navrata sa distance, ali je čuvar mreže domaćih lako otklanjao opasnost. Stara boljka zvana prekid je i juče došla do izražaja s obzirom na to da su crno-beli u prvom poluvremenu izveli čak 11 kornera, a pritom je samo Vitas ozbiljnije zapretio u 26. minutu.

A onda je u 22. minutu na semaforu viđen identičan rezultat kao četiri dana ranije u Kruševcu po isteku 45 minuta. Hadžibulić je u kontri Pazaraca bio na ivici ofsajda prilikom dodavanja sa boka, a kada to nije dosuđeno u nastavku akcije je posle nespretne reakcije odbrane Zdjelar srušio napadača domaćih i dileme nije bilo - penal. Nedeljković je pogodio - 1:0.

Partizan je napravio preokret u nastavku. Strelac je prvo na njemu nesvojstven način, glavom, bio Sejduba Suma, a vođstvo je doneo Takuma Asano.

Ipak, posle samo tri minuta rezervista Perić je vratio utakmicu u egal. Kada se činilo da će Partizan pritisnuti još jače kiksnuo je Ostojić, a Miletić na nekoliko metara od gola skrenuo loptu u mrežu posle šuta drugog rezerviste Resića. Za konačnih 3:2 i ozbiljnu glavobolju svih u Humskoj već posle 180 minuta fudbala u novoj sezoni.

SASTAVI

STRELCI: Nedeljković u 22. minutu iz penala, Perić u 73, Miletić (autogol) u 78. minutu za Novi Pazar, Suma u 59, Asano u 70. minutu za Partizan. Stadion: Gradski. Igrano bez prisustva publike. Sudija: Novak Simović (Lovćenac) 7.

NOVI PAZAR: Drobnjak 8 - Sise 7,5, Vukajlović 7, Kurdić 6,5, Nedeljković 7 (od 83. Zimonjić -) - Delimeđac 6,5, Kovačević 7, Tomić 6, Kecap 6,5 (od 55. Resić ) - Dragutinović 7, Hadžibulić 7 (od 65. Perić -).

PARTIZAN: Popović 5 - Miletić 5,5, Ostojić 5, Vitas 5, Urošević 6 - Zdjelar 6, Natho 6 (od 71. Pavlović -) - F. Stevanović 5,5 (od 46. Čolić 6,5 ), Suma 7 (od 77. Ivanović -), Asano 6,5 (od 85. Matić -) - Sadik 6,5.

Igrač utakmice: Marko Drobnjak (Novi Pazar)

PRVO POLUVREME

Meč je počeo. Prvi su sa centra krenuli fudbaleri Partizana. Crno-beli su dobro počeli meč, konstantno pritiskaju poslednju liniju domaćih, ali je nekoliko pokušaja Sadika, Asana i Stevanovića u prvih 10 minuta meča, završilo ili intervencijama Drobnjaka ili tako što je lopta odlazila pored stative u gol aut.

18. MINUT - minutu najbolja prilika za Partizan. Natho je izveo slobodan udarac, iskosa sa desne strane. Lopta je bila postavljena na dvadesetak metara od gola domaćina, Izraelac je odlično gađao preko živog zida, ali je Drobnjak uspeo da stigne do lopte i izbije je u korner.

GOOL - NOVI PAZAR VODI OD 22. MINUTA GOLOM IZ PENALA

U jeku dominacije Partizana, domaći dolaze do vođstva, pošto je precizan s bele tačke bio Nedeljković. Svemu je prethodio korner Partizana, posle kojeg se Pazarcima ukazala prilika za kontranapad. Zdjelar je nakratko uspeo da interveniše u kaznenom prostoru, ali je tom prilikom pao ispred jednog fudbalera Novog Pazara. Kako se lopta posle karambola vratila ka njima, fudbaler domaćih je u pokušaju da dođe do nje pao preko veziste crno-belih, posle čega je Simović pokazao na belu tačku. Precizan je bio Nedeljković, iako je Popović pročitao stranu u koja će lopta otići.

26. MINUT - Nova sjajna prilika za Partizan. Stevanović je izveo korner sa desne strane, Vitas je bio najviši u skoku, odlično je šutirao glavom, ali je Drobnjak ponovo uspeo sjajno da interveniše i spreči siguran pogodak.

36. MINUT - Prvi žuti karton u Partizanu dobio je Vitas u 36. minutu, a pre njega je kod domaćih "požuteo" Delimeđac.

Posle dva minuta nadoknade vremena Novak Simović je odsvirao kraj prvog poluvremena.

DRUGO POLUVREME

Počelo je drugo poluverme. Savo Milošević je izvršio jednu izmenu, umesto Filila Stevanovića u drugih 45 minuta igraće Nikola Čolić. Partizan sve žešće napada, domaći defanzivci nisu imali mnogo prilika za odmor u prvih šest minuta nastavka meča,

51. MINUT -  Pazarce je pogledala i sreća pošto je posle šuta mladog Čolića sa 15 metara Drobnjak nesigurno intervenisao, ali je lopta ipak završila u korneru.

55 MINUT - Resić je zamenio Kecapa.

57. MINUT - Sjajnu priliku propustili su domaći u 57. minutu. Tomić je usamljen  ušao u kazneni prostor Partizana po desnoj strani, Popović je istrčao da mu skrati ugao, a fudbaler Pazaraca je u pokušaju da ga lobuje prebacio loptu preko prečke.

GOOL - SUMA PORAVNAO REZULTAT U 59. MINUTU

Crno-beli su odmah kaznili promašen zicer rivala. Čolić je centrirao sa desne strane, lopta je došla do Asana čiji je šut bio izblokiran, ali se odbila do Sume, čiji je šut nogom izblokiran na gol liniji, ali je omaleni vezista crno-belih glavom, ipak, uspeo da je prosledi u mrežu Pazaraca.

60. MINUT - Gol Sume dao je dodatno krila crno-belima. Sadik u 60. minutu odlično šutirao iskosa sa leve strane, sa desetak metara, ali je Drobnjak ponovo bio uspešan, izbivši loptu u korner.

Foto: FK Partizan

63. MINUT - Tomić ponovo promašuje zicer. U 63. minutu je presekao jedno poprečno dodavanje defanzivaca Partizana, ponovo je ušao usamljen u kazneni prostor, šutirao je po zemlji pored istrčalog Popovića, ali je lopta otišla pored stative.

U 65. minutu druga izmena kod domaćina. Perić je zamenio Hadžibulića.

GOOL - PARTIZAN PRAVI PREOKRET

Crno-beli vode od 70. minuta golom Asana. Pošto je desetak minuta ranije bio strelac, Suma se ovoga puta našao u ulozi asistenta. Povukao je vezista crno-belih kontranapad, odlično je uposlio Asana, koji se ubacivao po levoj strani, posle čega je Japanac ušao u kazneni prostor i rutinski savladao istrčalog Dorbnjaka.

Odmah pošto je Asano postigao vodeći gol, Miloševiće je umesto Natha u igru ubacio Lazara Pavlovića.

GOOL - PAZARCI SE VRAĆAJU

Samo tri minuta je trajala radost crno-belih. Sise je sa desne strane, po zemlji, ubacio loptu u kazneni prostor Partizana, gde se na desetak metara od gola, potpuno usamljen našao Perić, kojem nije bilo teško da šutem iz prve matira Popovića.

GOOL - NOVI PAZAR PONOVO VODI

Samo pet minuta posle drugog, mreža Partizan se trese još jednom. Ovoga puta je loptu iza leđa Popovića poslao defanzivac crno-belih Nemanja Miletić. U 78. minutu veliku grešku napravio je kapiten Bojan Ostojić, koji nije uspeo najbolje da interveniše ispred svog kaznenog prostora, posle čega je lopta došla, iskosa sa desne strane došla do Resića, koji je šutirao, a u pokušaju da ga izblokira, Miletić je zatresao sopstvenu mrežu.

90. MINUT Igraće se još pet minuta nadokande vremena.

KRAJ - UTAKMICA JE ZAVRŠENA POBEDOM NOVOG PAZARA

Foto: FK Partizan

SASTAVI

NOVI PAZAR: Drobnjak, Sise, Kovačević, Kurdić, Vukajlović, Hadžibulić, Delimeđac, Tomić, Nedeljković, Kecap, Dragutinović.

PARTIZAN: Popović, Urošević, Ostojić, Vitas, Miletić, Zdjelar, Suma, Natho, Asano, Stevanović, Sadik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (21)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)