KAKVA "LUDNICA" NA ČAIRU: Prečke, penal, tri crvena... Poznat i poslednji učesnik u Superligi Srbije

Novosti online

04. 06. 2023. u 20:29 >> 20:29

FUDBALERI Radničkog iz Niša nakon neverovatnog revanš meča protiv Inđije uspeli su da sačuvaju superligaški status. Gosti su na Čair doneli prednost od 3:1, ali to nije bilo dovoljno da eliminišu "Real sa Nišave" koji je slavio 3:0 (1:0). U Nišu je bilo svačega, prečki, atraktivnih golova, penala, i crvenih kartona na obe strane.

КАКВА ЛУДНИЦА НА ЧАИРУ: Пречке, пенал, три црвена... Познат и последњи учесник у Суперлиги Србије

FOTO: A. Ilić

Fudbalski klub Radnički u ovoj, 2023, obeležava stotinu godina postojanja. Umesto da slave, navijači niškog superligaša strepeli su do poslednjeg trenutka za mesto u elitnom rangu. A kada je bilo najvažnije, "meraklije" su imale priliku da gledaju najbolje izdanje svojih pulena u ovoj sezoni.

Dragan Šarac je neposredno pred meč napustio Niš, a Vladimir Đorđević umesto njega seo je na klupu. Sa nje je morao da ode pre vremena, jer je isključen, ali su ga već tada domaći gledaoci nagrađivali aplauzima.

No, krenimo redom.


Mogli su već u 10. minutu gosti meč da odvedu u sasvim drugom pravcu. Golman Radničkog Dragan Rosić bio je na teškom ispitu kada je ispred njega izašao njegov imenjak Radosavljević, a čuvar mreže Nišlija odlično je reagovao. Nakon toga proradio je inat kod domaćina koji je pred golom Miloša Čupića stvorio nekoliko izglednih prilika.

Mreže su ipak mirovale do 24. minuta kada je Bazile Jamkam sjajno proigrao Milana Škrbića - bilo je to za 1:0. Isti taj napadač Nišlija u 42. minutu mogao je da izraste u heroja "Reala sa Nišave", ali je njegov udarac zaustavila prečka.

Zbog važnosti meča usijale su se glave igrača i jednog i drugog tima. Prvo je u 43. minutu igru morao da napusti Milan Janjić, fudbaler Inđije koji je dobio dva žuta kartona. a onda, na početku drugog poluvremena, strelac gola Škrbić napravio je veliku glupost. Odgurnuo je igrača gostiju, a sudija Miloš Milanović je i njega je poslao na hlađenje.

Nizale su se prilike za Radnički i u nastavku, pretili su Petrov, Belaković... Radost je domaćinu doneo Nemanja Belaković u 55. minutu, a nakon tri minuta širom je vrata ka opstanku otvorio kapiten Saša Marjanović koji je golom sa bele tačke postavio konačnih 3:0.

Pritiskali su gosti u završnici, ali nisu uspevali da probiju bedem domaćina. Nastavile su da rastu tenzije te je i Vladimir Đorđević, trener Radničkog, dobio crveni karton zbog toga što je šutnuo loptu u desetom minutu nadoknade, ali bilo je prekasno za Inđiju da izbegne ono što su joj Nišlije "servirale" - poraz koji je ozvaničio da "Real", a ne gosti, sledeće sezone igra u Superligi.

BONUS VIDEO: VATROMET, BAKLjE KAO NIKAD PRE... Kad "Meraklije" i Niš slave 100. rođendan Radničkog

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade