UEFA konačno prelomila: Srbija u Oslu 8. oktobra

N.I.

17. 06. 2020. u 16:21

EVROPSKA kuća fudbala je juče u Nionu, konačno, prelomila i donela dugo najavljivane odluke o nastavku svih klupskih i reprezentativnih takmičenja tokom ove godine.

УЕФА коначно преломила: Србија у Ослу 8. октобра

N. Paraušić

Ono što najviše zanima navijače naše reprezentacije jeste vest da će u polufinalu baraža za odlazak na Prvenstvo Evrope sledeće godine Norveška da dočeka Srbiju 8. oktobra u Oslu. Istog dana će drugo polufinale da odigraju Škotska i Izrael, a pobednici ovih duela će se sastati 12. novembra i odlučivati o putniku na EP.

UEFA je, takođe, ustanovila da je svih 12 gradova potvrdilo da može da organizuje Evropski šampionat, ranije zakazan za ovo leto, ali zbog pandemije virusa korona odložen za sledeću godinu.

Takođe, određen je i format kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evropa sledeće sezone. Dakle, u prva tri kola kvalifikacija (18/19. avgust, 25/26. avgust i 15/16. septembar) igraće se po jedna utakmica, a domaćin se određuje žrebom. Četvrto kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, odnosno baraž (22/23. i 29/30. septembar) za plasman u grupnu fazu, igraće se kao i do sada, u dve utakmice, kod kuće i u gostima. Podsetimo, kvalifikacije za Ligu šampiona će igrati Crvena zvezda, a za Ligu Evrope Partizan, TSC i Vojvodina.

Potvrđeno je da će završnica Lige šampiona da se igra od 12. do 23. avgusta u Lisabonu sa po jednom utakmicom u četvrtfinalu, polufinalu i finalu. Revanš utakmice osmine finala Bajern - Čelsi (3:0), Mančester siti - Real (2:1), Juventus - Lion (0:1) i Barselona - Napoli (1:1) igraće se 7. i 8. avgusta, a pobednike već čekaju: PSŽ, Lajpcig, Atalanta i Atletiko Madrid.

Završnica Lige Evrope, baš kao i LŠ, igraće se po sistemu fajnal-ejt turnira, između 10. i 21. avgusta u četiri nemačka grada: Kelnu, Duisburgu, Diseldorfu i Gelzenkirhenu.

MOŽDA UZ NAVIJAČE

PREDSEDNIK UEFA Aleksander Čeferin još nije potvrdio da li će se svi najavljeni mečevi igrati pred publikom ili bez nje.
- Još nismo doneli takvu odluku. To bi trebalo da bude poznato do sredine jula. Svi želimo da ponovo vidimo publiku na tribinama - rekao je Čeferin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati