Zvezda ima ubedljivo najviše dosuđenih penala u Evropi, slede je u top 10 još dva srpska kluba

Novosti online

15. 06. 2020. u 14:45

Звезда има убедљиво највише досуђених пенала у Европи, следе је у топ 10 још два српска клуба

Foto: M. Vukadinović

FK Crvena zvezda je rekorder po broju dosuđenih penala u Evropi. Lista je pravljena na osnovu prosečnog broja minuta posle kojih se sudi jedanaesterac, a crveno-belima se to "svira" najčešće - jedan na svakih 209 minuta.

Zvezda u poslednje tri sezone na 102 utakmice imala 44 dosuđena penala, dok je drugoplasirani finski tim IFK Marijenham za tri sezone "pucao" 22 penala na 64 utamice.

U top 10 klubova, u ovoj kategoriji, nalazi se i Radnički iz Niša i beogradski Partizan.

Klubu sa “Čaira” dosuđena su 32 penala na 101 utakmici što ga dovodi na šestu poziciju, dok su crno-beli imali 31 jedanaestarac na 102 utakmice što mu daje 10. mesto.

Zvezda je bila uspešna 79,5 odsto slučajeva, Partizan 77,4, a Radnički 81,3.

Treći tim koji je najčešće išao na belu tačku je grčki Panatinaikos, četvrta je Slavija Prag, slade ih: Olimpija, Radnički, rumunske ekipe FCSB i Kraiova, Lacio, Partizan, Sporting i Benfika...

Norveška liga je fudbalsko takmičenje gde se najređe dosuđuju penali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Marko

30.07.2020. 20:01

Penal je sastavni deo fudbala,ekipa koja napada protivnik je prinudjen da pravi prekrsaj...Napadacke ekipe ce da i imaju najvise penala..Samo Zvezdi na jednom mecu penali donjeli bodove dok mnogi nisu utjecali za pobedu i normalno jedan mec u Evropi koji je Zvezdu preko penala odvelo u dalje takmicenje...