Vojvodina želi pobedu u Nišu: Trofej je naš!

S. B.

24. 06. 2020. u 09:27

FUDBALERI Vojvodine otputovali su juče u Niš, rešeni da se sutra vrate u Novi Sad sa trofejom.

Војводина жели победу у Нишу: Трофеј је наш!

Foto: N. Paraušić

Želja tima sa "Karađorđa" je da u današnjem, svom osmom finalu najmasovnijeg takmičenja, drugi put u klupskoj istoriji osvoje pobednički pehar.


Činjenica da se sa vicešampionom iz Humske 1 odmeravaju na "Čairu", kojem je Nenad Lalatović, strateg Novosađana, dao epitet "grotla Partizanovih navijača", a Niš označio kao crno-beli grad, - ne remeti mnogo njegove izabranike. Ipak, kako ističu, nedostajaće im podrška svojih navijača sa tribina koji su odlučili da bojkotuju odluku FSS o finalu na "Čairu", pa će meč gledati na video-bimu razapetom na "Karađorđu".

Nemanja Čović, centarfor Vojvodine, čijim pogocima je eliminisan Čukarički u polufinalu Kupa, a zatim pobeđen Partizan u borbi za bodove minulog vikenda, smatra da isti rival, iako je kratak vremenski razmak, može biti ponovo nadigran.


- Recept je jednostavan, moramo i hoćemo da odigramo još bolje - kaže Čović. - Nismo baš sve pokazali u prethodnom meču, malo smo sakrili karte, iako se mnogo toga zna. Nije ni Partizan na tacni ponudio model igre za finale, što znači da će biti potpuno neizvesno. O kvalitetima rivala suvišno je govoriti, ali prethodna pobeda ulila nam je dodatnu dozu samopouzdanja. U meč ćemo ući rasterećeni i hrabriji.

VOŠA OSMI PUT ZA PEHAR

TOKOM 106 godina duge istorije, fudbaleri Vojvodine su u završnici najmasovnijeg takmičenja igrali sedam puta: 1951, 1997, 2007, 2010, 2011, 2013. i 2014, kada su konačno i osvojili pehar pobednika nacionalnog kupa pobedom nad Jagodinom, 2:0. Prvi trofej u Kupu, zanimljivo je, osvojili su u godini u kojoj je proslavljen značajan jubilej, ceo vek od osnivanja kluba.

Atmosfera u novosadskom taboru je, kako Čović potvrđuje, sjajna, a smatra da je najbolja taktika za osvajanje trofeja, "hladna glava i vruće srce".


- Ostvarili smo klupski cilj za ovu sezonu, trećeplasirani smo, idemo u kvalifikacije za Ligu Evrope, a pride smo izborili finale Kupa. Većini naših igrača to je borba za prvi trofej u karijeri, pa imamo i dodatni motiv. Naravno, želja da ga osvojimo je ogromna - ističe Čović.


Kada se povede reč o šansama, Aranđel Stojković, uzdanica novosadske odbrane, smatra da su 50:50. Uz to, ne štedi reči hvale za rivala koji je, kako ističe, čvrsta ekipa sa iskustvom u osvajanju trofeja i igri na rezultat.


- Tako će i biti, tvrdo i čvrsto sa mnogo žara i borbe - kaže Stojković.


- Možemo ponovo da ih pobedimo. Zašto da ne? Pa to je Kup. Jedan meč sve odlučuje, trenutno nadahnuće, potez. Sve je otvoreno i biće do poslednjeg zvižduka. Recept je u borbi za svaku loptu, aut, duel. Želimo trofej, za njega se borimo od starta.

Navijači su igračima u ponedeljak uveče na otvorenom treningu bakljadom na tribinama "Karađorđa" poželeli uspeh u finalu.


SASTAVI TIMOVA:
VOJVODINA: Rockov - Andrić, Saničanin, Bralić, Đorđević - Drinčić, Stojković - Vukadinović, Mrkajić, Bojić - Čović.

PARTIZAN: Stojković - Miletić - Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Marković, Natho, Asano - Sadik.


PUT DO FINALA
1/16 Zlatibor - Vojvodina 1:4
1/8 Vojvodina - Sinđelić 4:0
1/4 Vojvodina - Mladost L. *5:4
1/2 Čukarički - Vojvodina 0:1
* Posle penala


KUP SRBIJE

2007. Crvena zvezda

2008. Partizan
2009. Partizan
2010. Crvena zvezda
2011. Partizan
2012. Crvena zvezda
2013. Jagodina
2014. Vojvodina
2015. Čukarički
2016. Partizan
2017. Partizan
2018. Partizan
2019. Partizan
2020. ?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024