Italijanski mediji obasuli pohvalama Srbina: Div Maksimović

B. Antić

18. 06. 2020. u 17:34

KORONA, šta je to? Navijači Napolija izgleda da su doživeli kolektivnu amneziju i zaboravili virus koji je odneo preko 30.000 života u Italiji, pošto su preplavili gradske ulice i do jutra slavili trijumf u finalu Kupa Italije nad Juventusom posle penala (4:2, 0:0).

Италијански медији обасули похвалама Србина: Див Максимовић

Foto: EPA

Poljupci, zagrljaji... svega je bilo u toj euforiji, iako je po pravilima tamo i dalje na snazi socijalna distanca od metar, ukoliko nije reč o porodicama, i obavezno je nošenje maski.

Među desetinama hiljada razdraganih Napolitanaca, pevao je i radovao se naš reprezenzatavac Nikola Maksimović, koji je izašao iz automobila da podeli sreću. Bio je srpski štoper jedan od junaka trijumfa, postigao pogodak sa bele tačke i dobro igrao, zbog čega su ga mediji na "čizmi" obasuli pohvalama. "Gazeta" je istakla da je delovao kao div na stadionu "Olimpiko" u Rimu, gde je odigran meč.

- Presrećan sam. Bilo je veoma teško, jer nas je Juventus na početku pritisnuo. Odoleli smo i na kraju zasluženo pobedili - istakao je 28-godišnji Maksimović, momak rođen u Bajinoj Bašti.

Heroj Napulja je i Đenaro Gatuzo, kome je ovo prvi trofej u sedam godina dugoj trenerskoj karijeri (kao igrač osvojio je 12). Nekadašnji ratnik sa terena doneo je klubu šesti kup pehar, koga nisu podigli od 2014.

- Gatuzo je sve promenio otkako je došao u Napoli. Osećalo se da ćemo biti bolji i pobediti - rekao je Aurelio de Laurentis, predsednik kluba sa stadiona "San Paulo". - Jedini smo tim u Italiji koji može da sruši dominaciju Juventusa u ligi, i to ćemo pokazati naredne sezone.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024