ZVANIČNO: Karim Benzema napustio Real Madrid

Novosti online

04. 06. 2023. u 12:07

PRIČALO se dugo, a sada je zvanično. Karim Benzema je završio misiju u Real Madridu posle 14 godina.

ЗВАНИЧНО: Карим Бензема напустио Реал Мадрид

FOTO: Tanjug/AP

Ovu informaciju obelodanio je dobro obavešteni novinar za transfere, Fabricio Romano koji je potvrdio da je zvanično saopštenje kluba potvrdilu odluku francuskog napadača da napusti "kraljeviće".

Sve ovo može da čudi ako se zna da je Benzema pre tri dana izjavio da je on igrač Real Madrida i da istina ne stanuje na internetu.

- Istina ne stanuje na internetu. Ja sam igrač Reala, tu sam, samo o ovom klubu mislim - rekao je nedavno Benzema.

Šta se promenilo nije poznato, ali jasno je da je jedna era na "Santijago Bernabeu" završena i da Karlo Ančeloti u narednu sezonu mora da uđe sa novim napadačem.

Francuz je tokom 14 godina boravka u Madridu upisao 647 nastupa za Real tokom kojih je postigao 353 gola i zabeležio 165 asistencija. Sa klubom je osvojio svaki trofej koji je mogao.

Španski gigant se zahvalio Benzemi na svemu što je uradio u klubu.

- Real želi da pokaže zahvalnost i svu naklonost prema jednoj od naših najvećih legendi. Benzema je stigao u klub 2009. godine, sa samo 21 godinom, i bio je ključni igrač u ovom zlatnom dobu naše istorije. Tokom 14 sezona u kojima je branio naš grb i dres, osvojio je 25 titula, što je rekordni broj za Real: pet Liga šampiona, pet klupskih svetskih prvenstava, četiri superkupa Evrope, četiri titule prvaka Španije, tri Kupa kralja i četiri Superkupa Španije - stoji u saopštenju Reala.

Ostaje da se vidi gde će fudbaler rodom iz Liona nastaviti karijeru. Pominje se da bi to mogla da bude Saudijska Arabija u kojoj već igra njegov bivši saigrač Kristijano Ronaldo.

BONUS VIDEO: ŠAMPIONSKA ŽURKA NA MARAKANI: Crvena zvezda je (ponovo) šampion Srbije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!