TRI GOLA ZA TRI BODA: Majstorije Kataija i Vulića, Spiridonović strelac na debiju

Novosti online/Z. Ćorović

01. 08. 2020. u 19:28 >> 21:31

ŠAMPION je novu sezonu otvorio lakim i brzim trijumfom.

ТРИ ГОЛА ЗА ТРИ БОДА: Мајсторије Катаија и Вулића, Спиридоновић стрелац на дебију

Foto: M. Vukadinović

Trebalo je pet minuta crveno-belima da demonstriraju veliku razliku u klasi, postignu dva brza gola i posle toga sa pola gasa privedu utakmicu kraju: Crvena zvezda - Novi Pazar 3:0 (2:0).

Koliko će lucidnost Aleksandra Kataija biti od pomoći u razbijanju protivničkih bunkera, videlo se u 8. minutu. Zvezdin povratnik je majstorski, kroz noge proturio loptu svom čuvaru i onda na tacni poslužio Spiridonovića da neometan, sa peterca zatrese mrežu - 1:0. Bio je ovo treći uzastopni pogodak Spiridonovića, prethodna dva puta bio je strelac na pripremnim utakmicama. Činjenica da je bio starter na ovom meču govori da se odlično snašao otkako je stigao iz Poljske.

SPEC.

SVE utakmice Superlige počele su minutom ćutanja za nedavno preminule Vladimira Bulatovića, direktora Superlige Srbije i Iliju Petkovića, proslavljenog trenera i igrača.

Nije se dugo čekalo na drugi pogodak, za njega je najzaslužniji Portugalac Tomane, jer se provukao između dvojice rivala i iznudio penal. Sa bele tačke pogodio je Mirko Ivanić i činilo se tada da goste čeka prava katastrofa.

Foto: M. Vukadinović

Međutim, Pazarci su zbili redove, čak i uzvratili odličnom kontrom u 19. minutu. Tomić se našao sam ispred Borjana i pogodio stativu.

Posle toga, utamica se umrtvila, sve do 81. minuta, kada je rezervista Vulić ispalio "lepotana" iz slobodnog udarca. Sa dvadesetak metara "kifla" je završila u rakljama. Krenuo je domaćin i po četvrti pogodak, oporavljeni Ben je imao odličnu šansu, ali ovoga puta nije pogodio.

Foto: M. Vukadinović

Trener crveno-belih Dejan Stanković je na poluvremenu izveo rovitog Kataija, dosta je kombinovao. Štoperski tandem činili su Pankov i mladi Eraković, drugi bonus igrač (ispod 21 godine) bio je Nikolić. Sanogo je prvi put odigrao sat vremena u prvom timu.

- Ovu utakmicu smo iskoristili kao da smo u fazi priprema. Zadovoljili smo se posle brzog vođstva i stali. Zadovoljan sam, sigurno će iz utakmice u utakmicu biti sve bolje - rekao je Dejan Stanković.

C. ZVEZDA - NOVI PAZAR 3:0 (2:0)

STRELCI: Spiridonović u 8, Ivanić u 13. (iz jedanaesterca), Vulić u 81. Stadion: "Rajko Mitić". Igrano bez publike. Sudija: Bojan Nikolić 7.
C. ZVEZDA: Borjan - - Gajić 7 (od 75. Gobeljić -), Pankov 7, Eraković 7, Rodić 7 - Sanogo 7 (od 66. Jovičić 7), Ivanić (od 66. Ben 7), Nikolić 7 - Spiridonović 7, Katai 7,5 (od 46. Vulić 7) - Tomane 7 (od 75. Vukanović -).
NOVI PAZAR: Drobnjak 6, Vukajlović 5,5, Kurdić 5,5, Delimeđac 5 (od 67. Vlajković 5,5), Marinković 6, Tomić 6,5 (od 81. Perić -), Nedeljković 6, Kecap 6 (od 67. Dacić - (od 33. Dragutinović 5,5), Resić 5(od 46. Hadžibulić 6), Kovačević 6.
IGRAČ UTAKMICE: Aleksandar Katai (C. zvezda).

DRUGO POLUVREME

Po jedna promena na obe strane. Vulić je zamenio Kataija, a Hadžibulić Resića na drugoj strani.

I u nastavku Zvezda ima posed lopte i u potpunosti kontroliše dešavanja na terenu. Tempo je značajno opao u nastavku.

Oprobao se i Ivanić iz nešto veće udaljenosti, lopta je završila pored stative. Pokušao je i Vulić, pored gola.

Dupla promena Stankovića, ušli su Ben i Jovičić umesto Ivanića i Sanoga. Isto se dogodilo na drugoj strani nedugo zatim. Umesto Kecapa i Delimeđeca ušli su Kurti i Vlajković.

Uglavnom se crveno-beli odlučuju na pokušaje van 16 metara. Spiridonović je šutirao, Drobnjak uspeo da odbrani, posle kornera nije bilo opasnosti. Opasnija Zvezda u prethodnih nekoliko minuta. Greška odbrane, Vulića je izblokirao Rajković, Gajić je šutirao daleko preko gola iz odbitka.

Nove izmene. Vukanović i Gobeljić menjaju Tomanea i Gajića. Vlajković u pokušaj uda izbaci loptu pogađa Rodića u glavu. Sudija odmah prekida meč, lekarska ekipa je ušla na teren, ali se defanzivac crveno-belih ubrzo pridigao.

GOOOOL - Miloš Vulić stavlja tačku. Odlično izveden slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora. Golman je ostao "ukopan".

Ben je potom mogao da postigne novi pogodak. Izašao je sam pred golmana, Drobnjak je izašao i dobro intervenisao.

Kraj, Zvezda je slavila sa 3:0.

SASTAVI:

ZVEZDA: Borjan - Gajić, Eraković, Pankov, Rodić - Sanogo - Spiridonović, Ivanić, Nikolić, Katai - Tomane
NOVI PAZAR: Drobnjak - Marinković, Kovačević, Kurdić, Delimeđac - Nedeljković, Dacić, Tomić, Vukajlović - Kecap, Resić

PRVO POLUVREME

Utakmica je počela.

GOOOOL - Majstorija Kataija. Sjajna finta, kroz noge je proturio loptu Marinkoviću i ostavio za Spiridnovića kome nije bilo teško da sa nekoliko metara postigne pogodak.

Ne odustaje Zvzeda posle pogotka. Nastavljaju se napadi domaćeg tima.

PENAL  - Gužva u kaznenom prostoru, Tomane se ibzorio za loptu, tražio poziciju za šut između dvojice igrača, Kurdić ga je faulirao, sudija Nikolić je pokazao na "kreč".

Foto: M. Vukadinović

GOOOOL - Mirko Ivanić je preuzeo odgovornost. Igrač koji je "osmicu" predao Kangi, je sa "četvorkom" na dresu poslao loptu u jednu, golmana u drugu stranu za 2:0.

Lopta je uglavnom u posedu igrača u crveno-belim dresovima koji diktiraju tempo igre. Mogli su gosti da smanje zaostatak. Tomić se odlično ubacio ispred štopera protivnika, našao prostor za šut, pogodio je stativu.

Sjajan pas u prostor Nikolića, Ivanić je zastao, misleći da je u ofsajdu, zastavica je ostala spuštena, dovoljno vremena za golmana Drobnjaka da izađe i spreči pogodak. Katai je zatim pokušao glavom, pored gola.

Dobro izveden korner Spiridonovića, Sanogo je pokušao da iznenadi golmana udarcem iz prve i to spoljnom. Lopta je završila tik pored stative.

Promena kod gostiju već u 33. minutu, Dragutinović je ušao umesto Dacića koji je vrlo burno reagovao na klupi zbog toga.

Foto: M. Vukadinović

Kataiju se baš igra fudbal. Pokušao je volejem iz prve, Drobnjak je odbio loptu do Ivanića koji nije uspeo da uposli Tomanea. Eraković se oprobao iz kornera, preko gola.

Kako izgleda prvo poluvreme možda najbolje oslikava posed lopte. Podaci kažu da je lopta u nogama domaćih igrača 70 odsto vremena, naspram 30 odsto kod gostiju.

To je to za prvih 45 minuta. Zvezda ima dva gola prednosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri