Španski golman obelodanio da boluje od teške bolesti, Jokanović mu daje podršku

Novosti online

18. 06. 2020. u 16:00

Španski golman Huan Karlos Unsue (53) obavestio je danas javnost da boluje od amiotrofične lateralne skleroze (ALS).

Шпански голман обелоданио да болује од тешке болести, Јокановић му даје подршку

Foto: EPA

Nekadašnji sportista je želeo da bude iskren prema svima i hrabro izneo lične stvari o teškom oboljenju koje pogađe centralni nervni sistem i vodi ka paralizi.

Bivši golman i trener ovim gestom želi da pošalje podršku svima koji pate sa ovom bolesti i obećao da će se boriti do kraja, svestan da je reč o oboljenju za koje nema leka.

Unsue, jedan od najboljih golmana kojeje dao španski fudbal, karijeru je počeo kao fudbaler Osasune(1986-1987). U tom klubu je prošao kroz omladinsku školu, a kao senior je zadužio dres Barselone gde je bio zamena za legendarnog Senka Zubizaretu. Na „Kamp nou“ je Huan Karlos ostao do sezone 1990-1991, kada je prešao u Sevilju gde je stekao slavu. Španski klub je postao tim njegovog života i tamo je odigrao 222 utakmice.

Tenerife i Oviedo bilesu njegove sledeće dve ekipe pre kraja karijere u svojoj Osasuni. Penzionisao se 2003. godine.

Huan Karlos ima podršku javnosti i vetar u leđa da bude jači i kad mu padne energija. Jedan od onih koji su mu dali javno podršku je i bivši fudbaler Slaviša Jokanović.

- Velika podrška za tebe, Huan Karlos. Uvek si bio jak momak i siguran sam da ćeš imati snage da se suočiš sa ovim izazovom, kao što to već činiš – napisao je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i on je samo jedan od mnogih koji su posvetili svoju pažnju nekadašnjem golmanu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković